127

Жичкадията до 149

преди 12 години

Аз-едва ли,а и поне знам кое с каква мерна единица се мери. Щото теб /коментар 149/ като те слушам май сирене си купуваш на литър или на метър. Образовай се за да се не изложиш пред чужденците! ;)

126

Мдам..

преди 12 години

Само дето енергийната мафия няма интерес от тия неща..В нейн интерес е липса на алтернативи и централизация..Дано е жив и здрав този българин!

125

mdam

преди 12 години

ааааа не може то така да се реализира в България направо !!Трябва да вземат патента японците .. да го пуснат в производство и да ни го продадат на петорна цена, че да има някаква далавера за много посредници на властта.

124

do Жичкадията

преди 12 години

"моделът... е разчетено да произвежда 100 квтч електроенергия. За колко време? "Za kolko vreme proizvejda 100 квтч? Ti tap li si?

123

Анонимен

преди 12 години

131, Къртиш, брато (y)

122

Жичкадията

преди 12 години

Пловдивчанина от Царево, или Царевичанина от Пловдив? Това е въпроса?После-нямало инвеститори!... Има! Ама не могат да го намерят! Хахахааааа!

121

Жичкадията

преди 12 години

Сашкее, Сашке... глей ква конспирация значи: "Изобретението е дело на пловдивчанина от Царево Румен Урумов" хихи..."Румен Урумов е родом от Пловдив, но от години живее в Царево." Откъде е тоз гений?

120

Анонимен

преди 12 години

Не виждам нищо ново в откритието, такива генератори съм виждал преди години да се слагат от къмпингуващи край скалите. Естествено много по малки и ги поставяха в тръба с размер горе долу фи 200 генератора вътре е с големина на Фи 100 има една перка която е извита отгоре и от доло и куха по този начин и когато вълната я бута като приижда се върти и като се отдръпва и засмуква пак я върти и така постоянно се върти естествено производителноста е малка колкото да им свети крушката в караваната.

119

Жичкадията

преди 12 години

"моделът... е разчетено да произвежда 100 квтч електроенергия" За колко време? За ден,за година,или за целия период на работа? А?"мощността на съоръжението е 1,1 мегавата"-което ще рече 1100киловата.При тази мощност за 100квч ще му отнеме 0.0909090909...часа или 5.4545454....мин. Т'ва драскачите идея си нямате какво пишете!*** такива!Чудно дали успявате сами да намерите пътя към къщи.И как по дяволите разбирате кое е отпред и кое отзад? Само дето в литри или крини не сте премерили! Хаха!

118

Анонимен

преди 12 години

"Изобретателят се е обърнал към всички възможни министерства, имащи отношение към проблема. Те обаче не проявили интерес."Поредния луд с номерата си! Не е работа на министерствата да да подкрепят открития! В пазарната икономика си има инвеститори които решават струва ли си или не си струва дадено откритие!

117

Julian

преди 12 години

Това е нова концепция на много стара идея.Няма лошо стига да е по ефективно, но като гледам чертежа ще излезне доста скъпо.Идеята механиката да с намира вътре не мисля че е добра.По добре и по ефтино би било дълга редица от шамандури да задвижват подводен вал при повдигането им от вълната.Незнам може това да е пробвано и да има недостатъци, просто ми се струва по логично.

116

Мирта

преди 12 години

В техническата литература е пълно с такива конструкции, извстни са и формулите за изчисление. Подобни устройства не са ефективни за промишлено производство. Дори ако човек само познава смисъла на Закона за запазване на енергията, ще разбере, че устройството ще е проблемно. Алчни хора напълниха плодородните полета с перки, а сега искат да напълнят морето с пумпали. Иначе подкрепям изобретателите !

115

Улавия

преди 12 години

Мукавей, що 5 а не 7 милиона? Или пенсионерите ги абстрахираш от дъвченето на дъвка щото нямат зъби?Или може би си извадил държавната администрация от сметките?

114

Един Българин

преди 12 години

Браво на човека! Трябва да се отстояват националните интереси с цената на всичко (дори и ако изкара пари навън и ги вложи в собствените си буйове тук). На многознайковците ще кажа да си избършат устата от кърмата пък тогава да пишат глупости. Какво ви пречи човека? Няма нищо лошо в подобни опити и то реализирани в България. Патентоването на специфична технология е чудесно и ако можем да цакаме целия свят няма нищо лошо в това. Дори вие ще вземете да пораснете и да си купувате мляко от "кафето"

113

Анонимен

преди 12 години

Тая идея я има от сума ти години. Че и реализирана на всичкото отгоре.

112

Петьо-Евреи

преди 12 години

Браво Българи мойте поздравления за пореден път показахте на света че можете браво искренно се радвам :)

111

Мукавей

преди 12 години

Вчера в автобуса се загледах в едно маце ,което усърдно жвакаше с уста.И в главата ми се зароди гениалната мисъл,че може да се произвежда енергия и от дъвченето на дъвка.Представих си 5 млн.дъвчащи българи...сън не ме лови..

110

Гошо Тъпото

преди 12 години

Ако този...буй,го закотвя в блатото край Кривунделово и наема няколко...роми с лопати да правят...вълни,ще действа ли...съоръжението.Нека изобретателят да се свърже с мен и дапроведем...експеримент.Ще финансирам идеята.

109

Анонимен

преди 12 години

Естествено, че ще го засилят да търси европейски фондове. Оттам ще дойдат бонуси за същите чиновници (за добре свършена работа).Ако обаче се финансира от България - няма да има бонуси.

108

Анонимен

преди 12 години

Е сега вече дръпнахме яко пред македонците :)))