106

131

преди 11 години

А ти явно не можеш дори да четеш, а мисленето ти е чужда :))). Както казах ССБ предлагаше да се самоизбират. Пряк избор на магистрати е нещо ама много, много различно :)))). Прочети малко в нета, преди да се изказваш неподготвен. Има бая матрЯл

105

до 128

преди 11 години

Явно не си в час! Точно предложението беше за пряк избор всички съдии да имат право на глас а не както остана 1 делегат на 5 *** !

104

Анонимен

преди 11 години

НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ОТГОВАРЯТЕ НА ЕДИН ДРАСКАЧ ГЕРБАДЖИЯ, ПОДКРЕПЯЩ ВСС, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НАД 300 СЪДИИ СА ЗАСТАНАЛИ ЗАД ТОДОРОВА И ОЩЕ НАЙ-МАЛКО 1000 СА Я ПОДКРЕПИЛИ С ПОДПИСКИ? ЕДИН ДРАСКАЧ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПРОМЕНИ МНЕНИЕТО НА СЪДИИСКАТА ГИЛДИЯ!

103

му-ха-ха

преди 11 години

нЯщо обърнаха палачинката!!!

102

126

преди 11 години

Ти явно между т.н. демократична ценност и разните фирмени глупости разлика не правиш. А предложението на ССБ не беше за пряк избор на магистрати, а искаха само те да си се самоизбират :))). На мен ми е все тая дали ВСС ще се назначава от Парламента, или от тяхната си гилдия. Все същите мижатурници ще си бъдат.

101

123

преди 11 години

Я пак? :))) В Германия НЯМА подобна такса. Всъщност до колкото има бегъл спомен в ЕС имаше само в две-три държави такива. В САЩ също няма. В производствата в ЕСПЧ също не се събират такси. В няколко други страни са правени опити за въвеждане на подобни и са отменени от конституционните им съдилища. Но както казах примера беше за друго, ама карай.

100

до 118

преди 11 години

Можеш да плащаш по 45 лева за да ти публикуват отчеат на фирмата в Агенцията по вписване по ел.път става само чрез адвокат, но неможеш да платиш такса от 50 лв. ( ако го гласува НС и се приеме) ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕ СЕ ПРИЕ НИТО ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ССБ - НИТО ЗА ПРЯК ВОТ ЗА ВСС ( СЪС УРНИ ПО АПЕЛАТИВНИ) НИТО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ ЗА НАТОВАРЕНОСТ! А ТИ СИ СТОЙ И СИ ПИШИ ПО ФОРУМИТЕ П.С. НЕ СЪМ ЮРИСТ А ГРАЖДАНИН КОЙТО СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ *** ВСС! ЯВНО ТИ СИ ТЕХЕН ЗАЩИТНИК!

99

Ломбозо

преди 11 години

А тези я торили,...........Какъв е престъпника според Ломброзо? - Това е човек с атавистични (характерни за далечните ни предци) черти, тоест с вид на примитивен човек. Конкретни белези са ниско чело, широки челюсти, груби черти, сплескан нос и т.н. В последствие професорът извежда и конкретна характеристика за различните типове престъпници - крадци, убийци, насилници, като на даден етап дори определя и как изглежда политическия тип престъпник. В по-късните си произведения той отдава значение за формиране на престъпника и на метеорологични, расови, наследствени и други фактори, които обаче според него не играят основна роля

98

116

преди 11 години

Е нещо взе вътрешно да си противоречиш - хем личността на годината да не се волни, хем другите две личности да се волнят :))))

97

До 111

преди 11 години

111 - в германия има такса за подобно искане и е доста висока. Въведена е за да се ограничат безпочвените обвинения от всеки който иска да се обогати неоснователно

96

666

преди 11 години

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО ДОЙДЕ ОТ ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ПОРОЧНИ ВЛИЗАЩИ В ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС ЗАКОНА СЪДЕБНИ ПРАКТИКИ В ОСНОВАНИЕ ЗА ПРОИЗНАСЯНЕ ВОДЕЩО ДО ЗАОБИКАЛЯНЕ НА НОРМАТА НА ЗАКОНА.ЦИТИРАНЕТО НА ТЕЗИ ПРАКТИКИ СЪСДАВА СИСТЕМА ПАРАЛЕЛНА НА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА.ТОЗИ МЕХАНИЗЪМ Е ИЗВОР НА НЕВЕРОЯТНА КОРУПЦИЯ, КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ РАЖДА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЕТАЖИ НА СЪДОПРОИЗВОДСТВЕНИЯ ПРОЦЕС - ВЪРХОВНИ СЪДИИ И ТЕХНИТЕ НАЛУДНИЧЕВИ РЕШЕНИЯ В КОИТО МОТИВИТЕ СА ЕКВИЛИБРИСТИКА ОТ ДУМИ И СЛОВОБЛУДСТВА.

95

ДО АНОНОМЕН

преди 11 години

НЯма ли администратори да му баннат IP-то на тоя бот. само флууди с тъпата си реклама на скапания си сайт.

