23

Г

преди 12 години

Защо критикувате жената? Как така не прави нищо за децата си? Нима работата на две места е нищо? Колко от вас биха издържали, повечето и от една работа им става тежко.Какво се чудите,че взима 700 лв. Не всички работят в столицата и взимат добри пари. В провинцията една нормална работа на стол с компютър е не повече от 400 лв.

22

До 19,21,22

преди 12 години

Абсолютно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21

ева

преди 12 години

Хайде да си кажем честно, че тук фокусът е върху ***. Е, не можете да ме убедите, че трябва да взема за отглеждане такова дете, защото било благородно. Нека управляващите да вземат мерки за намаляване на раждаемостта при *** и тогава да дават насоки за интеграцията на децата им. Защото за белите деца никой не го е грижа как се събират пари за училище, дрехи и т.н.

20

Българин

преди 12 години

Диди е напълно права !!! Грижата за тия отвратителни подобия на хора я плащаме всички НИЕ като късаме за това от залъкът на нашите деца !!! И не ми говорете за "невинни душици" - говорил съм с доста осиновители, чисто емпиричното ми наблюдение е, че чаавето както и да се грижиш за него, колкото и рано да го осиновинш, в 80% от случайте, израствайки става *** !!! Чисто генетически *** са непълноценни и е крайно време това да го разберат заблудените "хуманисти" !!!

19

една майка

преди 12 години

С риск да си навлека гнева на много майки пишещи във форума,аз трвърдо заставам зад мнението на Диди.Абсолютната истина е казала жената.Социалните домове са пълни с ***,"майките"им ги разждат,оставят ги в домовете и забравят за тяхното съществуване.Съгласна съм,че тези изоставени бебета или по големи деца нямат вина,че са се родили,но да се търси отговорност от ***.Значи те ще раждат,а българките ще им отглеждат децата.Дотам ли я докарахме?Първи се редят за помощи,а не могат да гледа

18

РАЗБЕРЕТЕ

преди 12 години

БЪЛГАРИ РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ СА НИТО ИКОНОМИЧЕСКИ НИТО ПОЛИТИЧЕСКИ !!! .....ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ПРОГРЕСИВНО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ РОМИ .след време ще го разберете.

17

до 12

преди 12 години

Браво !

16

глупости обясняват

преди 12 години

Приемен родител означава да поемеш ВРЕМЕННИ грижи за отглеждане на дете, най-лесно е когато то е изкуствено хранено бебе и няма изобщо да запомни кой го е отгледал до 3-4 годишно,като поемащият тея грижи трябва да е с пълното разбиране, че те задължително са ПЛАТЕНИ И ПРЕХОДНИ. Наместо всеки ден да ходи на работа в дом за деца, той си я работи тая работа у дома, като месечно нает на 24ч детегледач -.по 1лв. на час. И трудов стаж трябва да му се зачита,и държ. издръжка за това дете да получава

15

Иво

преди 12 години

Това с приемните семейства е абсолютна глупост. Ако едно приемно семейство след това не осинови детето, а то е привързано цялостно към това приемно семейство, у детето се създават много сериозни психологически травми. Няма да го лашкат това дете в няколко приемни семейства. Нека държавата вместо да харчи пари за какви ли не щуротии, да ги насочи в тези домове, където условията да са добри и грижите да са на ниво.

14

Несъгласен

преди 12 години

Ей големи защитници на *** сте бе...ми като "децата нямат вина" и са"невинни душици" що не си вземете по едно у вас,безплатно.Почти съм сигурен,че поне половината от вас гледат кучета,ми вземете си и по едно държавно дете и си го отглеждайте.Права е Диди.Айде всички тогава да стенем приемни родители,*** има много,на всеки по две ще се паднат,пък да видим тогава кой ще работи и от къде ще дойдат парите за социални плащания и помощи.

