215

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

218,защото Новият завет е продължение на Стария. Исус цитира части от Стария завет при проповедите си,както и апостолите.

214

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

215,много грешиш ! Евреите и християните почитат един и същи Бог,но евреите не признават Исус за Спасителя/Месията/ и все още го очакват. Мосюлманството е взаимствало от Стария завет,но те не почитат същия Бог.

213

Анонимен

преди 12 години

216, защо да чета Библията (Вехтия Завет), при условие, че 4-те Евангелия са схоластичния център на християнството?

212

Анонимен

преди 12 години

До 215 Точно там е разликата , за това не се чуди има народи и народи

211

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

214,прочети поне веднъж Библията от началото до края/ Битие 1.1 - Откровение 22.21/и тогава говори.

210

Анонимен

преди 12 години

Евреите, Християните и Мюсюлманите се кланят на един бог. Евреите го наричат Яхве, Християните Йехова а Мюсюлманите Алах. Това е въпрос на произношение но е едно и също. И за трите религии, Стария завет е свещена книга и основа на догмата за всички. Винаги съм се чудел защо всички се кланят на еврейските измишльотини. Библията всъщност е еврейската митология и история. Какво ми дреме на мен за еврейските глупости. С какво тези простотии са по добри от скандинавската митология или от славянската.

209

Анонимен

преди 12 години

Християнството като доктрина (не като императив) е безинтересно за мислещите хора, защото не дава приемливи отговори на въпросите - от къде идваме и къде отиваме. Затова и много хора трудно се наричат християни, въпреки че живеят в такива общности и изпълняват съответните ритуали.

208

До 211

преди 12 години

Ами като не ти е интересно си намери нещо друго за четене.

207

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

210,прегледах посочените от теб текстове и не виждам нищо,което да защитава твоите твърдения/май произволно си ги избрал без да си запознат с тях.

206

Хъм

преди 12 години

Стига бе набожните! Цял следобяд ви чета глупостите. Къде какво пишело, то пишело ама вие как живеете, не лъжете, не крадете, не пожелавате нищо чуждо, много правоверни се извъдихте, ама представа си нямате как трябва да живеете. Първо се научете да се къпете и да поддържате чисто в и извън дома ви, после всичките останали неща и едва след това философските влечения.Пише не пише положението е едно света отива към края си защото всички уж сме много вярващи в нещо си,а никой всъщност нищо не знае

205

@207

преди 12 години

Явно не си много наясно. Преди да даваш препратки от Библята прочети Изход 5:13, Изход 12:24, Изход 22:31, Естир 4:3, Еклесиаст 6:10, Еклесиаст 9:18, Йов 19:16 и Данаил 8:25 за не се излагаш така

204

Bono

преди 12 години

Za6to ne se napravi nov krastonosten poxod nuzno e za sveta.

203

До 204

преди 12 години

Това няма да им помогне-един Божий ангел може да се справи със стотици хиляди.

202

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

205,прочети Исаия7.14 Исаия 9.6-7 Исаия 28.16 Исаия 40.1-3 Исаия 53 и тогава се изказвай-сега не си много подготвен!

201

Анонимен

преди 12 години

Към заглавието трябва само да се допълни че ЛЪЖЕХРИСТИЯНИТЕ са 1/3 от света защото вярват в РЕЛИГИЯТА която е била винаги ОПУИМ за много народи по света за да бъдат отдалечени от ИСТИНАТА на истинското християнство. Много служат на езически празници като даже и не са сигурни дали са християнски а следват това което им предават през поколенията като традиции и не по малко от църковните водачи които винаги са били свързани с политиката на коя да е страна по света за да бъдат заблудени.

200

Анонимен

преди 12 години

"в стария завет има над 300 пророчества за Исус - не за мохамед. Бог хиляди години е говорил какво ще стане."Това е изказване на пълен невежа и *** който и представа си няма за какво говори. В Стария Завет няма нито едно проророчество за Исус. И от къде на къде в стария завет ще има пророчества за Мохамед - там няма също пророчества нито за Буда нито за Кришна ното за Заратустра - само *** може да изтъква, че в Стария Завет нямало пророчества за Мохамед. В Стария Завет няма нито едно пророчество за който и да е от великите пророци като Исус и Мохамед. Очевидно на невежата не му е ясно кой е Исус и кой е Христос. В Стария Завет /и не само там/ се говори за Христос а не за Исус, но за някои неграмотни хора Исус и Христос е едно и също.

199

Анонимен

преди 12 години

Ислямаджиите се плодят със скорост 120 милиона прираст на година !!!!!!!!!!!!

198

Anonimen

преди 12 години

имам предвид , че това си е било едно не много леко пътуване , продължавало е с месеци и когато са се връщали са имали по друг статут сред обществото , сега си викаме хаджии , ако някой отиде на екскурзия до Израел , но не е същото

197

boris

преди 12 години

ISKONI

196

boris

преди 12 години

До 198.Защо старите българи са ходили ? И сега има много българи ,които ходят на поклонение на Божи гроб!!!!!!!!!!!iskoni/