83

до Атанасова

преди 12 години

Бъркаш напитката мастика със смолата мастиХа от остров Хио.При производството на напитката мастика се ползува анасоново масло,такова в различно съотношение се ползува и в турската раки и в гръцкото узо и във френския рикар...Смолата мастиха има приложение във фармацията и козметиката.

82

до всички ракаджии

преди 12 години

Ако изберем сега пак ГЕРБ рискуваме да си върнем тоталитаризма и да ни управляват за още 50 години

81

До 40

преди 12 години

Ела,ела изкарай 2-3 седмици в Слънчев бряг,да видиш нормалните европейци-скандинавци,германци,англичани,ирландци как льокат,като невидели.Падат от тераси,давят се,не могат да ходят.Преди няколко години двойка норвежци си забравиха децата в Сл.Бряг,а вече бяха на летището да си пътуват за Осло бяха пияни като г...ве,добре че се усети стюардесата ни.Така че не ми ги хвали.Навсякъде има нормални и ненормални хора.

80

t666

преди 12 години

до Танкиста:Евала! А още по-добре и да си я свари човек сам, стига да има матр`ял ! :-)

79

?!

преди 12 години

75е толкова ли нямаш някой познат майстор, че купуваш Пещерска

78

Гошко

преди 12 години

Толкова труд се хвърли да ни признаят за създатели на ракия, правиха се някакви странни открития, и накрая да вземем да се отказваме от ракийчицата... срамота!

77

майорски

преди 12 години

Незнам дали това за мастиката и Гърция дали е вярно....в Турция масовото алкохолно питие е Раки което е мастика ...и турците си го произвеждат ..

76

до 71

преди 12 години

тати произвежда еликсир, ама вземи хвани занаята, че тати до едно време ще може - после ти трябва да му радваш душата :)хай наздраве! и кътайте като зеница българското :)

75

ew

преди 12 години

Да ви е.ба заглавията скапани. Абсолютни нещастници сте.

74

Атанасова

преди 12 години

Мастиката е запазена марка на Гърция и други страни нямат право да произвеждат напитка с това име. А защо трябва да се отказваме от нещо, което си е наше? За да могат вносителите на алкохол да си разширят далаверата? Явно има изход, но не по техния начин.

73

до 40

преди 12 години

"нормалният европеец", "възпитание", "интелект"...знаех си аз, че по нашите курорти само ненормалните, невъзпитаните и *** туристи идват и не докато пресушат дамаджаната, ами се свинят доде влязат в бъчвата. после два дена мучене и нечленоразделни звуци, не знаят на кой свят се намират

72

Ивана

преди 12 години

Имали в менюто ви водка с кюфтета?

71

ТАНКИСТ

преди 12 години

Поредния монопол ... предпочитам да си купя ракия от някои Дядо като този на снимката отлколкото от Бг Вимпрома !

70

baj hoj

преди 12 години

Боли ме фара за това кой от какво ще се отказва. На тати казана на село у зимника произвежда без лиценз и без акциз и не ми пука какви ментета пие Сулю и Пулю

69

аз_скелета

преди 12 години

до 66а какво друго да прави човек като гледа каква ни е държавата?

68

до 39 и 40

преди 12 години

"Нормалния европеец" като дойде в България стой и му гледай сеира. Доста такива европейци съм виждала, които като седнат тук на масата и видят ниските цени на алкохола се наливат като ***, не межеш после да ги изкараш от кръчмата. Българина като седне в ресторанта пие 1-2 ракии със салата става и си тръгва. Кой точно се ***, а? Културата и на хранене и на пиене са ни доста по-високи, самочувствието ни го няма.

67

М.К.Р.

преди 12 години

Е за това не могат да ни спрът с закон или без закон.Ще си пием ракията и това си е. НАЗДРАВЕ!!!!

66

Анонимен

преди 12 години

е голямо чудо, ще пием каквото има какво толкова се карате :) а най-добре и без алкохол :)

65

nue

преди 12 години

Време е да се ограничи употребата на алкохол в България. Пие се ужастно много и от рано, а това е деградивно и вредно за здравето.

64

аз_скелета

преди 12 години

писача на статията знае ли колко са 30 000 бона???