86

от англия

преди 12 години

аз работя в банка Барклийс в Нотингам и мога да потвърдя, че наистина разликата между бг и юк банките е огромна - все едно да сравняваш пържола от медуза с пилешка. Колегата 'юк адвокат' е абсолютно прав - аз съм в отдел за отпускане на кредити, не за събиране, но ми се налага да работя с другия отдел. В Англия няма такова животно като доживотен дълг, на шестата година всичко се отписва. Ипотечният заем тук е 4,74% без скрити надбавки, добавки, а хората имат включена застраховка 'безработица'.

85

прасчо

преди 12 години

Последно как да му викаме...Хампи или Пърци ?

84

факт!

преди 12 години

Банките играят на КОМАР с народа,.... ---УЗАКОНЕНО !

83

прасчо

преди 12 години

Арменец банкер........ужас !!! Този ако може,ще ни взима и черния дроб,бъбреците,сърцето и ретините,ако не платим на е*аната банка

82

0.0

преди 12 години

Тоя е по-гнусен и от каролев.Само ционистът соломон паси е по-противна мутра от това редкозъбо същество.

81

Vidkov

преди 12 години

nie i bez drugo si pravim register sami - olovnia zavod v Kircali e falshiv ***. Zahariev ne e v zatvora, zaradi korumpiranite i mafiotski sadii i medii v BG. falshiva e i firmata Harmoni 2012 - nov sobstvenik.

80

с.

преди 12 години

Наскоро имаше случай с едно 4 годишно момиченце,което наследи дълговете на починалия си дядо!Имаше някаква юридическа врътка и нямаше как да приеме наследството по опис!Къде го има това бе!?Да не сме в Римската империя!?Може и в робство да я продадат!10 години са абсолютно достатъчен срок за събиране на каквото и да било вземане!Банките имат достатъчно аналитичен ресурс за да преценят на кого да дадат пари!А и кредитите са застраховани ако не знаете!Стига мачкане на хората в тая държава!

79

с.

преди 12 години

И понеже чета разни *** писания да добавя,че затвор за дългове няма абсолютно никъде!Този див манчестърски капитализъм свърши отдавна!Както и крепостничеството!Пинизи от сорта на постоянно подновяваща се давност и наследяване на дългове също няма никъде!Въпросните закони и наредби са лобистки и са приети под натиска на банковото лоби!Крайно време е да бъдат озаптени точно както мобилните оператори,които подновяваха договори както си искат и закрепостяваха абонатите!

78

p

преди 12 години

До Предложение твоето предложение ме довежда до мисълта че имаш психични отклонения и ти препоръчвам да отидеш в някоя лудница до края на живота си защото си пълен социопат.По твоята логика на кому са нужни пенсионерите,сакатите и всички други които са в тежест на твоето общество господинчо.Да правим едни газови камери и да ги избиваме така ли смяташ.Не забравяй че стълбата на живота има горно и долно ниво,и ще ми е интересно ако попаднеш на долното ниво какво ще ти е тогава мнението по въпроса.

77

с.до 81

преди 12 години

Ненормалник,ходи и се гръмни някъде!На никого няма да липсваш!Ама се гръмни в главата за да използват органите ти за трансплантации!Има една поговорка,че една въшка като се напие с кръв и излиза на челото!Случая с Хампарцумян е точно такъв!Навремето беше никой!Иван Костов го направи човек и вече оял се започна да раздава акъл!***!Във всички страни от ЕС има закон за фалита на физическите лица!Доживотни длъжници няма никъде!Германците са по-балъци от нас ли!А защитниците на банките са смешни!

76

м

преди 12 години

За да си закриия сметката - дебитна карта в банката на този оял се арменец ми искат 12 лева?!?!?! 12 лева за какво бе, ***!!

75

Ivan Grozni

преди 12 години

Стимулирането на простати с дълги и дебели предмети да не стане хоби на хоратакъм банкерските *** ?!?!

74

човек

преди 12 години

ВИЖТЕ САМО ТОВА ЛИЦЕ. НАПОМНЯ ЛИ ВИ НЕЧИЙ ДРУГО?

73

p

преди 12 години

Но да не забравяме че банките си имат лобисти в парламента и да не забравяме кои са собствениците на банки ЦКБ - *** Варна СИ-банк НА Бат Бойко бившата(като преди година две продаде голям дял от банката си но все още е съсобственик) и тн.Да не си играя да ги изреждам,предполагам не ви казвам нещо ново :)

72

Анонимен

преди 12 години

Както всеки вложил пари на депозит в банка поема риска от евентуален фалит и загуба, така би трябвало и банката да поеме риска от фалит на физически лица. Още повече, че банката винаги се подсигурява- ипотека, поръчители, застраховки. Така че не вижда причини за недовослство от тяхна страна. Все пак ръкостискането е двустранно. Да ама не и със задна дата нали?

71

Анонимен

преди 12 години

банките не могат да загубят, защото ако загубят просто ще изчезнат, те не работят за наш кеф а за печалба на собствениците, аз ако доставям една услуга и някой започне да ме лъже и няма начин да се справям, приключвам, просто защото търсенето определя предлагането

70

p

преди 12 години

До uk адвокат/ каде може да влезеш в затвора за неплатен кредит бе пич,в БГ ли? Я стига си писал глупости и си лъгал хората.Като те съдят за неплатен кредит в БГ те съдят по Гражданско процесуалния кодекс а не по Наказателно процесуалния кодекс,а по първия няма как да те тикнат в затвора даже това не се води и присъда а СЪДА ОТСЪЖДА,Надявам се че правиш разлика между двете :)

69

Статистик

преди 12 години

Създаване на регистър с фалиралите длъжници, така че те след това за дълъг период от време да не бъдат допускани до кредитната система. Регистърът на длъжниците трябва да бъде много подробен и да включва не само кредити към финансовите институции, но и към ютилити компаниите, мобилните оператори и всички други доставчици на стоки и услуги.Интересно - на кого ще давате кредити тогава? :))

68

uk адвокат

преди 12 години

ако не вярвате-ето: 'An ie payments order is a consequence that means you will still have to contribute to your bankruptcy debts for a period of 3 years'; 'The bankruptcy order will remain on your credit report for six years making future borrowing difficult and expensive.'..Превод на обикновен език: освен, че ти вземат имота, 3 години ти удържат от заплатата; лошия кредитен рейтинг ще ти стои в досието за 6 години, което ще направи новите заеми трудни и скъпи'..Т.е дори можеш да получиш нов

67

ЗАЩОТО...!

преди 12 години

Българинът много обича да го лъжат,.....МРАЗИ ДА МИСЛИ...,а после ---ОЛЕЛЕ!