46

иван

преди 12 години

Гръцкият премиер заплаши сънародниците си, че ако не стегнат коланите ще стигнат нивото на България30 вторник мар 2010Posted by chergar in Политика, бизнес, здраве, история, култура, общество, финансови и други кризи Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България:Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50 100 евро вместо сегашните 600-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали.Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?

45

Данъкоплатец

преди 12 години

Плав е Божидар Данев-ща за безумие да се увеличават само минималните пенсии,а тези които са висшисти и са плащали по-високи осигуровки трябва ли да чакат да се изравнят ПЕНСИИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА РАБОТИЛИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА-Пълни безумци са и Тотю Младенов-защо той не се пенсионира и да получава 160 лв а не сега да *** голяма заплата и да говори простотии-това ваои и за Дянков-нека работи без заплата

44

До 27

преди 12 години

Прав си за достоен живот,но всеки има право и на достойно образование!Според теб ***,които насила ги карат да учат ,трябва да живеят "достойно" на гърба на другите макар ,че нямат никакво образование!Според теб един работник би трябвало да взема колкото управител или ръководител на фирма?Въобще всяка коза за своя крак!

43

до 40

преди 12 години

"Какви пари за вдигане на пенсии и откъде. Знаете ли, че откакто отново върнаха професията ,,безработен'' колко пари отиват при мойте братя, които здрави прави, по-цял ден с ръце в джобовете, чоплят семки по мегданите на гетата. Това са пари от общия кюп и съвсем не са символични. Ромите не са глупави да работят, след като им дават наготово, глупаците са българите."Безработицата при *** наистина е висока, но в българите безработни са много повече като брой от безработите ***. Има стотици хиляди българи безработни които раждат деца и аз трябва да ги храня и да им плащам детските. Познавам семейства българи които са пръкнали по 4-5 деца котило и които са безработни и аз трябва да им храня семката и да взимат детски с моите данъци които плащам като работя.

42

дянков

преди 12 години

май 4е-е-е .... на ***......

41

Анонимен

преди 12 години

Хирец е Данев! Знае, че няма пари за пенсии и затова иска да върже към тях вдигането на минималната работна заплата!

40

pensioner

преди 12 години

DANEV E OTDAVNA ZA PENSIA - nad 63g.! razbira se, dokato e na zaplata i na 'hranilka' pri vsichki vlasti v BG /beshe shev na bisa!/, toy shte dava akal. ostavete go na pensia i togava da go chuem!

39

Бай мангал

преди 12 години

Какви пари за вдигане на пенсии и откъде. Знаете ли, че откакто отново върнаха професията ,,безработен'' колко пари отиват при мойте братя, които здрави прави, по-цял ден с ръце в джобовете, чоплят семки по мегданите на гетата. Това са пари от общия кюп и съвсем не са символични. Ромите не са глупави да работят, след като им дават наготово, глупаците са българите.

38

Инкогнито

преди 12 години

До 33: Какво не ти хареса от казаното от Данев?!? И какъв управляващ ти е той?! Ти знаеш ли какво е БСК или само така си плямпаш? (риторичен въпрос - ясо е, че хал-хабер си нямаш що за животно е Българска стопанска камара и дали се яде)

37

ДО 30

преди 12 години

Отговор;докато нацията се оттучи да:краде,***,лъже.Във Виена не видях нито кондуктори,нито контролъори в градския транспорт.Имало от вторите и ако те хванат без билет гърмиш с голяма глоба.Питах познат австриец-защо си купувате тогава билети като проверяват рядко?Отговори -как ще се кача в метро без билет?Това не ми се е случвало и нямам такива познати.Билетът струва 1,80 евро.в една посока.Чужденците,които вече не са малко и те са се научили да си купуват карти.Не обратното..

36

Анонимен

преди 12 години

Аве кви аплати ве, Бoко ви каза света да става като нас не ние като тях Дянков и награда взе даже.

