123

възмутена

преди 12 години

колкото и да се възмущавам от извращенията в нашата Държава поза няма.Помните ли оня ШУШУЛОВ.Работи срещу интересите на хората.ама Господ го наказа .такадапострадат всички самозабравили се бъл. управници.

122

LEONMESSI

преди 12 години

SAMO KAZVAM AKO TOVA BESHE V ATHENS,MADRID ILI MILANO ILI KADETO I SHTE DA EBILO V EVROPA ...SAM SIGUREN TRABI TE NA PARNOTO I NEREDOVNITE SMETKI ...SHTJAHA DA ZAPALAT PARLAMENTA NO NE EDIIN ILI DVAMA ILI AZ SEGA NEMOGA ...KATO VSICHKI PRODAGNI I BESHARAKTERNI BG.......TAM NESHTATA SA DRUGI

121

Анонимен

преди 12 години

В блок който е вързан за топлофекация, климатика си е нож с две остриета. В панелен апартамент 80 кв.м плащам за ток (за климатика основно) между 110 и 140 лева + 120 кинта за топлофикация сега в студовете.

120

Анонимен

преди 12 години

Ако някой сметне колко енергия излиза от топлофикациите, колко газ изгарят и колко енергия се подава към абонатите, ще може да забележи, че "консумираната" от гражданите енергия е в пъти повече от тази получена при изгаряне на горивата. Подобни, чудодейни закони на физиката, важат от цялата галактика само в България, като дори в сериите за Хари Потър, авторката и сценаристите са се въздържали от чак такава ексцесии над научната мисъл. Тук обаче, това не прави почти никому впечатление, а прокуратура и икономическа полиция явно са толкова скарани с обучението в 8 клас, че не могат да направят една проста сметка и да арестуват някого, за тези крупни надписвания и кражби измерими в милиарди левове. Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон ... Facebook - groups

119

499975

преди 12 години

DA SMETKITE GOLEMI NARODA MALCHI ...AKO TOVA BESHE V GRECIA BEZOBRAZNO OBIRANE NA HORATA ZA TRABI ZA SMETKI ...OBEDEN SAM ZA DVA DENA ATENAS E UNISHTOGENA I NAI VECHE RAZBRANA ..A TUK VSEKI SI TRAE I PLASHA KATO POP ...TEKA SME BILI I PREDI TURSKO ROBSTVO I SEGA SME TEKA ..

118

Анонимен

преди 12 години

Сега нали имаме демокрация и пазарна икономика. За колко ни продават сиренето? Продават ни на цена, която ние сме готови да платим. Така е и с всичко друго,така е и с парното.Къде е тук кражбата на Топлофикация,която някои сънуват? Да,би могло да кажем цените за парно и топла вода да са по-ниски, но това какво значение има? При пазарната икономика всеки гледа да сложи максимално високи цени.Това означава,че засега парното е най-евтиното, щом не преминаваме масово на ток,газ, слънчева топлина,...

117

129

преди 12 години

Не съм я забравил просто съм дал някакви приблизителни цени по няколко важни параметри и изобщо не опитвам да агитирам някой кое как и защо да ползва. Играл съм си преди време да смятам и изчилслявам и накрая резултата беше много *** - за един 10 г. период от време всички варианти даваха приблизително еднакви параметри - демек с каквото и да се грееш ще си платиш за гяволъка пак толкова :)))).Аз съм си решил проблема с изолация и климатици. Инвестицията ми е излязла около 30 бона, но сега плащам доста малки сметки. Не коментирам обаче въпроса, че ако си държах тия пари на срочен влог при лихва от 6% само за година това щяха да са ми 1800 лв. които щяха да ми стигат да си покримав разходите за парно или ток за горе-долу целия отоплителен сезон :)))

116

Анонимен

преди 12 години

Семерджиев е за бесило! С кол в *** като Кадафи преди това! Смърт за тоя ***!

115

До наблюдател

преди 12 години

Забравил си една "малка" подробност - инвестициите за всяко едно такова нещо, през какъв период трябва да ги подновяваш и колко ще ти струва поддръжката им. Отделно си забравил друга "малка" подробност - това за климатиците може би е вярно, но за външна температура от плюс седем градуса. А ако температурата падне до минус 10 градуса какво правим? А ако стане минус 20 климатика ще работи ли изобщо?Отопление на дърва - къде ще ги складирам, в хола си ли? Газта - колко бутилки ще ми трябват?

114

Анонимен

преди 12 години

Кви съседи кви пет лева веее? Нали и аз съм съсед на някого? Е кво, да не ми кажат че съм крадец!!!!!Мамка им ***, единствените крадци са Топлофикациите!!! Ако напиша кво им мисля ще ме баннат завинаги, но ги уверявам че нищо хубаво не им мисля! За свещи са!!!

