128

to4no taka

преди 11 години

ne umuvaite misliteli,tova s davnosta e v cial sviat v bankite,samo v Bg ti tarsiat i vnucite i sme edinstvenata darjava bez *** na fizi4esko lice..vreme e da stanat evropeiski malko pravilata

127

с.до 132

преди 11 години

Хах!Нека те светна какъв е механизма!Теглят хорицата ипотечен кредит и почват да си плащат!Банката по нейна си методика е оценила обезпечението на 100 бона!Спират да плащат хората по някаква причина и банката взима жилището!Дотук добре!Обаче банката бърза да го продаде на всяка цена и го дава без пари!След това привикват човечеца и мило му обясняват,че като са му отпуснали кредита на финала е трябвало да върне 200 бона!Той е върнал 5 бона докато е плащал и са взели 40 от жилището!155 си искат!

126

Чиновник

преди 11 години

Абе като толкова мразите банките, недейте да теглите кредити и да си вкарвате спестяванията в тях.

125

Lo_Ridah

преди 11 години

До с.до 115Разгледай Англия/Великобритания. Ей така за старт.

124

Чиновник

преди 11 години

До Анонимен 131Банката оценява по пазарни цени. А пазарните цени понякога се повишават, друг път се понижават. Независимо от това 100 000 лв. са 100 000 лв. и който ги е взел, сам е поел ангажимент да ги върне.

123

Професор Ибришимов

преди 11 години

Такива закони не трябва да влизат със задна дата. Дори и да се приемат, да влизат в сила след 5 години например. Не може да се променя системата революционно. По-добре танковете да дойдат тогава.

122

Анонимен

преди 11 години

Не е лошо като идея, но тая загриженост за "горките хора" едва ли е искрена, и едва ли тая работа ше ги огрее.ПО ми се струва, че тва е машинация на кредитните милионерчета, дето могат да си позволят да се съдят с години.

121

Чиновник

преди 11 години

До с. Никой не ги е карал насила да теглят кредити и да купуват жилища на петорно завишени цени, които после няма да могат да изплатят и естествено ще загубят. Доколкото има "изгорели хорица" това се дължи изцяло на собствената им алчност и глупост.

120

Анонимен

преди 11 години

До ЧиновникЩом една банка с целия си аналитичен ресурс е оценила едно ипотекирано имущество на 100 хил. лв. и дало кредит в този размер, то тогава проблема си е изцяло неин, ако след просрочие неможе да реализира това имущество на цената, която е определила. Това е риск на банката и тя трябва да си го носи, а не кредитоплучателя да и плаща цял живот

119

с.до 124

преди 11 години

Ти да не си расъл в оранжерия бе!?Преди време доста хора се уредиха със супер евтини жилища чрез далавери със съдия-изпълнители и банкери!Неслучайно съдия-изпълнителите бяха задължени да качват всички търгове в интернет!Именно поради такива злоупотреби!Знаеш ли колко хорица изгоряха!?

118

Топлофикация

преди 11 години

Значи,който си плаща редовно сметките е ***.Така ще стане в крайна сметка.Някой си не плащал парно,вода и накрая няма да плати това,което е изразходил.Поредното глупаво предложение от герберчетата.Кой ви кара да теглите кредите - щом сте си направили сметката ще трябва и да я плащате!Аз не съм вземала кредит и не мисля да вземам,защото нямам възможност да го изплащам.Банките нали от това печелят.Този закон ще стимулира неплащането на каквито и да било сметки

117

Жорко

преди 11 години

До Анонимен 126Нямаш кредит щото много си крал и си натрупал кеш на гърба на хората.

116

с.

преди 11 години

И да добавя,че банката би трябвало да откаже на въпросната шивачка!Поради няколко причини!Банката е финансова институция и би било редно да предпази първо себе си и парите на клиента си!След това би било редно да предпази шивачката,за която е ясно,че ще затъне!Вместо това банките масово раздаваха пари на такива хора и съвсем умишлено ги заблуждаваха възползвайки се от ниската им финансова култура!Реклами тип дават ли ти взимай и подобни!Моментално трябва да се въведе ред и закон за фалита!

115

Анонимен

преди 11 години

нямам един кредит, кредитната карта си погасявам всеки месец за да не плащам лихва (правя го за удобство да не мъкна пари), всеки да мисли преди да взема кредит за плазма и поредния нов жисием, за жип и чалга, но така е било винаги - свестните плащат и теглят, тарикатите са винаги на далавера, а после искат от нас и да даряваме

114

Анонимен

преди 11 години

Това което трябва да се направи е :1. Да се осигурят нормални условия на кредитиране - особенно при ипотека.- Или да не може банките да променят лихвата когато си поискат- Или ако длъжника не може да погасява кредита, банката да се задоволява с реализираната ипотека.2. За потребителските кредити да се забрани промяна на лихвите по кредита едностранно от страна на банкатаПри изпълнени гирните две, давността да е безсрочна - длъжника трябва да си погаси дълговете като всички други.

113

Чиновник

преди 11 години

До Анонимен 117Никой не те кара насила да теглиш кредит, особено ако условията не са ти изгодни. А и щом смяташ, че банките продават жилища на 30-40 % от реалната цена, тогава *** и си купи такова жилище.

112

с.до цвък

преди 11 години

Банките в България са алчна и безотговорна пасмина!Имаше един интересен период,в който банките раздаваха кредити като бонбони от лакомия!Имаше аномалии от сорта на това,че хора осигурявани на 500 кинта черпеха счетводителя на фирмата и си уреждаха служебни бележки за доход от 2 бона например!Което не е много законно май!Но банките ги приемаха и раздаваха смело поверените им пари!В момента положението е абсурдно!В държава с 7 милиона население има 4 милиона дела!Няма такъв цирк!

111

Ф.С.В

преди 11 години

Това е Услуга за Топлофикации и банки --направете фалит на физически лица както го има закона в цяла Европа

110

с.до 115

преди 11 години

А защо не напишеш за колко време са в сила въпросните рестрикции и в кои точно държави!?Страни със стара демокрация и банки на по 200-300 години имат закон за фалита на физическите лица и законодателство регламентиращо правата и на длъжника и на кредитора!В България права има само кредитора ако не знаеш!Доскоро дори имаха право да изискат забрана за напускане на страната в разрез с Конституцията и европейското право!Къде го има това да си длъжник цял живот!?Ама я стига!

109

Цвък

преди 11 години

Не може всеки *** без ден трудов стаж,без образование и каквато и да е переспектива за обезпечаване на кредит , да взема такъв и после да реве ! Как банка може да вярва,че една шивачка/ нямам нищо против тази професия / - самотна майка с две деца,ще връща кредит от 20 000 евро,ако ще и за сто години да е !