640

дзвер

преди 12 години

Много точно Борисе.Четох това и в блога ти.Но както скоро прочетох, 60% от БВП се падат на услугите.И кой чужд инвеститор ще дойде тук, като вижда, че правителството не държи на подписите си и се врътка като ***.Кой е този луд да даде пари и да няма сигурност, че ще си възвърне инвестицията?Тежко о горко на всички ни с "такъви" тикви.

639

boristodorov56

преди 12 години

"Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали." Доколкото си спомням - не избрахме синдикатите да ни управляват, а Гербаво правителство, което според Конституцията на тази страна носи цялата отговорност за едно-друго, а според Св.и св. Бойко Борисов - за нищо, на всичко отгоре всички са му длъжни за нещо по някакво негово си право и правило останало му в таабетите от мутренско време. Аман от тези железници, вече! Намаляването на броя на работещите в БДЖ е повече от неизбежно при положение, че икономиката ни работи на минимум натоварване и не използва железниците. Големият въпрос е: - какво правят Всите светии Бойко и Борисов за да работи икономиката, която да натовари железниците? Шербетчийските приказки, в които един път синдикатите, друг път министрите, трети лошия материал са му виновни - вече омръзнаха на всички и показват колко е некадърен св. и св.. Па да си го понасят онези дето го избраха. Едно време същите *** избраха Виденов после го гониха с камени. Пак ще е така. Трудно увира коравата и *** българска чотура. Що се отнася до вдигането на пенсионната възраст повече от ясно е, че този ход не е спасението при липса на приходи от икономическия срив, който няма как да бъде ограничен от личности с борчески мурафети и волунтаристични изцепки в стила на вуйчо му - правешкия копанар. Играта с пенсиониренето на хората и стимулирането на работещите пенсионери е един измеслен похват, който отдавна нанася страхотни поражения и не знам по какви причини политици, синдикати и разните ***.лизатори се правят, че не съществува.Не е ли повече от ясно, че работещите пенсионери заемат местата на младите хора?Не е ли още по-ясно, че работодателите ги предпочитат пред младите хора, не защото са по-ефективни или можещи, а защото могат да си позволят да им плащат прекалено ниско труда им, което те безропотно приемат? Това си е нелоялна конкуренция и дъмпинг, които са част от причините за демографския срив и катализатор за емиграцията на младите хора у нас през последните 20 и кусур години? Ще прогледне ли някоя управляваща ***, политическа ***, синдикална хрътка или каквато, и да е вегетираща върху тялото народно - гнус? Ще се реши ли този национален катаклизъм в България?!!! Това е един от въпрос на въпросите за днешното време - работа за младите хора - тук - у нас, сега - в България!!!

638

Анонимен

преди 12 години

Та казвам аз,понеже нямаолиои хлябът еот мъката по-чер,един е лозунга:Терора долу!ДЕТСКИ и ПОМОЩИ САМО до 3-то ДЕТЕ !!!!!!!!!!!!!

637

Анонимен

преди 12 години

Поредната безсмислена простотия. Кой в частни фирми иска хора пред пенсия? Така създаваме още проблеми на хората дето трябва в следващите години да се пенсионират. Спрямо средната продължителност на живота е направо жестоко. Безработицата сред младите е голяма, а сега караме възрастни хора да работят повече. Единственото дето ще се постигне е да не могат много хора да се пенсионират или да се пенсионират по-късно и с по-малки пенсии. Невероятна реформа.

636

Анонимен

преди 12 години

Груба грешка на управляващите!С това ежегодно променяне на правилата от днес за утре ще откажат хората да се осигуряват.Тези ,коити внасят нещо в бюджета са много малко ,пазете ги!Трябваше да се направят промени в силовите ведомства и държавните служители да започнат сами да си плащат осигуровките!!!Но май не му стиска на Дянков да прави истински промени!

635

селянин

преди 12 години

На тоя *** от снимката защо му дават думата?

634

георги

преди 12 години

преди малко имаше статия-трайчо трайков :ще изплуваме бързо от кризата и тая статия потъна някъде ?????

