53

Ползата от файдата

преди 12 години

На кого ги разправяш, байно ле! След като завършат частните училища с държавна издръжка, дечицата на богаташите скоро-скоро ще отидат навън да продължат обучението си и ще се върнат на върба! Голяма възвръщаемост на средствата, няма що!

52

Анонимен

преди 12 години

Дали държавата подпомага частни училища в чужбина - не съм сигурен, но знам, че на много места в Европа държавата дава данъчни облекчения на родители, чиито деца ходят в частно училище, защото не ползват тази услуга от държавата

51

до 55

преди 12 години

Плащаш по-висок данък, защото получаваш повече от мен. Пък да не говорим, че поне 90% от вас забогатяхте от приватизации на разни държавни имоти за 1 лев или от разни далавери. Така сте свиканли, да вземате все от държавното. Ама баницата свършва.

50

"Патриот е,душа

преди 12 години

Най-големият виц: родителите на децата от частните училища плащали данъци и подпомагали икономиката на тази държава! Ами съответните органи да проверят точно колко от тях плащат всичките си данъци, които дължат, колко не плащат и колко от доходите им са на тъмно! За справка- Захариев и миньорите, които му работеха на ангария! Де да беше само той!

49

do 55

преди 12 години

Хайде, хайде богатите плащали повече данъци от бедните....Ами данъците са процент от възнаграждението. Като не искате да плащате данъци повече от бедните намалете си дохода. Кой ви е виновен, че получавате толкова пари и имате висок данък? Ама че смешка. Да не говорим колко данъци укривате...в България има най-много вратички за богатите да си намалят данъците. То да ви имат проблемите бедните, които си пращат децата в държавните училища! За съжаление сте, горките, че сте богати. Стига глупости!

48

до 55

преди 12 години

Хм малцинството богати, срещу мнозинството бедни! А на бедните кой да им увеличи финансирането?Богатите ли? Я стига, че сте се стиснали като кокошка пред снасяне. Като искаш частно училище, плащай си, но въпроса е дали и там ще получиш адекватно образование като учебните планове и програми не са мръднали от 20 години, а дори и в частните училища трябва да се съобразяват с великото МОМН и техните "програми", пълни с простотии в тях. И нарочно не искат да променят нищо ... видиш ли поумнее народа.

47

Анонимен

преди 12 години

Богатите не само плащат повече данъци, но нямат и право да получават норматив от държавата за обучение и т.н....В същото време частните училища спестяват ужасно много пари на държавата, но нямат право на никакво държавно финансиране..

46

до Wols

преди 12 години

Абе Wols ти да не си учил в частно училище бре? Имаш претенции за правопис,но я погледни ти как пишеш..Стига сте грабили, бре! И аз искам частно за детето ми, ама няма. Станах професор в тази скапана държава със западни публикации на 40 години и какво? Държавата колко ще ми дава, ако остана в бг? Игантов няма пари за такива като мен, ама за децата ви ще намери, защото сте бедни. Пък после и те ще избягат, защото не са свикнали на лош живот. Ще ги обучавам в чужбина. Пък забългарския народ-чалга.

45

Равнопоставеност

преди 12 години

Ами да вдигне само държавната издръжка за общинските и държавните училища така, че да се постигне равнопоставеност между държавните и общинските училища що се отнася до материална база, ама не му стиска, че бюджета за образование трябва да стане 10 процента, както е в белите страни. Това е чисто наливане на едни пари в частни ръце на директори на частни училища и нищо повече. Поправката е не само ***, тя показва високо ниво на лобизъм на ниво министър. Я уволнение и оставка на нищожеството!

44

8-ия ден

преди 12 години

Финансиране на частни училища ? Първо - държавните, те са за народа, а той трябва да е грамотен, за да ни има...За да има преподаватели с класа, които да искат да преподават там, за да има база за учениците и не само да влизат в часовете за присъствие, а и да ги научат на нещо...Частните ?За тях - когато всеки може да си го позволи.Сега - най-спешното - да ограмотим младите....Положението е критично, дори бедствено. Дори тук, като чета, виждам много неграмотност - писмена и изразна...

