8

bahmaamu

преди 12 години

uspeshno go premestih....

7

бат Миро

преди 12 години

Vlady кви милиони години те гонят, какви червени джуджета?!!? Звездите имат активен живот милиарди години, само някои свръх масивни изгарят горивото си много бързо. И са червени гиганти - когато вече е изчерпан водорода и горят хелий-раздуват външните слоеве,пада им температурата и имат по-червен цвят, но са огормни по размер. Джуджетата първо са бели и после почват да изтиват до черни. Тази звезда е дават с 3/4 водород, т.е има много време да гори още.

6

Анонимен

преди 12 години

Откриха звезда, която не би трябвало да съществува ?!? За азис ли става дума ?

5

$

преди 12 години

Според учените и майския бръмбар не трябва да лети, но той си фърка напук на техните изчисления.Затова трябва по-добре да изучават заобикалящия ни свят и тогава да си представят заключенията.

4

vlady

преди 12 години

Звездата вероятно е субджудже с още по-ниска светимост от класическите червени джуджета.

3

vlady

преди 12 години

Звездите с голяма маса имат кратък живот от порядъка на няколко милиони до десетки милиони години избухват като свръхнови и изхвърлят голямо количество тежки елементи. Не виждам защо да не е възможно примерно около 100 милиона години след образуване на първите масивни звезди да се образуват и малки. Известни са червени джуджета с възраст около 10-11 милиарда години. Червените джуджета изкарват на главната последователност десетки милиарди години.

2

Анонимен

преди 12 години

на Моисей жезъла на колко години е

1

Анонимен

преди 12 години

Аз тамън си правех сметките, че не съществува, пък сега ми се объркаха плановете.