55

Анонимен

преди 12 години

Аз съм роден на парно и 30 години съм живял на такова. Сега от години живея в полите на Витоша без парно и слава богу, изобщо не ми липсва. Затова пък сме по-здрави и се отървах от една досадна кашлица от сухия въздух.

54

Анонимен

преди 12 години

Студът вдигна сметките за парно и електроенергия на всички българи .не само на софиянци *** ***...

53

Анонимен

преди 12 години

dobre e, ako si na tok 6te plati6 200-250 taka 4e sam si napravi smetkata koe e po dobre ,o nqkoi ti kaje 4e s ako s 70 lv se topli na tok cql mesec prosto se usmihni

52

Анонимен

преди 12 години

Малко ги е вдигнал !!! Заслужават по-големи !!!

51

Анонимен

преди 12 години

Абе на парно си е най-добре, но аз май съм винаги в процента, който плаща над 150 лв. За декември получих 320лв за 3 стаен тухлен апартамент. Направо се чудя на несъответствието средна работна заплата за БГ и сметките. Плаща се за сметки повече отколкото се изкарва.

50

на Работа

преди 12 години

Хайде скъпи журналисти , поразровете се още , поработете ! За всеки мислещ човек е ясно , че Топлофикациите в цяла България злоупотребяват заедно с Булгаргаз с монополното си положение , цените и услугите им са изсмукани от пръстите , а фирмите за топлинно счетоводство са поредните кърлежи , като Е-ОН , ЕВН , и прочие разпределителни дружества които само паразитстват .

49

марко-1

преди 12 години

И по-скъпо ще става. Щото, за да не бъде скъпо топлото Топлофикация трябва да оперира с евтини горива за производство на топлинна енергия и услугата й да е масова. Това разбира се не става. Затова, лишена от държавно субсидиране, услугата е непосилна за народа и хората масово се отказват или не плащат. Това води до ново оскъпяване за ползващите услугата и т.н. За справка виж Ан Макгърк - световнонеизвестна икономистка.

48

Анонимен

преди 12 години

Shopi duhaite chorbata

47

1

преди 12 години

бърз фалит за тези крадци

46

Анонимен

преди 12 години

Stiga s tazi Sofia i tezi Shopi,daite da vidim i chuem neshto za Bulgaria i bulgarite

45

Факт

преди 12 години

В моя блок /двустайни и тристайни апартаменти/ сметките за декември бяха средно 110 лева - 90 лева за парно и 20 лева за топла вода. Сега ако сметката за парното е с 17% по-висока, значи ще са средно 125 лева /105+20/. Много ли е. малко ли е?

44

Охранител

преди 12 години

Ние, икономическите убийци, сме виновни за създаването на първата истинска световна империя. И ние действаме по много различни начини. Но вероятно най-употребяваният е набелязването на дадена страна, която има ресурси, необходими на нашите корпорации (като петролът), и после ние даваме голям заем за тези страни от Световната банка или от нейни дъщерни организации. Но парите на практика никога не стигат до държавата. Те отиват в големите корпорации за изграждане на инфраструктурни проекти в тази страна електроцентрали, заводи, пристанища. Това са неща, облагодетелстващи малцина богати хора в тази страна. Както и нашите корпорации. Но всъщност не помагат на мнозинството от населението изобщо. Обаче тези хора, цялата държава, остава с огромен външен дълг. Толкова голям, че да не могат да го изплатят. И това е част от плана. И тогава ние, икономическите убийци, се връщаме и казваме: Вижте, дължите ни много пари. Не можете да си платите дълга. Така че, продайте си петрола много евтино на нашите петролни компании, позволете ни да построим военна база в страната ви или да изпратим войници в помощ на някое място, като Ирак, или гласувайте като нас на следващото гласуване в ООН. Караме ги да се съгласят да приватизираме тяхната електрическа компания, техните водоснабдителни и канализационни системи и да ги продадат на американски или на други транснационални корпорации. Получава се цяла пирамида и това е начинът, по който работят МВФ и Световната банка. Поставят една страна в дълг, който не може да изплати и тогава й предлагат да рефинансират този дълг и да платят още лихви. И я задължават да си продаде ресурсите, комуналните системи, застрахователните системи и т.н. Това е двойна, тройна, четворна примка.

43

Охранител

преди 12 години

още ли не сте разбрали, че парното е като порното...??? купуваш си да гледаш...плащаш все едно си еб..ал...

42

Анонимен

преди 12 години

Когато бе бай Тошо, парното тогиз бе 15 лева за тристаен 120кв. м. , ся 300лева.A в Правец - 12 лева и работеше денонощно.

41

Анонимен

преди 12 години

Добре ама някак си, когато пък е по-топло сметките не стават по-ниски....

40

ДО 32 ИНОВАТОР

преди 12 години

Аз имам по 9 кубика на месец /имам 4 деца/. Продавачката от кварталната сладкарница имаше сметка 240лв за декември /за 2 стаи и за 4 кубика/ и се отказа от топлата вода - затова и е изостанал само 1 кубик от последното засичане. Остави парно само в едната стая и получи сметка за януари 260,10лв. ПРОСТО ТВЪРДЯ, ЧЕ МНОГО АБОНАТНИ СА ТЕНДЕНЦИОЗНО НЕРЕГУЛИРАНИ.

39

Охранител

преди 12 години

А какво произвеждат от брутния вътрешен продукт софиянци ми е много интересно?

38

Геле

преди 12 години

Най - евтино топли жената!

37

Охранител

преди 12 години

Какво значение има какво ще платят софиянци...коригирайте си информацията в провинцията се плаща дори повече, въпреки че на софиянци доходите са много по-големи...да не би София да е България...???

36

чуш

преди 12 години

Би трябвало да е по-евтин природният газ от парното, но на теория цените за KWh са почти еднакви. Доста често излиза дори по-скъпо заради малоумно изградени отоплителни инсталации, които само гълтат газ, а не топлят. Но дори всичко друго да е наред, не е добра идея 24KW газов котел да захранва жилище, което се отоплява с общо 7KW радиатори.Казано накратко - с газ е доста удобно, но никак не е евтино.