27

стг

преди 11 години

не разбирам защо наричат фентъзи тия гейски книжки, фентъзито е интересен жанр нямаш нищо общо с тая простотия

26

Анонимен

преди 11 години

А за таласъми ?

25

Да сме си точни

преди 11 години

Не, поправка, четат предимно за вампири-гейове и върколаци-гейове!

24

Бай Танас

преди 11 години

до 11:за едно си прав-децата могат да си намерят каквато информация им потрябва.Не си прав по отношение на тези над 50Г.Аз съм на 40 и се възприемам по-скоро като млад(живял съм само 18 г. в "онова" време).За тоталното затъпяване,неграмотност и липса на ценности на днешните деца обаче не трябва да има извинение. дете на мои познати,момче на 14 г. нарисува комикс с кечисти(това са днешните герои),и написа отдолу "Не правете това ОДО МАСИ".По "онова" време такава неграмотност просто нямаше...

23

Aнти селджук

преди 11 години

За какво да чечът като имат чалга палячовците

22

Анонимен

преди 11 години

Младите четат? Да бе

21

Анонимен

преди 11 години

Телефонният указател е най-доброто четиво за всички времена ! Никога не можеш да го запомниш и винаги можеш да научиш нещо ново !

20

Факт!

преди 11 години

Няма задължителна за четене литература!

19

Аз

преди 11 години

Всеки да чете каквото му е приятно. Някой не може да прочете "Война и мир", защото му е депресивна, друг я харесва. Прочетох класиката "Сто години самота", е няма по-глупава книга (поне за мен).

18

до 21

преди 11 години

Да, добре. Започнахме и класите да измерваме :)Нашите музиканти са същите - до един неразбрани гении от висока класа :)А е толкова простичко - добър си, пишеш изящно - имаш популярност. И респективно - пълниш страниците с високопарно дуднене, логично никой не те чете. И моментално ставаш `гений, но неоценен` :)

17

до 18

преди 11 години

И това не е така, защото моите съученици са завършили най-елитната гимназия в бг (нарочно е с малки букви) :)

16

Хайде, хайде

преди 11 години

Драги, ти като че бъркаш вярата с чисто човешкото наслаждение от прецизно подбрани фрази, словесното предизвикателство към рисуването на образи и събития с такова изящество, че те потапя в сюжета.Грешка драги, голяма грешка.

15

до 16

преди 11 години

Що ? Твоите съученици до един ли са били с блестящи риторични умения ?! Я си спомни колко от тях са `ъкали и хъмкали` докато се опитват да съставят изречение с повече от четири думи ?Хлапето може би има други умения за които ти дори не можеш и да сънуваш.

14

ГУРБЕТЧИЯ

преди 11 години

И не само в Бг. ,ами в цял свят ! Хората като че ли повече обичат фантазиите отколкото реалността ,дори тук коментиращите като Томас и др. го доказват вярвайки в съществуването на богове ,ангели ,дяволи ,вещици,ад ,рай и т.н.!

13

до 11

преди 11 години

Ти говориш глупости. Имам един съсед, който е на 18, чатиме си с него по скайп, горкия не може да напише 1 изречение правилно, иначе се води отличник. Нали ги гледам и по всички форуми, пълни неграмотници !!!!!!!!!! А че не четат книги е ясно ............П.П И каква компютърна грамотност имат бе :))))))))), цъкат на иконки, като им се прецака нещо пак опират до мене, но си плащат :Д :Д :Д

12

Анонимен

преди 11 години

Не бе просто се подготвят за реалния свят

11

Не толкова млад

преди 11 години

Един от най кошмарните ми спомени - опита ми на два пъти да прочета `класиката` Война и Мир. Е пък няма по депресиращо и ненужно четиво на света !Убеден съм, че който е прочел докрай този епистоларен кошмар, непременно е получил чудовищни изменения в синаптичните си мозъчни връзки. С други думи- непоправими ментални увреждания.

10

Хайде, хайде

преди 11 години

Вероятно се има предвид, че не се чете българска литература. Не съм нихилист, но колко пък стойностна литература имаме ние ?! Имаме ли в историята си автор, който да се доближава поне до Мартин /игра на тронове/, Пратчет, Дъглас Адамс, Уудхаус, ако щете Верн, Агата Кристи и т.н. Това ми прилича на жалкия хленч `Ама младите не слушат българска музика`.

9

Глупости неземни

преди 11 години

Младите били ***, били неграмотни. Глупости. Изключете турците и ***. Те по `ваше` време си бяха неграмотни. Но вие, грамотните, колко от вас могат да си поискат хляб на друг език освен българския ? Сега всяко второ хлапе има някаква чуждоезикова грамотност. Компютрите за повечето над 50 години са като `голям бял камък показва картинка`. Главите ви са пълни с непотребна информация, докато сегашните хлапета знаят как да я намерят когато им потрябва. Много са си наред децата ни.

8

Анонимен

преди 11 години

Да четат ли,че те не могат ,,мамо без правописна грешка да напишат,та ще четат,много е сложно,недейте така,горките деца ще се измъчат,стига им че могат да мучат членоразделно