151

до 150

преди 12 години

Никой не е дошъл да краде! КОмунизмът си отиде, вече не ни стрелят когато искаме да минем границата... А от хубавото никой не е избягал!

150

Оги до 84

преди 12 години

А мислех, че само аз като започнах работа съ бил в това положение......Моя началник смяна беше с 10-ти клас от аграрен техникум.Иначе беше началник в металургично предприятие :-)

149

BG

преди 12 години

Ne znamkoe e*4udnoto* tolkova za problema s nedostiga na studenti v Bulgaria?!Malko li bulgari jiveqt za granica,i nali tam i sledvat decata im...Pravitelstvoto nai-dobre da napravi po-skoro polojitelni promeni za podobrqvane jizneniq standart na bulgarite,za6toto sled vreme suvsem 6te se *ogoli*stranata!.

148

Анонимен

преди 12 години

Не сме малко. Просто не искахме да следваме в БГ и завършихме в чужбина. И не мислим да се връщаме. Какво да правиш в тази корумпирана държава. Да работиш за престъпници? И да си трошиш нервите?

147

Българин

преди 12 години

Подготвени кадри с висше образование имаХме, но избягаха на запад... хем ни окрадоха образованите хора, хем искат да са повече - това е все едно да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш къде се е разбързала.Наглостта на брюкселджиите вече минава всякакви граници - и СССР навремено не ни се е бъркал така !!!

146

Оги до 77

преди 12 години

Лумпенизирани и глупави.Те нямаха подготовка от средното училище и си личеше.Аз никога не съм имал претенциите да съм голям ум ама задачите по статика ги хвърляха в ужас.На един в 3-ти курс ЕЕ му обяснявах закона на ОМ!Пък колко се изненада, че има и закон за цялата верига освен за част от веригата не е истина.Хем е смешно, хем тъжно.Една позната която записа след мен ми казва, че за празен лист сега и пишат 4.Някаква икономика учи.Положението е страшно!

145

do 144

преди 12 години

Искаш да кажеш че тогава нямаше "богопомазани".... хайде посмали малко... Относно сегашните студенти - ако им се учи - има от кого и на какво да се научат в институтите. Ако не му се ходи - като дойде да търси работа и му видим "багажа" - му казваме да си завре тапиите някъде. Не ме разбирай погрешно, помня добре аз какво знаех и можех когато си взех дипломата, да днес нямат нашите стажове пред завършване, но все пак поне да видя че знаят теорията и следят развитието на техниката (маш. инж съм)

144

Анонимен

преди 12 години

Брюхелът ше издържа ли студентите, понеже причината не е лъжата за демографската криза...Още малко ще ни изкарат че нема деца из България и нема кой да учи....Ние станахме големи капиталисти и не всеки може да се докопа до учене вече....Е и чалгата помага понеже след една чалгаджийска младост после кой ше ти учи и ше се занимава с глупости да става умен

143

Нострадамус

преди 12 години

До 145 Виж коментар 132 по долу

142

Анонимен

преди 12 години

Не са ни малко вишисите а са ни малко умните хора. Университетите ни са под всякаква критика - за 4 години я успеят, я не успеят да научат децата на материал, който се взима за 4-5 месеца

141

Анонимен

преди 12 години

Учих по времето на соца, ама беше здраво учене, без никаква възможност да работя, защото на лекции и упражнения ни брояха като ученици.Знаете, няма заверка на семестъра, не можеш да се явиш на изпити и прекъсваш. После след 1989 г. реших да запиша и друга специалност. Няма да обяснявам каква огромна разлика има и как човек може да получи колко дипломи за "магистър" може да получи, стига да си плаща огромните такси извън държавната поръчка. Като знания първата ми диплома има най-голяма стойност

140

Умен човек

преди 12 години

Висшистите ни не са малко. Просто няма работа за тях. Стигна се до там, че работодателите да казват:"Работа за умни хора нямаме!" В същото време "умната работа" я вършат хора със средно образование(тя е на по-ниско ниво) и с по-ниски заплати, но като им види човек работата...?! Българските бизнесмени работодатели рядко признават висшиста и не могат да осъзнаят, че той може да му направи нещата като хората. Сега в "криза били и гледали с малко хора да вършат много работа!" и те така, ама до кога?

139

Анонимен

преди 12 години

Когато първото правителство на Ленин видяло зор попитало единствения интелигент между тях - Луначарски, как да се оправят. - Товарищ Ленин, необходимо чтоби каждий министр имел две дипломи. - Ну, ето логко устроит, сейчас начнем заочное обучение министров.- Ето не поможет, тов. Лемин. Необходимо чтоби первое висшее било у отца!

138

Анонимен

преди 12 години

Аха видях и името в сайта.Не съм я чувала. Незнам по какво предава, но като гледам в коя катедра е- преподава по малаважен предмет.Има още много като нея, които преподават по важните предмети и се имат за много "голяма работа"(господа от Свищов). Така че мога да те посъветвам да свикваш.Когато бях 1 курс се ядосвах за оценки, но просто няма смисъл.Всичко в Свищов се превърна бързо и сигурно в помия, всичко се прави за да се облагодетелства някои с парички.

137

koko

преди 12 години

И за какво са ни повече висшисти? За да имаме повече безработни с висше образование!

136

продължение на 136

преди 12 години

Администрирам комп. системи и охранителните камери, ел. инсталациите, комп. мрежа ...Занимавал съм се с какво ли не. И заплатата ми е 630 лв. - 130 за осигуровки.Защото говоря Български. Естествено, че знам английски. Завърших МГ. Филмите ги гледам без субтитри. Но не мога да говоря на английски гладко. Защото съм БЪЛГАРИН и вземам Българска заплата. Не, че не мога да направя каквито о да е системи. Просто един ден на ши*аните западняци ще им дойде края. И тогава те ще вземат малко ...

135

men

преди 12 години

Незнам ама повечето ни студенти у нас учат за "безработни" станали сме един обучителен център на запада...държавата вкарва масати ресурси да обучи кадри и после те с лекота заминават в чужбина където им се предлага работа която е далеч по платена от родните предложения за по 500-600 лева, как няма да насърчават за образовани хора те им излизат подарък от наша страна..

134

дедо ви

преди 12 години

мене ме боли фара.

133

Анонимен

преди 12 години

Не знам кой написа за някакви заплати 2000 - 3000 лв. Аз от малък се занимавам с компютри. Мога да начертая на един с дисплей и клавиатура на оркад, да му напиша ОС и да му напиша и някоя програмка. И цифров вход/изход ... После в Пловдив може да се поръча и да си го ползваш. В момента пиша приложение за уиндоус. Работи с интернет, бърка в едни криптирани БД, експортва данни с XML за ексел и RTF за WORD. Поддържам сайтове - да не изброявам уеб технологиите ...

132

до 131

преди 12 години

Първото и име е Емилия и не е нова от досат време е там