46

хахахаха

преди 12 години

сладкодумни дървени философи. бла бла бла ама дай сега някой лев ако може да ти кажем как да си оправиш бизнеса (тея са на едно ниво с врачките)

45

Анонимен

преди 12 години

Ако се дават добри заплати ...само при мисълта ,че ще ги изгубят ..се изключва моментално възможноста за кражби....иначе си ги сменяй, ако искаш и на седмица...крадците ще стават все по-добри!

44

до млад предприемач

преди 12 години

Хубави...хубави..., колко да са хубави тез заплати щом те крадат 300-400лв нещо такова ще да е

43

Пешо

преди 12 години

Е то, като едит познат... Направи предприятие за обработка на дървен материал в едно село... На практика всички работоспособни в селото работеха там около 30 човека... След една година беще ограбено преприятитео и в разследването се оказа, че 10 човека от персонала са участвали... След това на собственка му бе нужно точно един месец да демонтира всичко и да ликвидира малката фабрика... и да остави селяците без работа, че даже и кмето го заплашвал :D... :) Мила родно картинка... Кой е виновен а??

42

Ай-ти, Май-ти

преди 12 години

до Стиви (40)Нищо Стиви, ама точно от теб съвет ли? Не си бил креативен за 100 лева да си платиш да ти направят професионален превод на сайта си, на мен акъл ли даваш? Че кой те взема насериозно, освен днес.бг де?

41

Ай-ти, Май-ти

преди 12 години

До: Млад Предприемач,Ами погледни от другата страна, за да го правят това нещо, явно не им стигат парите, за теб може и да са добри заплатите, но за тях едва ли, ти може и на 400-500 лева да казваш добра заплата, ама де факто не е. Не казвам, че и при теб са толкова де.А и работодателите, така и не схванаха едно нещо, заплата не се дава, тя се изработва от работника, защото ако нямаш нито един барман и барманка, а виж тогава колко ще изкараш? И когато някой ти прави пари, ами стимулирай го!

40

Стиви до 38

преди 12 години

"в България нещата не са добре е очевадно, ама хей Стиви, тук не ядеме доматите с коловете"Не ядете доматите с коловете, ама нещата не са ви добре...Начи кво губите, ако почнете да приемате съвети...?

39

Млад Предприемач

преди 12 години

Манталитета е най-големия проблем на България...На 22 започнах моя бизнес - заведение. Парите ги събрах с 2 бригади в САЩ и 5 години работа в БГ. Сега съм на 25 и съм коректен работодател, но не и работниците(особено барманите/барманките)... Правят всякакви врътки, надписвания на сметки, лъжат с грамажа, наливна от "черна" бутилка, не издават касови бележки и т.н. С това освен, че злепоставят заведението директно бъркат и в МОЯТ джоб, а заплатите са добри... Еми сменям персонала през 3-4 месеца

38

Ай-ти, Май-ти

преди 12 години

Този Стив Кайл, сега му отворих сайта (xentio .) българската версия, и се смях 27 минути на сайта му и на превода на съдържанието му, и той за креатив говори и акъл дава ))) На бас се хващам, че това е финансирано от Евросъюза пак, някоя сладка програмка, и се чудят как да дават акъл 1 час и 17 минути и да си приберат хонорара :)Че в България нещата не са добре е очевадно, ама хей Стиви, тук не ядеме доматите с коловете!

37

хисторик

преди 12 години

Това е нормално за всички бивши Османски територии - строга йерархичност и патриархалност. Целта не е производителност и качество, а терен за демонстрация на власт и мъжка балканска сила. Печели не който задовли и впечатли другите, а който ги смачка. (Вижте само в кои спортове сме най-добри и кои спортисти достигнаха най-високи нива в обществото)

36

Анонимен

преди 12 години

Трябва ли да се караме? Трябва ли да се мразим? Защо? Не може ли просто да се опитаме да бъдем по-добри хора? Нека не забравяме че сме благословени, живи сме, здрави сме, какво повече може да искаме? По света има толкова много болни и страдащи хора умиращи хора Можем да направим добро просто като си седим пред компютъра на топличко. Можем да бъдем по-добри хора без да ставаме от мястото си. Толкова е лесно. Просто влизаме в dmsbg/ и си избираме някого, на когото да помогнем. Толкова е лесно и за завършек един цитат от Тери Пратчет: Виждаш ли колко хубав може да е животът, ако всички си помагаме.

35

Анонимен

преди 12 години

Оптимисти! Вие, младежи си нямате на идея за какво става въпрос в България. Постави ли си условията някой служител в "компания" за по-добър стандарт на работа просто му се казва: Като не си доволен, моля, никой не те задържа.Знаеш ли колко чакат на опашката??! Виж, ако решите да създадете такава компания на наша земя и сте прекалено демократични има обратна страна на медала-ако лъжете, че плащате на служителите си, те да ви лъжат, че работят.Ако не ги лъжете, че им плащате...пак така.

34

of

преди 12 години

Работил съм в производствена компания, където наказваха работниците, ако има дефект в продукта. Не само че ги глобяваха, ами и трябваше да идват в извънработно време, за да го поправят. И това какво ги карат да правят просто крият дефекта и той отива директно при клиентите, разказва Стив. ..........А те клиентите трева пасат и не знаят какво е това рекламация....

33

Анонимен

преди 12 години

Ако мнозинството страдат от простотия и нетолерантност е може би много трудно да лансираш отличаващите се. И съм съгласна с:Добрите служители напускат, а онези, които остават на работа, стават зомбита, категоричен е Стив.Намаляваме креативността точно във времето, в което трябва да я увеличаваме, за да посрещнем предизвикателствата, породени от кризата,

32

mm

преди 12 години

Някой беше написал, че въпросните нямали опит на българия и не знаели какво говорят. Аз пък мога да кажа, че Стиви Кайл има дългогодишен опит като бизнесмен в България. Аз лично съм работил за него. Не е съвършен човека, но определено е един от най-кадърните.

31

дО 2

преди 12 години

Е-е-е чак пък Костов!!! Измисли някой друг, тоя вече го видяхме! Легнахме си с 1000 лева, събудихме се с 1 лев, а никой банкер не е осъден от раздавалите милиони необезпечени кредити. А и кредитни милионери няма осъдени. Защо ли? Костов най-добре да се прибере вкъщи и да спре да се занимава с политика изобщо!

30

до 23

преди 12 години

Ти ме изуми бе човек, кой може да си позволи да прави бизнес и да фалира през 6 месеца??? Виждаш ли какви ги пишеш изобщо???Човешкото в бизнеса трябва да се върне и отгоре....

29

Do 16

преди 12 години

Ne si napylno prav. V na6ata firma se nazni4iha mladi kreativni i neznae6ti... Obu4iha se za 1 godina i sega sa nai-dobrite v oblastta.... Ne vinagi rabotodatelite sa CV-ta....

28

Анонимен

преди 12 години

Нещата са двустранни.Когато шефа се държи цивилизовано и човешки тъпите тикви почват да си мислят да правят каквото си поискат когато си поискат и колкото си поискат.Уважението би следвало да бъде взаимно свободата трябва да бъде ценена и уважавана но само когато един човек е цивилизован,нормален и възпитан.

27

Coffee Break

преди 12 години

Бояне,Стив,нашият отдел ще се почувства много свободен с едно посещение в Куба :)