35

Анонимен

преди 12 години

закрийте Бан и всичко ще си дойде на мястото

34

за 30

преди 12 години

"Хубаво. Кой плаща обаче за тези нововъведения ?То е ясно - НИЕ ! Затова скача и застраховката !"А ти кой искаш да плаща тези нововъведения. Да пораснат пари по дърветата и с тези пари да направят нововъведенията? Или да изберем Калфин и Станишев и те да дадат пари за големо заплати и нововъведения?"Докога в България ще се въвеждат свръхмодерни сестеми за контрол над хората, каквито няма дори в богатите държави ?"Винаги ще се въвеждат нови системи. Защо всичко ревът за европейски заплати, но искат да плащат 5 пъти по ниска гражданска отговорност отколкото в Европа. А такива системи има почти в цяла Европа. По номера могат да проверят дали имаш застраховака, дали ти е изтекъл срока за нов контролен преглед и много други.

33

Bob

преди 12 години

До 29,То реват тези дето не са гласували за ГЕРБ. Както винаги червените ревът. За това хората гласуваха за ГЕРБ, червените да изядът куравия и да знаем поне зашо реват.

32

Пламен

преди 12 години

Тоя Данев само глупости мисли.Идеите му са коя от коя по ***.Как па се такива клесове ни се падат за управляващи и ръководители бе.Все едно си ги избирал с конкурс.

31

комисар Молдован

преди 12 години

дори самата мисъл за дебат на тема пенсии е гавра..вие давате ли си сметка че има хора които живеят със 130лв на месец????!!!!???как може да има някой който дори да рзмишлява дали да се вдигнат пенсиите....има разни хора тук,си милсятр че ще са вечни,че живота им ще е супер и проблемите не ги касаят...ДА ама НЕ!!!много бътзо се обръща палачинката в живота,,както си мноого добре?(според себе си),и на следващия ден ти духнат под опащката..и айде на борсата да духаш супата..СЛАБ РАЗДЕЛЕН НАРОД

30

до 13

преди 12 години

На въпросът ти кое е първото има само един отговор-увеличаване на производството!То създава реален национален продукт,а не потреблението.Това и Дянков е научил.По отношение на пенсиите-прав е Данев.Увеличаването само на някои пенсии обръща с главата надолу философия на пенсионната система.Пенсията е резултата от внасяните осигурителни вноски.Някой са правили това честно,други са се изтарикатили и са се осигурявали на мин.раб.заплата.Тогава да върнат парите от осиг.вноски на честно осиряващите се

29

Къде отиват парите

преди 12 години

Цените на застраховката "Гражданска отговорност" скачат с минимум 10 %.Защо ли ? Ами, защото се въвежда така наречената "електронна полица".С други думи като ни спрат от КАТ вече и чукнат номера на колата ще им излиза всичко, включително и дали имаме "Гражданска отговорност". Хубаво. Кой плаща обаче за тези нововъведения ?То е ясно - НИЕ ! Затова скача и застраховката !Докога в България ще се въвеждат свръхмодерни сестеми за контрол над хората, каквито няма дори в богатите държави ?

28

!!!

преди 12 години

Стига сте ревали бре! Нали искахте бойко и компания....а? Нали пак избирахте между по-малкото зло! Кво искате сега?????? А и седянков ви го каза БОГАТИ СТЕ ПАРИ ИМАТЕ!!!!Щом имате собствени жилища, щом имате 8 милиарда спестявания в банките,значи сте добре!!!

27

Груйчо до 14

преди 12 години

Ся да ти обясним.......ще ти пиша бавно. Та: ако утре ми вдигнат още данъците и фалирам още 10 човека отиват на опашката за помощи. И тогава ще внасям в хазната един гол ***. Наясно съм, че пенсиите са обидно ниски ама по добре да ядеш яйца отколкото да сготвиш кокошката на супа. И що аджаба като дойде кризата, цялата тежест я понесоха работетещите хора - нито пенсиите намаляха, нито заплатите на чиновниците. Няма логика да са хай-наказани тези които произвеждат. И мерси за "момчето"-на 52 г.съм