285

Реал

преди 12 години

Проблемът е не дали обичаме руснаците или американците, проблемът не е дали ще станем по-зависими от американците, а руснаците ще изгубят позициите си на тотален монополист в енергетиката ни. Не. ПРОБЛЕМЪТ ДА НАМАЛИМ ЦЕНАТА НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ. Сега руснаците ни продават газа на едни от най-високите в Европа, ако не и най-високите. Което го чувстваме по цената на парното. Какво значи да бъде колкото една средномесечна заплата на скромен апартамент?

284

318

преди 12 години

Щом ти харесва, нека ти пикаяг и на твоя

283

Калин

преди 12 години

И КЪДЕ РАЗГОВАРЯ С РУМЪНЦИТЕ .. В ИВАНСКИ ИЛИ В НОВИ ПАЗАР.. ЗНАЕЛ ЗА ПРОЕКТА БЛОК 1 И БЛОК 2 .. КАЗВАШ, ЧЕ СИ РАЗГОВАРЯЛ.. С ТЯХ В НОВИ ПАЗАР? ЩО ЛЪЖЕШ :)***.. ИВАНСКИ НЕ Е НОВОПАЗАРСКО.. СЛЕДОВАТЕЛНО ЛЪЖЕШ.. !ТИ СИ ЛЪЖЕЦ И НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА М/У ЕЛЕТРИЧЕСКИ СТЪЛБ И БЕТОНА ПЛОЧА!

282

Анонимен

преди 12 години

Това е нов виц!

281

Анонимен

преди 12 години

Какво общо има Милер с Бургас-Александруполис? :)) Ти съвсем си откачил - Милер е шеф на Газпром, не се занимава с нефтопроводи.

280

Кашчей Безсмертний

преди 12 години

*** се е озъбил като американски кандидат президент.А защо милите драскачи не написаха, че в понеделник Дянков и Трайчо бутаха чехли до Москва, диван чапраз на Милер са стоели и едни 4.7 милиона са платили за излизането от "Бургас-Александрополис". Това е само главницата, има и лихви.К'во каза бб? "Весела Коледа на Милер!" това каза бб.

279

Анонимен

преди 12 години

Знаеш ли какво американогъзоблиз, на когото трябва да бърша плюнките от монитора. Подай за зелена карта и бай уан уей тикет и го авуей фром хиа!

278

Анонимен

преди 12 години

Че ние отдавна сме постигнали пълната независимост - от нас нищо не зависи.... освен може би да се люшкаме от една към друга зависимост което и Големия брат иска да поправи и поеме на плещите си цялата ни независимост

277

123

преди 12 години

Какви противни гейове на снимката ужаааас, а единия ни го натресаха за президент

276

me

преди 12 години

"българската политика в областта на енергетиката се основана на няколко основни принципа - енергийна сигурност, енергийна ефективност, либерализация, прозрачност и енергийна диверсификация."Малиии, ама ние сме били рая на Земята. Сигурност, щото доходите от енергетика са сигурни, либерализация, щото всеки с достатъчно пари може да се включи в плюскането, прозрачност, щото включването е финансово прозрачно и достъпно, диверсификация, щото има избор на портфейл -ВЕЦ, ТЕЦ, газ, АЕЦ, възобновяеми.

