124

до 132

преди 12 години

Я ми кажи тогава за застрашените видове животни? От природата ли са на изчезване или от стабилната човешка ръка с оръжие и със замърсяване?????

123

КауБойко

преди 12 години

Само да те питам, наборе, ти наясно ли си колко от животните по нашите земи всъщност ги е нямало и са били изтребени и че преди едни 100години по чукарите е имало само камънйе и дърве ? И че всъщност ако преди 130 години си тръгнел по балкана шанса да видиш някой хайдутин е бил по-голям от това да видиш някой елен например. Та знам, че много го мразим комунизма тука у форума обаче цифрите говорят, а ако ги слушаш внимателно, ще научиш че по отношение на дивеча е направено доста.

122

до 132

преди 12 години

Ами да ти кажа Природата си знае най-добре за равновесието. Също както естесвения подбор при *** пияни джигити. Природата е много преди човека и е изковала своите закони за равновесие много преди човека. Човека унищожава създаденото от природата, не природата да затрива създаденото от нея.

121

КауБойко

преди 12 години

131, наборе, не знам на теб от кога са ти спомените, но моите не са чак толкова отдавна. Конкретно "преди да се намеси човека с огнестрелно оръжие". Да ти кажа, от чист интерес доста съм се ровил в ***. Та от там поназнайвам туй онуй. Дето казва народа, единственото постоянно нещо е промяната, затуй и равновесие нивга не е имало. Вярно, системата се стреми към равновесие, но никога не го достига. Не ми се обяснява пък и аз самия не обичам кастрофски речи.

120

до 128

преди 12 години

Байчо, значи преди да се намеси човека с огнестрелно оръжие...е имало много дивеч..както и много хищници..имало е равновесие стабилно, но видиш ли татикати ловджии решили че те трябва да изковават природното равновеси чрез изтребване на хищниците и дивеча? Бият хищника защото станал много и унищожава дивеча, пък в същото време унищожават дивеча, който бил според книгите им там излишен и трябвало да се отстреля. *** лицемерието майни спрямо животните.

119

КауБойко

преди 12 години

Ох, защо ли си губя времето. След като в един друг сайт неизвестен капацитет проплака - представяте ли си 130 000ловци. Това значи 130 хил убити заека, 130 хил убити сърни, 130 хил убити фазана . . . 130 000 убити диви кози ( де ги види, не знам го ). Ще възкликне някой преди 600години уважаеми, драги съфорумци и ще изрече нарицателното на цял един народ българскиO sancta simplicitas !

118

КауБойко

преди 12 години

Ето един пример - Балканя пази своите тайни. Едно от тях е, че домашните прасета, които се пасат по неговите поля ( я да видим гражданята у форумо дали са виждали да се пасат свинйе у полята ) *** дивите такива. Йеб*ат се като невидели, без майтап. Та се получава една кръстоска, дето по принцип не пречи обаче не е желана. Е, за съжаление домочадието на тази порочна връзка повтарям не е желана и се ликвидира. Нйет ***, нйет праблем казваше другаря Сталин.

117

ванко

преди 12 години

ЕЕЕЕЕ АМА СТИГА СТЕ СЕ КАРАЛИ.ОТСТРЕЛВАЙТЕ КОМУНИСТИ----ТЕ СА ВРЕДЕН ДИВЕЧ И СА РАЗРЕШЕНИ ЗАВИНАГИ.

116

КауБойко

преди 12 години

Та, мужици, да ви припомня и че в природата има много, много, много нежелани екземпляри, които за съжаление трябва да се убият. Кофти, но е така. Изживявайки се леко като нацисти и приели за верую арийската чистота на дивеча ловните корифеи са си поставили за цел не само поддържането на дивечовия запаз, но и запазване на неговите генетични качества.

115

КауБойко

преди 12 години

Следи се и убития дивеч, които ловците би трябвало чинно да отбелязват в съответната документация. Та получената картина се обработва, следи и анализира от едни хора, които са учили за това. Съставят се разни планове и петилетки от които не разбирам, но които имат за крайна цел поддържане на броя и разнообразието от дивеч.

114

КауБойко

преди 12 години

Та тук някой се зачепка защо не отстрелвали лисиците, видим ли сигурно защото не стават за ядене. Та ще отговоря, че лисици и чакали се стрелят и то през цялата година и не само това ами и ловците могат да изкарат някой друг лев. Нещо като поръчково убийство. Убиваш - плащат ти. Също така явно мужиците у форума разбират вече не само от политика и футбол, но и от лов. Да им припомня само, че дивеча у нашата родина се следи и подлежи на редовно преброяване

113

до 122

преди 12 години

Много кофти въпрос!)))

112

КауБойко

преди 12 години

Да попитам, животните, които се развъждат от сдруженията и се пускат на свобода може ли да ги отстрелват ?

111

Анонимен

преди 12 години

Едно време се е ходило на лов , я да гръмнеш някой заек , някое прасе , но основно за да могат сиромасите да нахранят семействата си ! Убивало се е от няма и къде 1 А сега всичко куцо , кьораво и сакато , имащо някой лев , или нямащи пари , но пълни комплексари нарамиха пушките и се помислиха , за големи мъжкари ! Живи ***.вци в панталони !

110

ПОЛ

преди 12 години

А има ли толкова дивеч? Преди имаше сърни, прасета, фазани, какво ли не? Сега срещам кучета, катунис мангета и празни ПВЦ и консерви. че то няма толкова диви *** в България, колкото ловци има бе? Преди 20 години излизахме с дядо да пасем биволиците на село, а сутрин дивите прасета се виждаха как стоят на края на гората и гледат замечтано към царевицата, минаваха лисици, зайци, яребици...а сега няма.

109

Анонимен

преди 12 години

Убий тъпо *** бг ловец - спаси БГ сърна!

108

до 116

преди 12 години

Очарят не си е направил гавра с ***-ловец! ))))

107

до 115

преди 12 години

От компютъра си в панелката ли си взел гора и развъждаш дивеч и даваш възможност на ловджиите срещу заплащане да стрелят по отгледания от теб дивеч? Я ми кажи местността където се плаща на концесионера за да се стреляТова в кой филм го гледа? Баси смешниците дето има тук!

106

Николов

преди 12 години

А след като съм взел гора на концесия,развъждам дивеча и давам възможност за отстрел срещу заплащане?

105

до 110

преди 12 години

Кажи го на оня пумпал..народния глас това! Аз отглеждам животно от моя джоб за да го храня, а *** тръгнал на лов за глигани, дето един лев не е дал за отглеждането му. Само дава 5 кинта за патрона с който ще го убие. И откъде накъде? Ловния билет е някъде 100 кинта за година. Смешна история. Това си е живо крадене от държавата.