63

от 62 (botox)

преди 12 години

Аз съм ЗА смъртното наказание в тези случаи и то по чисто еволюционни подбуди. Независимо от опита да се придаде някакъв романтично етичен оттенък на тези разстройства и как болестния процес принуждава хората да извършват престъпления, аз съм на мнение, че 1. престъпния акт е неоспорим и 2. тези хора нямат място в нито едно общество и не трябва да им се позволява да предават дефектните си гени нататък. Защо да лекуваш и поддържаш някой, който вече е имал своя шанс в живота, но не се е получило?

62

Анонимен

преди 12 години

Има сериозни пропуски в статията и в тезата на изследователя. Първо тази ниска плътност вероятно той допуска, че може да се компенсира така, както намаления обем на хипоталамуса при състояния на депресивна симптоматика. Аз не мисля обаче, че простото структурно изменение на кой да е дял от мозъка води автоматично и до функционално изменение или ако да, то рядко е в очакваната (желаната) посока. Употребата на "психопатия" в случая е не особено коректна.

61

Анонимен

преди 12 години

пари,пари,пари,хаха...Докторът е решил да си измъкне пари и за бъдещи изследвания и лечения.Никой досега,не е обяснил сънищата или мозъка,но този е намерил начин как да изкара пари от изследвания.Не посягайте на децата!

60

до 10

преди 12 години

Никъде не прочетох този доктор да си има идея как се лекува подобно нещо, така че никакава файда, че го откриват на деца. Как се лекува "ниска плътност" на част от мозъка? Ако знаеха, нямаше да има бавноразвити. Това не е лечимо и няма и да бъде. Единственото, което може да постигне това откритие, е повече хора да бъдат затваряни в лудници още от деца.

59

Анонимен

преди 12 години

Повечето големи лидери в световната история май са били психопати.

58

has

преди 12 години

докато намерят 100%-ово лечение, предлагам да се прилагат смъртни присъди по ускорената процедура на всички, за които се докаже с апаратура, че имат този проблем и са извършили убийство, а всички останали да се затварят, защото потенциално ще го извършат.

57

ддд

преди 12 години

Много интересна статия, този път и коментарите са интелигентни:)

56

Анонимен

преди 12 години

Повечето случаи гледаме по тв ,са почнали да проявяват агресия още от детска възраст,първо върху животни после върху хора,така ,че имат нещо сбъркано още от ранна детска възраст

55

Анонимен

преди 12 години

"паралимбична област" - тук нещата са много сложни, и всички които тук се изказваме по темата, вероятно сме много боси по нея. хората са го казали - здрав дух, в здраво тяло. органите здрави ли са, вероятността да тече по-"здрава" мисъл е по-голяма. всяко едно нарушение в който и да е орган - се получава дисбаланс между органите и това влияе върху психиката.

54

Анонимен

преди 12 години

Нашите политици така ли ги подбират?Ако не изпитват емпатия към народните мъки значи стават за политика.

53

profesor

преди 12 години

Просто хората са жестоки.това е в природата им.Както се убиват и ядат животни без никакви угризения, следващата стъпка е да се убиват хора.Няма голяма оправдание и разлика в това да убиеш едно малко теленце или едно малко дете.мисълта ми е че жестокостта е в гените на хората, и ще мине дълго време преди да изчезне,ако въобще изчезне.Войни , власт , стремеж за доминация на силните над слабите - за толкова векове нищо не се е променило

52

Анонимен

преди 12 години

И къде може да иде човек да си види мозъка?Никой не казва.Там имат даже преносими скенери и ги карат в затвора,а у нас с месеци неможе да ти дойде ред.Ами ако има много такива между нас?

51

Неудобна истина!

преди 12 години

Жестокостта не е заболяване!Жестокостта е човешко качество!Колкото и да не ни харесва факт е, че част от хората изпитват удоволствие от практикуването на жестокост!

50

chetec

преди 12 години

"A Clockwork Orange" ?

49

Анонимен

преди 12 години

В тестовете на кандидатите за специалните части в Щатите един от факторите е точно дефицитът на емпатия. На практика това означава, че целенасочено се подбират психопати...

48

Анонимен

преди 12 години

Otvorete glavata na Ceco i chte vidim

47

ева до 41

преди 12 години

Интелектът няма нищо общо с емоционалната и психическа нестабилност. Може да си много умен и в същото време да бъдеш безкрайно жесток, тъй като не изпитваш емпатия към другите човешки същества.

46

До 43 и 44 Анонимен

преди 12 години

Какво ще рече и те са тук? Някои хора ще си помислят, че си част от тях. 1. Означава че всеки може да бъде сериен убиец - съседът, приятелят, колегата, роднина и т.н. Не е задължително да бъде болен от каквото и да е!2. Не съм от тях, а от тези на които им се налага да знаят малко повече за това явление.

45

някой

преди 12 години

До: номер 41Не знам дали си запознат с така наречения Станфордски експеримент. Провежда се под ръководството на професор от Станфордския университет и включва доброволци студенти.Една част от тях играят ролята на затворници, докато друга част на надзиратели.Налага се обаче експериментът да бъде прекратен предсрочно. Оказва се, че актьорите "надзиратели" се вживяват прекалено силно в ролята си и много "затворници" изпадат във психически срив или депресия.

44

Анонимен

преди 12 години

Какво ще рече и те са тук? Някои хора ще си помислят, че си част от тях.