113

Анонимен

преди 12 години

Всички правителства след прехода, с единодушната подкрепа на така наречените народни избранници ревностно отсояват социалистическите ценности спрямо топлофикациите. Къде по белия свят, някой откраднал, а съседите му ще плащат откраднатото? Може ли някой да посочи черно на бяло, абонатите на топлофикациите да са подписвали документ с който стават поръчители на съседите си? Утре политиците може да решат, че ако съседът ми извърши престъпление, етажната собственост ще лежи солидарно в затвора!

112

???

преди 12 години

Някой може ли смислено да ми обясни защо смята, че Топлофикация са виновни начина на разпределние на сметката в блока, когато това го правят топлинните счетоводители които вие сте си избрали?

111

наблюдател

преди 12 години

Ох, убеждавам се, че в тоя сайт са най-големите специалисти и всеки от тях е открил някакъв нов физически закон на термодинамиката, който обезателно е верен и работещ :))). Защо трябва да се плещят толкова глупости не знам - хората отдавна са открили топлата вода :))), а нещата са очевадни и са както следва:За да отоплиш едно помещение с определена кубатура ти трябват N- KW (за оеднаквяване давам тази мерна единица) отоплителна мощност към които добавяш и N' KW топлинни загуби. Е от там всеки може да сметне и да види кое колко е:термопомпите няма да ги коментираме, защото те са вариант само за къща.1. хиперинверторен климатик - между 4,5 и 6 - КПД - демек 1 киловат вложена мощност 6 киловата отделена топлина - цена на киловата 2 ст. (осреднено дневна - нощна 16 ст)2. инверторен климатик - КПД около 3 цена киловат 5,3 ст.3. обикновен климатик - КПД около 1,5 цена 10 ст.4. природен газ - КПД 1 - цена киловат около 9 ст.5. парно - КПД (без загуби по трасето) между 0,7 - 0,9 - цена на киловат около 12 ст.6. дърва - КПД камина с водни ризи около 0,8 - цена на киловат около 8 ст.7. дърва - КПД обикновена камина 0,5 - цена киловат около 10 ст.на въглища е с около 2 ст. по-скъпо.8. цена ток обикновена печка или радиатор КПД 1 - осреднена цена някъде около 16 ст. за киловат.Остава всеки да си сметне индивидуалните топлозагуби свързани с отдаваната темперетура от стени, джамове и т.н. и сам да види колко биха му стрували алтернативите и кое е най-евтино.

110

Факт

преди 12 години

Имам преки наблюдения за няколко апартамента в различни сгради с парно:1/ 80 квадрата необитаван от няколко години,сметка за януари е около 60 лева,а температурата между 17 и 18 градуса в студовете. 2/ 80 квадрата обитаван от работещи през деня хора,сметка за януари около 180 лева, температура, когато хората са там - около 22-24 градуса3/ 100 квадрата обитаван целодневно, но без топла вода, само парно - сметка за януари 200 лева4/ 64 квадрата - семейство с малко дете, сметка за януари 130 лв

109

закрепостен

преди 12 години

Естествено, че съседите са виновни, да не си помислите, че новите "Вальо Топлото" са виновни !!!

108

Анонимен

преди 12 години

А защо тока не е по-евтин заради съседите????

107

Анонимен

преди 12 години

А накрая на изравнителните сметки се оказва, че съседите не са крали. И се оказва, че при мене всичко си е точно. В уравнението с топлофикация всички компоненти са ясни, с изключение на един и това е прословутия коефицент който те си определят така както им е угодно, и това какво и колко си потребил няма никакво значение!

106

Анонимен

преди 12 години

Изобщо всички са виновни и съседите и папата и Далай Лама, само не и гадовете от Топлофикациите, които надписват сметки като за последно! Неее, как може дори да си помисля, че те имат нещо общо с нериалните сметки. Няма такова нещо! Те са най-честните хора на света.

105

77777

преди 12 години

Най-гръмогласно обвиняват Топлофикация, че краде, тези, които крадат от съседите си. Ако съседите не крадат, сметките ни за парно може да станат и два пъти по-малки.В случая с тази статия, нещата са казани много витиевато - съседите са виновни. Това не значи задължително, че съседите те крадат. Може просто съседите да имат значително по-голямо потребление в сравнение с базата, по която им се пресмята, т.е. миналогодишния им дял в потреблението на сградата. Изравнителната сметка ще го оправи.

104

До 116

преди 12 години

116, бягай да си пиеш хапчетата