28

до 24-умния

преди 12 години

май не си толкова умник става въпрос не за самата година а за произведение на Джордж Оруел "1984" човека е мислел че това което се случва сега 2012 е щяло да се случи 1984..но явно не си запознат със това прозрение и стреляш в тъмното..

27

01Ч

преди 12 години

Като насадиха американците по цял свят със своите филми ужаси,садизъм,омраза,жестокост и какво ли не,в свободната и демократична Америка ЗАБРАНЯВАТ определени думи .Що за решениее това.Кой ще вярва че това ще се спази и ще промени отношенията между хората по-доброто е никога да не са се допускали за да не се налага да бъдат забранявани.

26

Анонимен

преди 12 години

@UMNIK.... Какво да ти кажа, умнико... Оруел сигурно се върти като пумпал в гроба си от малоумния ти коментар.

25

Анонимен

преди 12 години

Мноого разбирате всички тук.На къде отивали САЩ? Връщали се назад във времето.Погледнете първо дупката, в която живеем тук и тогава критикувайте и анализирайте американците.

24

Българин

преди 12 години

@24 umnik Ти направо разцепи с простотата и плиткоумието си! :D Сериозно,смях се с глас! Замисли се върху смяна на ника,не ти подхожда определено.

23

umnik

преди 12 години

Ей, умния, 84-та щатите са върха на върховете. Тия отиват не просто към 84-та, а към СССР през 84-та (което е противоположност на САЩ през 84-та).

22

Българин

преди 12 години

Ама как бе,навсякъде що е демокрация е такава свобода,ето вижте забраняват им думите щото така е по-ДЕМОКРАТИЧНО,не за друго,да не си помислите,че нещо им налагат как да живеят,нееее,лъжете се няма такова нещо! Демокрацията е супер,високи цени,ниски заплати,ама за сметка на това,можеш да се похвалиш навсякъде,че живееш в ДЕМОКРАТИЧНА държава!

21

АЙДЕ БЕ..

преди 12 години

А У НАС *** КУПУВА ФИРМА С ТРИ МИЛИОНА ЗАДЪЛЖЕНИЕ И ГО СЪДЯТ САМО НА ШЕСТ МЕСЕЦА УСЛОВНО, САМО ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ НЕ Я ОБЯВИЛ НАВРЕМЕ ПРЕД НАП, ЧЕ Е ВЪВ ФАЛИТ-ЕТО ТОВА Е СТРАННО. В ДРУГИ ВРЕМЕНА И НА ДРУГО МЯСТО БИ КОПАЛ В УРАНОВИТЕ МИНИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ.КАКВО БИ СТАНАЛО С БЪЛГАРИН В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ, НЕ МИ СЕ МИСЛИ. ВЪОБРАЖЕНИЕТО МИ Е ОГРАНИЧЕНО ЗА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ АРТИНАТА В ПЪЛЕН ОБЕМ.

20

umen

преди 12 години

Няма такива ***! Тия уверено отиват към 1984.

19

Анонимен

преди 12 години

Смейте им се на американците.Имат най-доброто образование, най-големият бизнес е там. Всички нови технологии се раждат там, а вие им се смейте.Смейте се на тяхната цензура и се радвайте на абсолютната липса на такава в България, защото нали сме много големи демократи. Радвайте се на танци на Азис по училищата, защото ние сме върхът, а американците са много глупави.Нали сте големите тарикати-андрешковци :)

18

Анонимен

преди 12 години

И квоо кажете цялата истина тва според вас истина ли е или не?Ще го одобрят ли?И какво като са забранени думите ще ги изпращат по затворите ли?Виждал съм клипче в ютюб където 10 годишни негърчета използват псувни на всяка втора дума в училище.Едното разправя на другото:"Брат сега след даскало ще зема пищака на брат ми и ще убия оня *** дето ме дразни ако не мога поне ще го наръгам *** ***" и май го направи.Тук ми пишете глупости да ги видим кви са глупави американците. Не се излагайте!

17

Оногондур

преди 12 години

Съвсем са изтрещели,каква е тази политкоректна цензура?

16

"1984"-201

преди 12 години

--Как да спра да виждам това,--което е пред очите ми?--Две и две е четири.--Понякога, Уинстън.--Понякога е пет,--а понякога - три.--Понякога и двете наведнъж.--Нито миналото, нито настоящето,--нито бъдещето...съществува само по себе си.--Реалността е в ума на човека...но не в индивидуалното съзнание...което греши и е бързопреходно...--а в ума на Партията...която е колективна и безсмъртна.--- Отново.-- Не-е.Колко пръста, Уинстън?Четири.--Опитах се да видя пет.--Искаше ми се да мога.

15

grep

преди 12 години

Някой може ли да каже "1984"?

14

Хахахахахаа

преди 12 години

Основната забранена дума е "интелект" за да не осъзнаят, че им липсва.

13

дд

преди 12 години

Динозавър била забранена, защото напомняла за еволюцията- направо да забранят всички науки тогава и да учат от библията. Ама това пък може да обиди атеистите- така че да затворят училищата е единственото решение за да няма обидени

12

Патриот

преди 12 години

американци.....................

11

очевидец

преди 12 години

Веднага да се явят евроатлантиците да обясняват колко потиснати са хората в другите държави и каква свобода и демокрация цари в Щатите, ахахахаха. Не съм вярвал, че може да има хора, които доброволно стават роби, че и даже се радват, ама после отидох в Америка...

10

God

преди 12 години

Правилно! Сега трябва да забранят и думите "мисля" и "ум", защото ще разстроят абсолютно всички американци, които ще разберат, че нито мислят, нито имат ум. Нима креационистите не вярват, че на Земята е имало динозаври? Като забраняват танци да забранят и музика, дори и "движа се". Защо изобщо не се забранят сами и да отърват света от паразитното си съществуване? Обърнете внимание, че не се забраняват думи като "гей", "хомосексуалист", "***" или "Джордж Буш". Няма такава държава!

9

Анонимен

преди 12 години

Лицемерие-е-е-е-е по американски.Това е като с пиенето на обществено място - забранено е, но ако скриеш бутилката в хартиен плик е разрешено. Важно е какво се вижда пред завесата,а зад нея се вихрят много нелицеприятни неща. Нали така, американци?!Фасадата е важна.