152

misle6t

преди 12 години

Като говорите за интелектуално ниво и "амеби", вземете та си поправете правописните грешки в поста. "... е твой минус..." и "... преписваш..." в случая се пише с И, иначе се получава друга дума и смисъл.

151

Подкрепям БАН

преди 12 години

Като искат да съкращават средства, да махнат безполезните лелки от администрацията! Не може една работа, която в моята фирма се върши от 1 човек, в министерството да се върши от 10! И да им плащат с нашите пари! Долу безполезните хрантутници в институциите! За справка в Европа се отделят до 10 % от БВП за наука и икономиката се развива, а вие ревете, че сме най-бедни в ЕС!

150

Анонимен

преди 12 години

147: не си прав!Има наистина много, много, много научни открития и върхови изобретения, които са дело на съветската научно-техническа школа.Например самият легендарен танков генерал - ген. Хайнц Гудериан споделя в мемоарите си своята възхитата от качеството на съветските тежки танкове след посещение преди Втората световна война на съветски локомотивен завод (преоборудван за производство на танкове).

149

Анонимен

преди 12 години

До всички ГЕРБЕРи за които науката е загуба на средства. Потърсете кой е Асен Йорданов бе *** такива. Ако е имал пари и поле за изява да е работил тук.

148

Анонимен

преди 12 години

147 - И да крещиш в нета, по-умен няма да станеш герберО:)) Само простотията ти по-далеч ще се чува:) А това, че не знаеш какво са измислили българи и твой минус! все пак не бива да преписваш собствените си недостатъци на другите, само защото си останал амеба на интелектуално ниво:)

147

ЗА 143...

преди 12 години

...АЗ НЕ ЗНАМ НЕЩО ЕПОХАЛНО ДА Е ИЗМИЛЕНО ОТ КОМУНИСТИТЕ--"ГОЛЕМИТЕ ИМ УСПЕХИ"..СА ВСЕ СЛЕД ВОЙНАТА, С КРАДЕНИ НЕМСКИ ТЕХНОЛОГИИ...!ПРЕДИ ВРЕМЕ---КРАДЯХА И ИМИТИРАХА ЗАПАДНИ НОВОСТИ..."СЪС ТВОРЧЕСКИ КОМАНДИРОВКИ"--АМА ,... ВСЕ НА ЗАПАД!ДНЕС , ПОНЕЖЕ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДЕ....ЩЕ СЕ ПРАВИМ НА "РЕНТИЕРИ" И ЩЕ ЖИВЕЕМ ОТ НАЕМИТЕ ....!САМО , НЕ ГИ КАРАЙТЕ ДА РАБОТЯТ--КАРАШ ЛИ КОМУНИСТ ДА РАБОТИ, ВСЕ ЕДНО МУ БЪРКАШ С НОЖ В ***!

146

Ralf

преди 12 години

Абе каква наука в България бе. Ако се преориентират към развой на технология за скимиране на банкови карти или подобряване на автоджамбазната дейност имат шансове иначе действително пари на вятъра.

145

Анонимен

преди 12 години

Да се бесят..

144

Анонимен

преди 12 години

Бе защо ви е БАН, като си имате Бойко! Той откри и Сомалийския залив, и дюнера - новото антитерористично средство, оправи макрорамките на западните държави, като свали заплати и пенсии там и т.н. :)) Защо ви е БАН!?

143

Анонимен

преди 12 години

До всички, които плюят и "обиждат" на комунисти - ако някой изобрети лекарство против рак, против СПИН и против многото страшни болести, с които човечеството се сблъсква, знаете ли колко ще ме интересува дали е капиталист, комунист, християнин, мюсюлманин или будист.В науката няма партии и религии там има само хора посветили се в името на прогреса и напредъка на цялото човечество, и много моля хора, без съответното образование и интелект да не си запълват празновремието със словоблудства тук.

142

misle6t

преди 12 години

Доста често посещавам комплекса на БАН на 4-ти километър, тъй като наши поддоставчици, работят в сграда на Академията /под наем/. И що да видя - научните институти са навряни по мазета и тавани, а пълчища от хора с бели манти ходят по алеите, попушват или пият кафенце или се препичат на благодатното есенно слънчице по масите на капанчетета. Над всяка сграда пък е клекнал като грифон по един /или групичка/ алчен наукомафиот и прибира тлъстички наемчета /каква ти тук наука/ - ударението е на А.

141

Анонимен

преди 12 години

Чета коментарите и тук и ми става още по-ясно защо НЕ трябва да има БАН! Толкова кухи тикви има (и тука) че трябва време всичко да изгние хубаво... и на получилата се тор да се развие нова цивилизация!

140

misle6t

преди 12 години

Свършили са само половината работа, ама те толкова си и могат. Сега трябва да закачат и другия край на въжето за нещо по здраво и да оставят земното притегляне и физическите закони, които изучават да си свършат работата. Има ли във форума някой, който работи в комплекса на 4-ти километър? Може би ще каже какъв процент от сградите са дадени под наем? Според мен 80%. В останалите 20 имитират наукообразна дейност. Къде са парите от наемите и върху какво плащат данъци? Колко успяват да откраднат?

139

онбашията

преди 12 години

в бан няма учени, има учЕни

138

horus

преди 12 години

Абе, тия не разбраха ли най - вече че ценни за България са двойкаджиите дето служат в Ирак и Афганистан и "пазят" страната. Щото който не храни своя, храни чужда армия - ей заради такива "***" като учени, учители, лекари и тем подобни "простолюдия" ще ни завладеят турците!!!Контра предложение към Б. Борисов - цялото БАН го правим на казарма, всичкото учен - гола глава+фуражки+шинелки+кубинки+денонощно строево обучение = Радост за окото на правителството и излизане от финансовата криза.

137

пепо

преди 12 години

Министърът каза-тези пари стигат за реформи ! Ако не се реформират-няма да им стигнат !

136

до до 91

преди 12 години

да, сещам се, от РАН :D

135

Любомирчо

преди 12 години

Умният обича да се учи,глупакът да поучава - АП ЧеховМиналата година в БАН имаше независим международен одит- Единствено за един дава института имаше лоша оценка за всички други беше на добро или Коментара на одитращите и това е записано ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ С ТАКОВА ФИНАНСИРАНЕ Е ЗАБЕЛИЖИТЕЛНО - Тоест с финансите които са под минимума БАн е на средно добре ниво за някои институти много-добро - Това ако не е ефективност

134

Анонимен

преди 12 години

За ко са ви учени бе, четете Винету, толкоз ви стига ко ще е времето ли се питате, ми каквото е такова е иде зима

133

Акъл - море

преди 12 години

- Кой е антиподът на МЕНСА? - ГЕРБ!