13

прасчо

преди 12 години

Тъжно.....за децата,за Държавата и управляващите.........тъжно за един оскотял от бедност и търпеливост Народ

12

до Диди

преди 12 години

Диди, какво са виновни децата, зарязани от родителите си? Виновни са тези, които са ги създали. По същия начин може да се каже, че ти си виновна, че не можеш да осигуриш нормална грижа на свойте собствени деца, след като си ги създала. Злобата и расизма няма да направи нещата по-добри - напротив.Децата са отговорност. Не виждам защо хората, които поемат отговорността да гледат чужди деца професионално, да не получават отплата за този си труд.

11

Мария

преди 12 години

А що се отнася до мнението на Диди съм абсолютно съгласна. Това е другата страна на казуса. В момента чакам първата си рожба и никой не се е интересувал в какви условия ще живее това дете. Напротив, единствената грижа на управлчващите е как "майките да не смучат от държавата" и постоянно намалят майчинските. Нека помислят как *** да не "смучи държавата" с осемте си деца. За съжаление няма да го направят, защото той е електорат, а аз като ингтелигентен човек мога и да реша да не гласувам за тях

10

Българка

преди 12 години

Диди, от коментара ти лъха толкова омраза към деца, които с нищичко не са виновни, че са "ничии", че са различни, че си нямат никого, че просто думите ти смразяват с расизъм и безсърдечие. Нито прием. семейства получават 700 лв., нито им е мн. лесно, нито пък на децата, попаднали в положение да влязат в дома на съвършено чужди хора. Както се казва, да пази Бог! На 90% от нас им е трудно, ама много трудно, но на децата ни остава нещо много важно-топлината на собствения дом и любовта на близките!

9

dete

преди 12 години

Каква е тази глупост - приемната грижа е само за ромчета, а не за руси със сини очи. Приемната грижа е за всички деца, които имат нужда. Пак расистки изкавания от унивесритетски преподаватели. Естествено, че трябва да се развива приемната грижа и са нужни много обучения и опит. Тази услуга едва прохожда през последните две-три години. Небобхдими са и нормативни промени и те ще се случват отново на база на опита, който се трупа. С колко приемни семейства е работила предподавателката от СУ?

8

мила

преди 12 години

Диди, с толкова правописни грешки изобщо не се учудвам, че едва докарваш до 700 лв. месечно възнаграждение. И цялото ти възмущение не може да бъде оправдание за толкова неграмотно написан текст. Та ти започваш с грешка - ДлъжностТа... Съжалявам, но теб какво те различава от ***? Със сигурност не е грамотността....

7

до Диди

преди 12 години

Ще ви се изоставените деца да са само ***(и какво ако са), ама в такъв дом ходили ли сте или само в днес.бг четете за тях!!! Нищо, идва Коледа, ще пратите смс за 1.20 и ще спите спокойно една година. Тесногръди, ограничени, неуки и злобни същества се, затова заслужавате това, което получавате - и като заплати, и като отношение!

6

Мария

преди 12 години

Не мога да разбера как така "няма механизъм в примената грижа". В 21 век няма интернет ли или им липсва платформа на която на има цялата нужна информация и да знаят в кой град се изоставя дете и в кой има свободен приемен родител? При наличие на толкова млади специалисти в България, няма кой да им напише програма, която да е написана безвъзмездно??? Много хора ще се съгласят да програмират такъв софтуер, но явно няма кой да потърси тези хора, защото вероятно пак ще трябва да се усвоят едни пари.

5

Bai Onzi

преди 12 години

Диди, остави си децата на приемно семейство и си харчи заплатите?! Или пък стани приемна майка, гледай *** и взимай по 700 пари. Толкова е просто. Проблемът с *** не е в това, че си оставят децата в приемни семейства. Проблемът е, че изобщо се разрешава да имат по повече от 2 - 3 деца. Ако спрем да им плащаме тока, водата и помощите въпросите ще се решат по закона на естествения подбор.

4

До 2

преди 12 години

Диди ,всичко това е страшната действителност.