76

Лед Зепелин

преди 12 години

Идеята е стара, който не вярва да чуе парчето -Стълба към небето........

75

mhm

преди 12 години

За сведение на *** които не могат да повярват, че това е възможно да прочетат за въглеродните нанотръби! Идеята за орбитален асансьор е много стара, но досега липсваше достатъчно здрав материал от който да се направи "въжето". Е, вече технологиите са напреднали и такъв материал е открит - въглеродните нанотръби.

74

Анонимен

преди 12 години

Как да обясниш на баба си, че вече може да види правнука си, който е в Америка, докато говори с него в реално време. По-вероятно е да ти каже, че си луд. Тва е невъзможно. А хората предстааш ли си можели да летят. Хаха измислиците на Леонардо. Я дръпни завесата, че изтива пещерата и пали нанекъде

73

Анонимен

преди 12 години

2050 г. ??? По вероятно е някое японче да се превърне в елементарна частица, да се ускори до 300 000 км/с да пътува 6 месеца и да отиде направо в 2050 г, когато Бойко вече ще поставя мантинелите по магистралата до луната.

72

до 77

преди 12 години

това, което предлагаш е невъзможно. помисли добре... на луната й трябват 29 дена да се завърти около земята - това са 29 завъртания на земята. станцията трябва да е на геосинхронна орбита, иначе се губи ефекта.

71

nema

преди 12 години

единия край да го дадат на Бойко Борисов ,а другият на Чък Норис,така ще стане работа!!

70

Апис

преди 12 години

Е това е оня стар прокет "асансьор до луната" поредната смотания на НАСА :D

69

xj

преди 12 години

Що спират само до околоземна орбита ?!?Тя Луната е винаги с една страна обърната към Земята...да направят някаква шина, на която да закачат въжето на Земята , а другият край да го бучнат на Луната и с някаква динамична компенсация в дължината, в зависимот от променливото разтояние до Луната, а и промяната в налкона на орбитата на Земята [континентална компенсация, чрез шината тук]. :)

68

Апис

преди 12 години

Поредната глупост. Айде стига с тия малоумщини и разкрийте реалните проекти. Въже от тук до космоса...да бе. Сезал :D

67

i wan

преди 12 години

signup.wazzub.info/?lrRef=f443a181 Регистрирайте се плс ;)

66

rm

преди 12 години

Чел съм и гледал по разни предавания за идеята, яко ще да е, ама ако вземе да пада нещо това въже ще стане смрад.

65

Анонимен

преди 12 години

Да се мечтае не е вредно, още едно цунами и авария в атомна централа и джапанките ще се сдобият с крила, с които ще летят до която и да е планета:)))

64

до 71

преди 12 години

Разбирам,обаче, че форумците не са чели книгата - те обичат не да четат, а да ръсят *** размишления...--Разбирам, че предпочиташ научната фантастика пред науката. Е, за всяка възраст си има и подходящо четиво.

63

Me4o

преди 12 години

Разбирам,обаче, че форумците не са чели книгата - те обичат не да четат, а да ръсят *** размишления... Иначе идеята е златна - веднъж създадено съоръжението ще се крепи само и ще извежда в космоса материали за жълти стотинки. Иначе представяте ли си, как ще се строят големите космически кораби - това трябва да става в околоземна орбита, а да качваш до там частите болт по болт с ракети - средствата биха били колосални. Кларк го нарича "Космически асансьор".

62

ОК

преди 12 години

Идеята е на А. Кларк, развива я... мисля, че във "Фонтаните на рая".--През 1959 г. руснакът Юрий Арцутанов публикува статия, в която предлага от спътник на геостационална орбита да се спусне въже, по което да се траспортират товари от Земята до орбита."Фонтаните на рая", където Кларк използва идеята е публикувана през 1979 г.

61

Baba Tonka

преди 12 години

Само дано нашите *** да не го откраднат! 96 000 км жица!!! Леле, майко...

60

до 57

преди 12 години

в Япония строят космически лифт.--Нищо не строят. Проектът е много стар. Всяка фирма може да каже, че след 40 г. ще построи такова съоръжение.Нашата фирма "Мляко и Сирене ЕкспортИмпорт" планираме да построим лифт по Марс след 100 г.

59

Me4o

преди 12 години

Идеята е на А. Кларк, развива я... мисля, че във "Фонтаните на рая". Големият технически проблем е материала за въжето - изчисленията показват, че няма материал, който да издържи само тежестта на самото въже, какво остава и за полезен товар. Кларк го е реши, като измисли материал на базата на въглеродни кристали, изработвани в космоса при безтегловност. Получаваха се (на теория) диаманти с дебелина на косъм и дължина по много метри, от които се сплита въже...

58

Фокушимко

преди 12 години

До къде ги докара яденето на радиоктивен ориз.

57

Хайде, хайде

преди 12 години

Стига глупости. Никой няма да го доживее, тъй като това е абсурдно. По вероятно е да видим до тогава антигравитационен двигател, който пък нацяло ще обезсмисли твърдо гориво, въжете, кранове и т.н. ;)