73

...

преди 12 години

Цепеш е македонец!!

72

Honorik

преди 12 години

Хей,как така,бе!Не е нито сърбин,нито румънец-макдонец е!Ахахаха... :D

71

Мислещ

преди 12 години

10o% Румънец от онова време значи 100% Българин.

70

xxx

преди 12 години

Това на картинката не е замъкът на граф-аТози е комерсиалната версия

69

Анонимен

преди 12 години

Дракуля си е бил чист румънски *** !!

68

Да, да

преди 12 години

Когато се погледне картата на Балканите в периода 9 - 10 век, тогава съвсем ясно ще се разбере, кой кой и защо румънците използват кирилицата до началото на 20-век. И къде са сърбите тогава?

67

Анонимен

преди 12 години

Сърбетата късно са се усетили. На тях им го нацепиха преди десетина години и още тогава Цепеш трябваше да го обявят за свой. :)))

66

Анонимен

преди 12 години

А така, дали някои знае че Косово наи много в историята си е било Българско владение,а някои знае ли че румънците са писали на кирилица,знае ли се че наи голямата съпротива срещу османците е била от Българи.Да не стане така че Сърбите маи за нас говорят.

65

Един Българин

преди 12 години

Мишо, само малко допълване. Румънците сменят кирилицата с латиница след втората световна война. За Косово разбира се са се били всякакви, които мразят ***. Да се приписва на сърбия изцяло тази битка е смешно. Те дори стават царство малко преди да паднат под турско. А да се говори за сръбски език тогава е пресилено. Български диалект - да. Дори и днешната им столица носи име "Белият град на Българите", но по обясними причини последното е изчезнало в историята :).

64

Blake

преди 12 години

Какъв сърбин бе, чистокръвен македонец е!

63

кака Пенка

преди 12 години

Верно ли е, че граф Дракула обичал първо да хапи жените между краката преди да си пийне кръвчица от месечният им цикъл ?

62

Анонимен

преди 12 години

Сръбо-македонец е бил, не се карайте, завистници. Заедно с Дарт Вейдър са завършили етнология в београдскиот университет, но са родом от алфа-кентавър, щипско. :)))))))))))))))))

61

Анонимен

преди 12 години

Не сте прави сърбите да ви ***, Влад Цепеш всъщност е средновековна интерпретация на името Влатко Цепешески, за който македонските историци отдавна доказаха, че е македонец и по далечна линия от страна на вуйната на пра-прабаба му, се родее директно с Александър Македонски! Какво ли не правят комплексите...

60

istoria

преди 12 години

eto vi malko istoria: servi znachi robi na gracki surbite (servite) sa robuwali na garcite kato po tqxna zapowed sa praweli mrasno na balgarite tolkova za tiq smeshki !!!

59

Анонимен

преди 12 години

абе слуги смешни сръбски,какъв сърбин бе шматки?!на Косово поле не са се били само сърби,а основно власи(т.е. българи отвъд Дунав),унгарци,албанци и малко българи,и заради сърбите християнските войски губят битката!набийте си го в тъпите сръбски глави това!и този език не е сръбски,а чист български преди да започнат да го променят в сегашният му вид,на този старобългарски са говорили в Румъния до 18 век!

58

бай Петко

преди 12 години

Шом е смучил народна кръв, според мен граф Дракула е бил министър председател или президент

57

Анонимен

преди 12 години

51 и 53 са напълно прави. Не мога да проумея защо в нашата историография не се учи, че не само граф Дракула, но и всички румънци са писали на български (не на сръбски - макар и сходни, тези езици си имат съвсем ясни разлики и това не подлежи на съмнение). А дали Дракула е бил българин - не знам. Но сега така излиза от сръбските публикации. Но това, че на гроба му пише на друг език (който е бил официалния в страната) нищо не значи. Миладинови (и много други наши възрожденци) са писали на гръцки!

56

Анонимен

преди 12 години

Найлесно ще се разбере кой какъв е като кажат на какъв език са писмата и книгите от негово време и ги публикуват.

55

kubadinski

преди 12 години

Странно нали, но замъка тава собственост на Доминик фон Хабсбург 2006 г.

54

Анонимен

преди 12 години

Eeeee kak syrbin, toj e makedonec :D