49

Анонимен

преди 11 години

Философията на българската приватизация звучи като това да си дадеш собственото жилище под наем с идеята, че с парите ще си наемеш по-голямо и по-хубаво жилище, на по-хубаво място. Е никога това не може да стане.

48

до 49

преди 11 години

Не фалира, просто държавата си го национализира - обратното на приватизира.

47

до 43

преди 11 години

Заслужена от самите ,,частници,,. Лошото е, че и те изчезват, ще останат няколко монопола и всичко друго ще бачка за тях. Бая ,,бизнесмени,, отново се връщат към предишното си поприще на работници, ако въобще си намерят работа.

46

Анонимен

преди 11 години

Завода ще го вземе поредният частник, който има връзки, но няма нито опит, нито екип от мениджъри нито ноу-хау и съответно ще го съсипе, защото ще си мисли, че това е някакъв вид банкомат с безкрайна сметка - теглиш си парички и с това ти се изчерпват задълженията.

45

до 16

преди 11 години

Еми Калашников фалира приятелю преди няколко месеца...

44

за 43

преди 11 години

А има ли причина частник да не е *** дума? Няма. Българският бизнесмен, освен да не плаща и да тормози хората друго почти не прави.

43

да 45

преди 11 години

Щом един държавен военен завод, който изнася по цял свят е на загуба значи там се краде, а това значи, че правителството просто е импотентно да управлява, защото ако и със сферата на националната сигурност не може да се справи адекватно, значи нищо не може. Да продадеш завод, само защото си признаваш, че не можеш да го управляваш граничи с престъпление.

42

Анонимен

преди 11 години

То държавата 20 години се издържа от построеното в предишните 20 години. Познайте какво става след още едно правителство, когато вече няма да има какво да се приватизира.

41

hagen

преди 11 години

то е ясно, че герб няма да управляват повече! и този завод го изкараха, че е на загуба и хоп след приватизирането за жълти стотинки те стават печеливши.====================След като за 18 години е доказано, че държавата не може да се справи с това.================Тези два цитата би трябвало да отговори на списващите по-долу полуграмотници.И че тези 3300 човека от години живеят на подаяния.И че това не може да продължава така.И най накрая поставете се на мястото на тези хора.

40

Сопот

преди 11 години

До ББ и министрите му - дано някой им докладва за написаното тук :Не продавайте в печелившия сектор, в който е завода, а инвестирайте !

39

Анонимен

преди 11 години

За половин българия все още 'частник' е *** дума. Е как да вървим напред тогава с толкова мрънкачи и мързеливци...

38

Българин

преди 11 години

Не мога да разбера след като има много поръчки ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ СИ ВЗЕМЕ ЗАВОДА, А ГО ПРОДАВА.Май пак някой ще гушне комисионната !!!

37

Oт Сопот

преди 11 години

От Сопот съм и едно време, през 80-те години, този завод имаше над 30 хиляди служители. Работниците му се ползваха с редица социални привилегии. Тогава всяка година завода отчиташе приходи от над 1 милиард $ (през 1980!). А сега ако имат приходи от 70-80 милиона долара се радват.

36

ан

преди 11 години

ЩОМ БАРЛЯВИЯ И ТОТЮ ГИ УСПОКОЯВАТ СПУКАНА ИМ Е РАБОТАТА. ОЩЕ ЕДИН ЗАВОД ИЗЧЕЗВА ОТ ЗЕМЯТА НА МУТРЕСТАНИЯ. ПОМНИТЕЛИ 90 те ГОДИНИ ПО ВРЕМЕТО НА *** КОЛКО ЗАВОДИ БЯХА УНИЩОЖЕНИ? ТОВА СЕ ПРАВИ ПО ПЛАНА РАН-ЪТ. БГ НЕ ТРЯБВА ДА Е КОНКУРЕНТНО СПОСОБНА ДЪРЖАВА А *** НА ЕВРОПАТА.

35

brigante

преди 11 години

а дали няма да се сформират по някое време партизански чети, отряди както искате ги наименовайте? 'щото то останаха много богати и хипер бедни люде ... според мен 450000 безработни си е една добра армия:) с 50000 безработни храбри мъже и сме я превзели таз' страна хахахахаха армията е ~30000 *** и курвички, а полицаите са дебеланковци и лесно от над 70000 ще станат 1000:) после вече е лесно - наказваме всички богати на площада с по 1 куршум:) кръв трябва да се лее иначе никога няма да е

34

Гогата

преди 11 години

Герб пак ще напълнят джобовете.Този път удариха джак-пота със този завод.Щом имат договор с НАТО и изнасят навсякъде по света къде отиват тези пари.???!Това е един от секторите,където имаме постоянна печалба!!*** взеха още един завод

33

Анонимен

преди 11 години

Българите нямат национално самосъзнание, те дори не знаят какво е това, за огромна част от българите това звучи като празен лозунг от соца и най-трагичното е, че част от тези българи са точно млади, образовани и уж съвременно мислещи, а реално са обикновени озлобени нихилисти.

32

34 за 33

преди 11 години

Да не мислиш, че като пишеш такива празни приказки-залъгалки и те автоматично стават верни? Самозаблуждаваме се по инерция, българите били имали силно национално самосъзнание хахахахахаа смях в залата, по какво личи бе? По какво личи? По това, че всеки гледа себе си и ако може да се нагуши с нещо и това е. Това ли е мерило за силно национално самосъзнание? Или може би неадекватността е мерило? Незнанието и нежеланието на работиш за развитието на страната си, а само да си гледаш кефа.

31

за 33

преди 11 години

И къде е това силно развито национално самосъзнание? Тези демократи да не би да са дошли от чужбина? Напротив те са българи, с някои изключения. Всички правителства са съставени почти само от българи. И какво стана? Стана разпад. Защо Чехия не тръгна надолу като нас, макар че се разделиха със словаците, пък сега и двете държави са си добре. А тук, пълна скръб.

30

До 28

преди 11 години

Българите са с силно развито национално самосъзнание и чувство за отговорност, за разлика от управляващите в България от 23 години демократи, които нямат национално самосъзнание и чувство за отговорност. Това е истинската трагедия и сред управляващите тарикатщината и далаверата се издига в култ, а напоследък и култ към личността се издига, тоест към безличността реално.