633

Крис

преди 12 години

""Ние,ако сме истинско дясно правителство,ако носим отговорност,трябва да направим реформите."Проблемът е,че не сте дясно правителство,а само сте си сложили такъв етикет,не правите реформи и не поемате отговорност,все другите са ви виновни.С увеличение на възрастта с 1 година ще се реши временно проблема,но това не е реформа.Кога всички държавни служители ще започнат да си плащат осигуровките,докога полицаи и военни ще работят толкова малко ,а ще получават по 20 заплати за пенсиониране от бюдже

632

Супер анонимен

преди 12 години

Ами твоята отговорност бе велики кучкарю на некачествен материал каква е а???

631

Анонимен

преди 12 години

Проблемът с НОЙ:-Намалиха се наполовина вноските за пенсия-Дянков не внася или внася нередовно и не всичко за държавни служители, МО, МВР...-Към НОЙ са прикрепени и разходи които нямат нищо общо с пенсионното дело.Тъй наречените пенсии за старост/социалните пенсии/ би трябвало да се изплащат директно от бюджета, а не да утежняват НОЙ. Гавра е и, че хора без ден трудов стаж или с минимален такъв получават пенсии близки да някои за които се е работило десетилетия.За железниците:На такъвхал са поради:-Държавата фалира като икономика. Преди години най-търсеното нещо бяха товарните вагони. Сега товарни превози загиват понеже загина и производството. -След съкрашенията ще видим и друго. Добрите все още зестинации ще бъдат приватизирани за жълти стотинки от обръчите тозипът Борисови.Впрочем какво се прави на ощипан Боце. Парите му малко за заплата, Фалирала държава заварил...Той не е ли в ръководствота на тази държава от 10 години. Близо 5 години главен секретар/кльопна и банка през това време/, явява се на две места водач на листа за царя, Беше кмет на София. Ако не е разбирал какво поема значи не е за тази работа. Тригодини само плаче, чедругите му били виновни и че ако знаел...Какво ако знаел? Нали узна...Какви ли не гимнастики/законни и незаконни/ прави да спечели отново изборите. Ще видите , че това беше репитиця за парламентарните.

630

Гад

преди 12 години

Обикалям отново и отново. Питам за РАБОТА отново и отново. БЕЗ КРАКА ОСТАНАХ.С ПОДИГРАВКА ме отпращат: То за младите няма работа, ти пък къде си тръгнал?Е, сега ако ми видят очите тази гад .................?Подиграват се с хората. Нали трябва да ПАЗЯТ мафията и мошениците, те знаят колко и как да се отблагодарят. А от мен що да чакат - Един гол ...!

629

Мето

преди 12 години

Моля за внимание.Този форум не е за тикви и зелници.Прав е Марин Каров.Да не се обръща внимание на бивши мутри и биологична ***.Колкото до времето на бълг.народ мога да дам още макс.17месеца.След това идват нови избори.То ако оставим Б.Б. пак ще се оправдава с ,,предишните,,.Да му отдадем заслуженото и -лека му пръст,а на неговите министри им --пожелавам -добри адвокати и ,,безпристрастни прокурори,,.

628

Боце

преди 12 години

Синдикати БГ = мафиоти,рекетьори,интересчии,бизнесмени и всичко това на гърба на обикновения човечец,когото иначе всички обичат и работят денонощно за негово благо.Да го д---т синдикатите...

