46

От 39 до 43

преди 12 години

Имам познат който сега е с инвалидна пенсия от 120лв заради нападения на улични кучета! Всеки път като видя някой да защитава *** съм готов да го измъчвам и закопая! Гарантирам ти че и баща му мисли същото!

45

Анонимен

преди 12 години

Аз на Струма ходя на риба с колелото. На връщане винаги се прибирам с 50 килограма в час.

44

антикомунист

преди 12 години

Аз нямам обяснение защо от днес са публикували тази новина!?!

43

Анонимен

преди 12 години

Леле колко *** народ. Какво общо има вегетарианството с това. И аз ям като луд месо ама не от елени. Това е супер комплексарско. Едно е промишлено гледане друго е защитени и красиви животни като елени, вълци, лъвове, пуми.....

42

Анонимен

преди 12 години

Да го улучат него дано. В главата с един куршум. Дейбиш комплексарите. Как можеш да убиеш такова красиво животно. То си седи беззащитно и си пасе трева и ти го гърмиш от 200 метра със пушка. И си много мъж. *** всичко се връща мамка ви *** скапани.

41

Анонимен

преди 12 години

А пък аз ква риба хванах, само снимката и тежи 9 кила!

40

Селянин

преди 12 години

Абе хора случая е в САЩ ,не е станал в България.Какво толкова много се впрегнахте от новината.Там ако убиеш диво животно си му плащаш месото до последната стотинка,а да знаете там дивеча хич не е евтин.Бил съм на студентска бригада там и знам,защото съм виждал такива магазини специализирани за продажбата на месо от дивеч.

39

39:

преди 12 години

ПУмиярите вероятно са хора развъждащи пуми, иначе на бездомните кучета им викат ***. При все че това име не им отива много. И е кофти да пожелаваш смърт на разни хора, това е запазена марка на защитниците на ***...

38

маке от Благоевград

преди 12 години

Аз преди месец на Струма хвълих на тежко за сом. Закачих на куката пърлено врабче. Хвърлих навътре от брега. И закачих камбанка на влакното. Но в тъмното съм прехвърлил реката и стръвта е паднала на друтия бряг. След час звънчето каза - Дръннн. И аз засекох. Навивам макарата. Усещам нещо тежко се влачи. И Изкарах.. лисица. Надушила врапчето и го хапнала. Сега жена ми има ново палто от лисица. А децата ръкавички от лисичета. Защото на цицките на лисицата имаше и девет малки лисичета.

37

Анонимен

преди 12 години

ДО 39СМЪРТ ЗА ТЕБЕ ИЗРОДЕ !МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ И БЕЗ ВАС !

36

37:

преди 12 години

А ти като искаш да те гонят кучета *** на бунището. Колкото до еленчето, неговият живот с какво е по-ценен от този на едно теле примерно?

35

От 32 до 36

преди 12 години

Може да е грозно но е истина! Ти месо ял ли си въобще или си наследник на някаква тревопасна раса!?А за уличните кучета - питай хора чиито деца са били убити от пумияри!А за защитниците на животни - Смърт за тях защото защитават пумиярите-убийци!

34

Анонимен

преди 12 години

Вегетарианец ли си?Да +Не -

33

Анонимен

преди 12 години

АМИ КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ПРИРОДА ,ИДЕТЕ НА МАРС!*** И ТЪПИТЕ МУ ***!ЖАЛКА *** СТЕ!

32

неравноправие

преди 12 години

Ама не смее с един куршум два помияра да опука нали, защото тогава щяха да се намерят много "защитници" на животните и щеше цял живот беден и съден да ходи.

31

Цър- Пър

преди 12 години

Смърт за защитниците на животни! Смърт за уличните кучета! И вкусна смърт за дивеча! Да живее скарата!

30

Анонимен

преди 12 години

БРАКОНИЕРА Е ПРЕСТЪПНИК И ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН !СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!

29

до 16

преди 12 години

Той не е бракониер бе селянино,докога *** изказвания бе,ти познаваш ли законите на американските ловджии та го оприличи на бракониер *** долен,ти знаеш ли че законът срещу бракониерите е такъв в Америка,че никога няма да си помислиш да бракониерстваш, а да станеш ловец е много лесно не е като в Б-я и да отидеш на лов не е проблем по всяко време след като си платиш.

28

Анонимен

преди 12 години

ДО 22ТИ СИ ЕДИН ПЪЛЕН КРЕТЕНОИД !СМЪРТ ЗА *** ,УБИЛО ЖИВОТНИТЕ !ТОЯ ХАМЕРИКАНСКИ *** ДА ГНИЕ В АДА!

27

вълчи празници

преди 12 години

Перушината, главата, краката и воденичката на пилето се запазват и с тях през годината баят против уроки и лекуват различни болести. С перушината кадят, когато някоя родилка е ударена от лехусите и се разболее или когато тя и бебето й имат треска или са урочасани.Денят на Св. Филип поставя началото на различен по продължителност период (3, 5, 7 или 12 дни), считан за много опасен и наричан Вълчи празници (някъде той започва на Св. Мина). За най-лош и тежък народът приема последния ден от цикъла, посветен на най-кръвожадния вълк, който според народната вяра бил куц и вървял на опашката на митичната вълча глутница. Наричат го Куцлан, Натлапан, Румулан, Клекуцан, Кривльо, Кривио вълчляк. Някъде последният ден от периода на Вълчите празници съвпада с празника Въведение Богородично (21 ноември) и затова го наричат Вълча Богородица.Независимо от точното място на този период в календара и продължителността му, за него е характерно спазването на редица забрани и изпълняването на различни обредни действия, които целят да предпазят хората и добитъка от опасния звяр. През Вълчите празници жените не трябва да работят нищо с вълна - не предат, не плетат и не тъкат. Ако не спазят това, овчарите и стадата им ще бъдат нападани от вълци на полето. За предпазване от дивите зверове жените замазват с кал пода пред огнището и казват, че така замазват очите и устата на вълците.