275

rumen221

преди 12 години

За ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ, ШИСТОВ ГАЗ СЕ ДОБИВА САМО В ПОЛУ-ПУСТИННИ И ПУСТИННИ МЕСТНОСТИ Защото след десетина години добив ВСЯКА МЕСТНОСТ СТАВА ПУСТИННА!!!- Проблема енергийна сигурност, не е нито труден нито сложен за решаване... - ОСНОВАТА НА Българската енергетика през следващите 50-100 години е АЕЦ Белене! Тя е ВЪПИЮЩА НЕОБХОДИМОСТ!!!- Земеделската земя е вечна!!! Затова шистов газ от Добруджа СРЕЩУ ПРЕВРЪЩАНЕТО И В ПУСТИНЯ - изобщо не ни трябва 1. АЕЦ Козлодуй ТРЯБВА да работи само за вътрешния пазар, защото е правен с нашите пари и себестойността на тока от него е само 0,169 стотинки СЕГА КУПУВАМЕ ЗЕЛЕН ТОК ПО 75 СТОТИНКИ!!!2. Необходимо е днешните - "Свободен" и "Регулиран" пазар, наложени от "Енергийната мафия", да се заменят с доказано работещия... - "Регламентиран (чрез закон) пазар и разделяне участниците в играта на:- Производители;- Преносители; - Търговци на енергия!Що е това...? Това разделение ще ликвидира днешния монопол на ЕРП-тата и ГАЗОВИТЕ МОНОПОЛИСТИ1. Печалбата на Производителите Преносители трябва да се лимитира до 10% и се въведе контрол на инвестициите.2. Търговците на енергия, да продават до 50% от консумацията в най-много три (от общо седемте) социално-икономически Области (ЗЗК) и с лимитирана печалба до 10% (ЗЗК).3. Едва при тези условия - Пазара решава проблемите...4. Зелената енергия не е само свръхскъпата от "Възобновяеми" източници..., а и всяка друга "Невъглеродна"... Ядрената също е "Зелена", при това е неприлично евтина себестойността на козлодуйския ток на 1 до 4-ти реактори беше 0.2, а от Белене ще е 3 стотинки !!! ЗАТОВА КОРУМПИРАНИ ЕВРО-ТАРИКАТИ НИ КАРАТ ДА ГИ ЗАКРИЕМ!!!5. Шистов газ не ни трябва, защото в България има разработени и "запечатани" уранови находища, със залежи за стотици хиляди години..., чрез които можем да станем не просто Свръхнезависими..., а ЕНЕРГИЙНИТЕ ГОСПОДАРИ на Европа!ЗА СЕГА ОБАЧЕ ЧАКАМЕ ШЕВРОН ДА НАПРАВИ ТЪРГОВСКО ОТКРИТИЕ- За да се случи всичко това, обаче..., е необходим Патриотизъм и "Политическо дупе", а не чуждопоклонничество...и алчност...! Всичко друго е от Лукавава и от Златния телец!

274

Анонимен

преди 12 години

Знаете ли, че утре всичко това може да е факт? НИе ще станем летище за бомбандировачи и ще сме дали земята си за превръщането и в пустиня. Кой го интересува дали имаме *** газ? За какво ще го сменим? За бъдещето на България? И къде ще са били мъжете, синовете на тази земя, бащите на децата ни? Тогава няма да имаме нито чест нито здраве, нито достойнство. Какво ще имаме? Шевронски газ?

273

Русомикроб

преди 12 години

По-добре на свещи, отколкото ток от руски реактори! По-добре на дърва и ***, отколкото на парно с руски газ! Руското топло не е топло! По-добре с американски бази, отколкото с руска енергия! По-добре бензин с танкери от Гърция и Италия, отколкото от Бургас!По-добре американско ***, отколкото руско жито! По-добре американски обеднен уран у двора, отколкото руски обогатен уран у Козлодуй!Не на руския ботуш, тъпчещ собствената си земя! Да на американския ***, пикаещ върху трупове!

272

Гацо

преди 12 години

Не ни требва Газпром - предлагам да спрат подаването на газ от утре! Ние сме с Америка, а те ако требва, от Луизиана ше ни карат шистов газ, ако нашия се окаже партенка! И АЕЦ не ни требва - даспират и V и VI реактор в Козлодуй, оти са смръдливи руски комунистически чирепи! Не ни требва руски ток! Искаме само американски, от кюмурения теь на AES у Гълъбово! Даже още 5-6 такива да дигнат американците, нищо, че тока е по 36 стинки/КВч. Как са спрели износа на ток, да спрат и реакторите!

271

до 315

преди 12 години

Защото искат да бомбандират Иран оттук. ***!

270

за 314

преди 12 години

По-добре от пазара да зависят цените, отколкото от кефа на ***...сега имаме най-скъпия газ и много скъп бензин, благодарение на рашките и монопола им.........само САЩ може да ни спаси от лапите на мечката

269

пак от Шизофреник

преди 12 години

Ще купувам шистов газ на цени,които са пазарнии ще дам децата ни за опитни зайчета и земята за пустиня, щото съм си Шизофреник. Ще пия отровна вода и ще си купувам пшеница на високи цени, защото ще си купувам собствения шистов газ срещу цените, които зависят от пазара. Национален предател!

268

до 308

преди 12 години

Е, не, американският е правилния!! Щом има монопол, винаги ще духаме супата. И докато политиците ни си плетат кошниците, ние ще гледаме как с парите за пенсии се плащат старите заеми и ще гладуваме, ще храним ромчета и родата им, и ще работим до умирачка! Докога?

267

Шизофреник

преди 12 години

Аз обичам Газпром! Цените на Газпром са най-добрите за нас, нищо ,че са най-високите!

266

за 309

преди 12 години

Германия има Северен поток защото мекерето Шрьодер подписа договора и сега е на работа в Газпром...........а че купуват 2 пъти по евтино е вярно, питай офчия Румен защо подписа 30 годишен договор на високата цена.........