627

Анонимен

преди 12 години

Принципите на политическото представителство изглеждат прости и ясни. Политикът Х се кандидатира за народен представител от партията У, обещава, кълне се, прави каквото трябва, печели нужната подкрепа, а после отива в парламента и започва да те представлява. Там прави закони, гласува, дебатира и всичко, както си му е реда, а в края на месеца получава заплатата си. Ясно е нали? Бачка и получава заплата за труда си, от което следва, че сделката е приключена - ти си го избрал, той те представлява и държавата му плаща от твоя данък. Всичко би трябвало да е ясно и да е наред, но не става така. До момента на влизането в парламента, партията У е издумкала между милион и двадесет милиона за реклама, за купуване на гласове, за друго. Тези пари не са паднали от небето, а някой ги е дал и те трябва да се върнат, но ти не си даваш сметка за тази незначителна подробност. Спонсорът си иска парите, а депутата Х от партията У знае, че не ги ли върне ще си замине. Не от парламента, а от този свят - никой няма да го търпи. Той го знае и това прави твоето политическо представителство и твоя интерес последна дупка на кавала... Спонсорството не е като да вземеш кредит от банката и после да го върнеш. Политика Х и партията У са взели пари от някого и не минава номера да му ги върнат с някаква лихва - примерно 10, 15 или 20 процента - няма такъв филм. Имай предвид, че който е дал няколко милиона на партия да си прави демагогията, той има още доста милиони, които чакат да влязат в оборот и ще влязат, а ти ще му платиш надценката и няма и да разбереш. Въпросният дарител си чака обществената поръчка и ако е дал 5 милиона, тя ще е настойност поне 50, като надценката може и 300 процента да бъде, може и повече. Тези пари са от твоите данъци, но на никой не му пука или поне не му пука достатъчно, защото на първо време трябва да се разпалти с кредитора, а ти си мислиш, че имаш народен представител. Ама си се заблудил жестоко - само сметката на спонсора имаш да плащаш. Срещаш се с народния си представител и започваш да му обясняваш, че тоя месец си спукал 5 гуми в дупките по пътя, а оня ти вика "добре, добре, ще го имам предвид...", а като се обърнеш допълва "Върви се шибай, ***..." Знаеш ли защо се получава така, защото ти пукаш гумите си, заради това, че твоите данъци са платили за път, който не е направен - цената на спонсора. Сега загряваш ли за какво става дума?Това е твоята реалност и ти живееш в нея.

626

Марин Каров

преди 12 години

До 666./анонимна тиква/Това ,че твоят пост е от 666 и си анонимен ме кара да си мисля,че си повек от твоя патрон-Главната тиква и си бивш полицай.Сега прочети внимателно записаното от мен -п.641.Не коментирам глупости и простотии на бивши мутри и бактериална биологична ***.!!!!!!!!Когато един бивш пожарникар ти говори за икономика,бизнес и реформи не е трудно да си представиш Б.Б.Нагъл и безкруполен лъцец.Сешам се са един виц:Съдили се арменец и евреин- съдили ,съдили и накрая осъдили съдията на 10 години.Тиквата не е арменец нито евреин ,но води има тяхната политика.Да лъже.Питам се още колко време ще е необходимо на бълг.народ да разбере че мутра не може да управлява.Вълка козината си мени но нрава не.Та нека запитам тук в форума.Колко време ще е необходимо?

625

Анонимен

преди 12 години

аз не виждам да имаме истински икономист в България - досега всички само съкращават персонал и разходи, което е част от реформите и така се спестяват пари. обаче никой не е докарал истински инвестиции, не е създал работни места, напротив - бавно, системно се унищожава малкия и средния бизнес - и то от некомпетентност. планират се приходи от данъци на база миналата година, но никой не изчислява колко фирми се закриват заради липса на бизнес среда. и затова сметката на ВСИЧКИ управяващи е крива!

624

Анонимен

преди 12 години

ако се съкрати наистина администрацията в Бг, системата ще заработи, но ще настане хаос от стачки и безработни - отнася се за всеки сектор. тогава ще се види и истинската картинка на 'бизнеса' - че почти нищо не произвеждаме и не правим..ако се съкратят всички излишни служители от администрациите, вероятно ще се появят още 1/2 милион безработни. нито един политик няма смелостта да нарави тази решаваща крачка, защото няма какво да прави с тези безработни и ще изгуби изборите.

623

до 662

преди 12 години

Нали знаеш че в "експертните" доклади изводите зависят от това кой ги е поръчал и колко е платил....

622

668

преди 12 години

Вагоните са броени само по документи - по гари, клонове и заводи изобщо не са минавали! Така че цялото преброяване е "мижи да те лажим"!

621

Симеон Велики

преди 12 години

Симеон Велики, при който България е на три морета, пък е с три висши ... Не сравнявай мутрата с Рейгън... Той показа, че има нюх за политика, а у нас.... "демократични избори", и изказвания от рода на "на мен ми трябва такъв президент", "аз един лев за избори не съм дал", "може да не цяла ръка, но част от нея и т.н.", "в спалнятя ми няма женски *** от година и половина"....и още и още...ТЪПОУМИЯ. Вчера Цветанов ще говори за "ограничаване" работата на адвокатите, ми да ги закрием... БОЛШЕВИЗЪМ!!