350

армаКедон

преди 12 години

Все по-интересно ми става тука. Даже включвам "тежката артилерия" Блаже Ристевски:"Представата за територията на Македония беше разширена и при македонците и при чужденците. Самите македонци разтегнаха своите бразди между Стара планина и Егея и от Марица до Шар планина, но в такива планове визираха и бъдещата държава Македония при Великите империи. За македонците и за руснаците, България беше между Дунав и Стара планина. Това подкрепяше и американската протестантска мисия на Балканите до 1844 г. Същевременно, даже в представата на първия президент на новата гръцка държава, гръцките териториални претенции не преминаваха северно от Олимп." от книгата Македонският възрожденски ХХ век, публикувана във в. Вечер, Македония. Агенция

349

до румен

преди 12 години

Ти ли си славянин бе вардарски ***.При вас *** и косооките са повече от тези в останалата част от България.Защо ли?И престанете да говорите от името на славяните,защото руснаци,поляци,сърби се смеят на това грандоманство.Какво общо имат те със един зомбиран ,бъдещ албански македоноид от Шутка.

348

Курбрат-до 405

преди 12 години

КурбратКолко пъти съм ти казал, като *** дебелия прабългарския бахур и смучеш сладко белия кумис,да не си отваряш устата,че смърди.

347

pirin

преди 12 години

Тази триумфална арка за кой триумф я построихте бе еничари сръбски.Сигурно за битката при Арачиново.Нема по смешна диктатура от тази на ГРУО АЛБАНСКИ.

346

Д-р Хаус

преди 12 години

Македонците не искат да говорят български, само че скоро май ще им се наложи да говорят на албански. Рядко прости чобани.

345

до Васил Златарски-

преди 12 години

Ей,нас Българите не ни интересуват твоите монголско-манджурски сънища в някоя конска юрта. Анладъму бе татарман!?

344

tt

преди 12 години

skopcite ste gi skopq li4no.

343

Васил Златарски-385

преди 12 години

Васил ЗлатарскиДо всички истински български патриоти!:КАК КАРТАТА НА ЗЛАТАРСКИ СПАСИ БЪЛГАРИЯmarknatan.blog.bg/history/2011/11/21/kak-kartata-na-zlatarski-spasi-bylgariia.854093

342

Анонимен

преди 12 години

Що бе, то няма разлика, ама след гърците, да научат гърците да говорят македонски ние след тях

341

аз

преди 12 години

Когато албанците ви надупят,ще запеете друга песен.Мислете малко в перспектива.

340

ДРУГИТЕ ЗА НАС

преди 12 години

Как са наричани българите от различните хронисти ? Българите са завърнали се по родните си места ТРАКИ. В подкрепа на този факт идват много твърдения от древните хроники, в които буквално се казва: "Траките, които наричат българи... Писаното от даден хронист е безценен паметник, защото хронистът е съвременник на съответното време и неговото писание е един вид документален запис. Ето няколко примера за траките, мизите, македоните, пеоните които наричат БЪЛГАРИ: Михаил Аталиат - История: ...мизи са със сигурност българите, които по-късно получили своето ново название...", ...българите са мирмидонците...." Зонара, речник: Пеонци - латинци или тракийски народ, македони. Тези са така наречените панонци. Панонците са българи." Йоан Цецас, Хилиади: "Пеонците са българи". Фулко, френски свещеник, описание на първи кръстоносен поход 1096 г.: Оттук те поели път през земите на българите, които назовават траки според предишните паметници.

339

До всички тук

преди 12 години

Доста преди създаването на Титова Югославия българският политик Петър Тодоров в своя труд Погромите на България, издаден в София през 1930 г., изтъква самобитността на македонския народ между другите славянски народи на Балканите, цитирам: Народите на балканите етнически са тъй обособени, щото е изключена всяка опасност за претопяване, за загубването на езика, на обичаите, на самобитната им култура при едно съвместно живеене. Малките, на глед, различия между езика и нравите на тия народи (българи, сърби, славони, македонци, хървати и пр.) са всъщност доста ясни, незаличими гранични линии. (Петър Тодоров. Погромите на България, т. 1, София, 1930 г., с. 67.)

338

Анонимен

преди 12 години

при условие, че 40 % от населението в Македония се състои от албанци , 10% сърби и 10% са население от другите части на бивша Югославия , за какъв македонски език говорят тия , явно там тия където ги пускат от психодиспансера , ги назначават в националната им телевизия и националното им радио да си говорят лудостите пред всички , та другите македонци , да се успокояват че са по-добре от тия лудите по телевизията им .

337

nqkoi si

преди 12 години

albancite 6te gi upravqt

336

nqkoi si

преди 12 години

albancite 6te gi upravqt

335

Васил Златарски-385

преди 12 години

Ха,ха,ха! Пепелянките боязливо взеха да си подават гагите от змийското котило! Правилно е казал поета:Дорде е мъничка змията,елате да се съберем!...

334

До № 351

преди 12 години

Глупакът си мисли, че всички са ***. Да не знаеш е едно, но да парадираш с незнанието си е достойно за съжаление. Това, че българските историци крият важни документи, защото разклащат защитаваните от тях тези, си е за тяхна сметка, но истината съществува и тя все едно ще излезе на бял свят.И Борис Сарафов Сарафов ли ще обвините в македонизъм, след като заявява преди повече от сто години:Ние, македонците, не сме нито сърби, нито българи, а просто македонци. Македонският народ съществува независимо от българския и сръбския. Ние съчувстваме и на едните и на другите, и на българите, и на сърбите: на този, който помогне за нашето освобождение, ние ще кажем благодаря, но нека българите и сърбите не забравят, че Македония е само на македонците.

333

Анонимен

преди 12 години

Po dobre makedonski ezik ot kolkoto shopski(ni srabski ni bulgarski) deto ni zaliva ot televiziqta

332

Мухахаххахаю

преди 12 години

Абе тия *** имат ли идея къде се намират? Няма ли кой да им се обади и да им тегли една по нашенски? *** македонски *** , и ние ви мразим.

331

ss

преди 12 години

Наи много мразя *** и македонците нема на света друга такава ***.