94

григ

преди 11 години

Заради едно уволнение толкова много шум?Може би са прави от ВСС.Но критериите за всички съдии с просрочени дела трябва да са еднакви.

93

111

преди 11 години

Е *** си е ***, но ако те кефи приемай си го като комплимент :))). А теб те видждаме за какво си :))), таксички, колкото може повечко (нищо, че в белите държави за подобни искове такива няма), че да има за бонусчета и разбира се макс. наказание за съдия мъмрене. В краен случай при над 10000 забавени дела и решения може и последно предупреждение :))). А примера да тази такса е в друг контекст, ама ти нали си гръцки ***, та тъй го разбираш. Примерът беше с какво се занимава Бялата ти лястовица от името на Съюза на съдийте. Не виждам като и приеха предложението това да е облекчило натоварването в съдилищата или да е направило българия по правова държава. Е виж като на една "седянка" по отношение реформата в съд. система беше поставен въпроса за поемане на обезщетенията, присъдени от съда по ПЧ да се поеме от бюджета на съдебната система (недай боже някой да беше предложил да се плащат лично от джоба на съдията, постановил такава присъда) твоята Бяла лястовица ревеше на умряло, че това не можело да стане, че това щяло ама много да ги ограничи и да намали независимостта им :))))

92

Без цензура

преди 11 години

Когато уволниш Човека на годината, уволняваш държавата. Това е. Когато уволниш Човека на годината, признаваш, че не те интересуват хората. И в това няма спор. Когато уволниш Човека на годината, *** майката на годината. Без извинение. Когато уволниш Човека на годината казваш, че искаш само свои хора. Когато уволниш Човека на годината всичките ти клетви в демократичност са само вкисналата гарнитура към милиционерската подметка, която сервираш като основно ястие в празната чиния на малоумния народ. Не знам дали сте наясно съдия Мирослава Тодорова бе уволнена в четвъртък от ВСС. Заради забавени мотиви по дело. А другите уволнения къде са? Къде е оставката на Владимира Янева? Къде е уволнението на Цеко? Защо Емо Фаса не е извън парламента? Защо в Народното събрание има депутат от ГЕРБ с прякор Мафчо (защото бил хем мъничък на ръст, хем от мафията)? Защо премиерът ни има прякор Тиквата? Защо немските медии пишат за връзките на оня с прякора с мафията? Защо Мафчо, Емо Фаса и Тиквата определят живота ми? Защо Мафчо, Емо Фаса и Тиквата са недокоснати? Защо те уволняват? Какво е това, бе?! Не виждате ли в какво живеем?! Живеем в един ***, в помийната яма на който, изсипваме всичко качествено, за да клекне над него някое държавно величие със съмнителни умствени и морални качества и да снесе поредната доза медийни указания. Указания към ВСС, към главните редактори на големите медии, към опозицията и Бог знае още какво.

91

do 104

преди 11 години

Ам пише ли колко тома са били делата, които са гледали? Не мисля няма регламент да се преценят лесни и тежки дела нали?

90

do 106

преди 11 години

*** - човек отказващ да вземе участие в начина на живот на "демократично управление" в Гръцката антична демокрация, едно от тълкуванията в wikipedia

89

104

преди 11 години

Пише, пише мой човек, ама да има кой да чете :))). Ако не знаеш от няколко годинки вече има такива докладчета. Има и за съдийте, като всеки председател на нисш съд прави подобно докладче, което отива на по-горния съд и т.н., после в инспектората, където обобщават цифричките и ги обединяват със собствените си резултати от проверките, а накрая това се вкарва във ВСС където се публикува. Същите докладчета ги има и от прокуратурите, като там ролята на ВСС я играе главния прокурор. Така че *** на сайтчетата, мисля, че и на МП ги има и двата, барабар с приложенията и чети. Там ама много ясно си пише за кой съд, колко делца са гледали, в какви срокове са ги решили, по колко дела са гледали конкретните съдии, даже по едно време поддържаха и инфо колко от техните решения са влезли в сила (демек потвърдени от по-горни инстанции). Така че чети, вместо да пишеш глупости.

88

ДО 107

преди 11 години

Гражданино - Ако ставаше с комуникация нямаше да сме на това дередже! От години има противоречиви практики и всеки се чуди не си ли комуникират там по коридорите че да си оеднаквят практиката - е комуникират си ама нищо не се променя!

87

до 106

преди 11 години

Да *** съм в гръцкия смисъл на думата ( ако знаеш какво е) "Е точно тая кака дет толкова пламенно я защитаваш пробута като говорител на смешното си съюзче ненормалната идея да бъде въведена такса (за сега само от 50 лв., ама духа от бутилката вече е пуснат и ще станат скоро бая повече) при завеждане на дело за компенсиране на вреди, нанесени от държавата. " Така си го написал че не се разбира дали таксата е за ССБ или за ЗОДОВ а иначе аз съм за 50лв. такса за ЗОДОВ !!!