43

До Wols!

преди 12 години

Това създава дискриминация - частно финансиране плюс държавно финансиране за едните. Докато за другите постна баница. Тия 10 милиона за държавата може да са нищо, но въпросът е чисто принципен, а и не са 10 милиона - лъже мръсника. Много повече са след въвеждането на образователните стандарти. Така наречения либерален принцип - парите следват ученика, е съвременната версия на търговия с хора. Твоето, моето дете държавата казва, че струва еди колко си пари на година. Май някой много пари ти плаща

42

Анонимен

преди 12 години

Да го духат богаташките копелдачета.Трябва да се помага финансово на бедните. Копеленцета на богатите *** да си плащат за образование.Пари да се дават САМО на държавни училища. А на богаташите им пожелавам да да хванат рак , да ги тресне инфаркт и да измрът всички мръсни богаташи МРАЗИМ ВИ.Всички пари , които откраднахте от бедните и гладуващите да си ги заровите у гробищата.

41

До Wols!

преди 12 години

Само да те запозная как стоят нещата в момента, най-високата държавна издръжка за ученик в общинско и държавно училище в момента е 2400 лева и то за профилирано обучение от 9 до 12 клас. Иначе държавата плаща някъде по 1000 лева за всеки ученик (за година) от първи до осми клас. Ако тая поправка стане факт се наливат още държавни пари в частни ръце. Никой не им пречи на богатите да си записват децата в държавни и общински училища. Те избират да не го правят! И в един момент после реват дай пари!

40

wols

преди 12 години

До 42..... Ало ти в кое училище си учил.....научи правописа ... пише се образОвания, *** такъв... Всички ученици трябва да получат полагащото им се финансиране от държавата. И тяхно право дс изберат къде да учат ! ! ! Това е равнопоставеност...... Стига комунистически колхози....

39

do Ignatow

преди 12 години

Абе как не поиска над 1% за научни изследвания, даже руснаците ни се смеят (също с бедни учени), ами сега тръгна и за частните училища да милееш, че били бедни. Ами Фонда? Защо изгони Хорозов, а остави агент Юлия и на никому неизвестния по света Гюров? Ех, Игантов, Игнатов не ги разбираш ти някой работи. Докато умните се наумуват, лудите с еналудуват!

38

ДА ТЕ СВЕТНА!

преди 12 години

Причината е, че частните училища стават с десеторно по-големи бюджети от общинските и държавните училища. Така значи за един ще има 10 парчета от баницата за другия 1 парче? Що се отнася до учениците, материалната база и заплащането на учителите така се поставя условия за дискриминация по социален и финансов фактор! Игнатов се занимава с лобизъм, а не с образование. По този начин богаташчетата получават качествено, адекватно и добре финансирано образование, а за останалата *** каквото остане!

37

Анонимен

преди 12 години

Така, както аз мога да тегля заем и да уча в частен университет, без да съм мамино детенце или дебелогъзо богаташче, така и другите могат да последват примера ми. Не е толкова трудно.

36

Анонимен

преди 12 години

Държавата е пред фалит и е пълен абсурд да се субсидират частни училища! Игнатов е известен с идиотията си!

35

до байчото иван

преди 12 години

Байчо,не е за тебе тая работа!Имам предвид мисленето!Изисква се високоорганизирана материя,наречена мозък и то като първа предпоставка!Байчо,на кого какво се полага и дали си полага беше при Тато!На такива като тебе се полагаше да сте авангард и затова ви плащаха,но вие си останахте ***!Нищо никому не се полага,драги ми цървулчо!НИЩО!При Тато се полагаше безплатно погребение!Сега и това го няма!Та не е за тебе тая работа-седни си на мислителницата и си плюскай!И после до клозета!И пак отнача

34

до 32-ри

преди 12 години

Не може бедните хора да плащат образуванието на разни мамини дечица , чийто радители са дебелозъзи богаташи , банкери , бизнесмени и др. ***.НЕ трябва народа да дава дори стотинка за богаташките копелдачета . Да се дават пари само на държавните училища.