168

Лекар BG

преди 13 години

111!!!! Аз не се оплаквам. Не съм оправдал никого! И станал съм лекар, защото така съм искал винаги и не съжалявам за това!!!И освен това ако не ми беше "яко дупето" нямаше да съм 30 години хирург

167

Анонимен

преди 13 години

168Колко е % ? 10-15-20% ?

166

Лекар BG

преди 13 години

Не ме разбрахте. Не оправдавам никого, а обяснявам че понякога се случва и това, за жалост. Всеки си носи отговорността, но помислете и за хиляди други добри медицински професионалисти, за които никога никой не пише, защото не е сензация. Огорчен съм от обобщаването на нещата - лекарите са такива или онакива. Впрочем, както казах - няма да влизам в полемиката на Форумо, но реалният процент на истинските лекарски грешки не е висок.

165

111

преди 13 години

продължение До Лекар BG:Като не Ви е яко дупе да не сте ставал лекар! Аз греша на работа, но не зависят от мен хора, не работя в АЕЦ, не режа в операционната....Всеки сам избира професията си! Ние (пациентите) искаме просто да се спазват нужните процедури, просто да полагате усилия да лекувате, поне да спазвате това, което сте чели в книгите...нищо повече, знаем,че не сте Богове! Вашето съсловие стана нечовешки алчно, арогантно, безскруполно, немърливо, мързеливо (почти на 100%)

164

PPP

преди 13 години

В Своге в болницата явно анестезират с точилка зад главата за да се успиш и те режат после... А спестения морфин се продава на улицата после...

163

111

преди 13 години

До Лекар BG:Ооооо моля Ви, поклон за добре свършената работа, но не смятате ли, че е доста себично сам да се хвалите и да играете ролята на недооценения? Нали знаете "Нека говорят резултатите", има пациенти, които ще са ви признатлени цял живот (сигурна съм, че са показали нужното уважение и благодарност към Вас), за какво са Ви медии? Толкова е жалко....Да си лекар е признание, а не просто професия. Полагате клетва, от Вас зависят животи, не знам как си позволявате да говорите за грешки...

162

до 158

преди 13 години

Като си хирург защо толкова елементарно звучиш във форумът,работата ви е такава да спасявате животи за това грамоти не дават това означава че разбирате,вие не работите с *** вие работите с човеци и се гледат грешките ви,по тях получавате признание а не колко ти са успешните интервенции ,много елементарно бе хирурзе ако и толкова ти е работата всичко си идва на местото защо сам си отбелязваш успехите и защо държиш на тях явно са и малко, това беше една твоя излагация за гилдията ви.

161

Анонимен

преди 13 години

проблемът е много, много простичък. във всяка нормална държава ти правят тест за алергия, преди да ти дадат лекарство, особено при упойка. тук се инжектира каквото има с надеждата човекът да не е алергичен. даже и да си носиш упойка, никой не си дава зор да те тества..това е типичната скапана българска работа и липса на екипи..и в строителството е така, и в медиите..навсякъде всеки работи сам за себе си и обвинява другия..

160

до 155

преди 13 години

Никой не обвинява всички лекари ! Имаше скоро новина за екип , който е спасил почти отрязаната ръка на момче и всички поздравиха докторите .Но не мога да напиша браво под тази статия , съжалявам !Много съм благодарна на всички лекари , които са ми помогнали , но това не е нещо , което просто може да се отмине . Дано да се оправи момичето !

159

ММ

преди 13 години

Вижте, аз уважавам способните и отдадени на професията си лекари, но това оправдание с грешките е много несериозно, разберете вашите грешки са човешки животи!!! Това е мое лично мнение, защото да си лекар е призвание преди всичко, а не да се обеснява как всеки греши. Уважавам факта, че сте 30 години лекар и нямате подобни случаи това говори много за Вас, но моля не оправдавайте подобни лекарски грешки!

158

ММ

преди 13 години

Изобщо не желая да коментирам подобни статии, българските лекари са на много ниско ниво по култура и професионализъм, мен ми умориха бебето, живя само 4 дни, благодарение на една "велика и супер полулярна" лекарка, която така и не видя, че пренасям, единствено се надявам да има възмездие и да си получи заслуженото. Лошото, при лекарските грешки е това, че загубения живот не може да се върне!!!

157

до 155

преди 13 години

Аз си сложих ръка на сърцето и прецених че твоята не е там защото как може да сравняваш грешката например на един сервитьор сгрешил масата с поръчката и грешката на лекар например отрязал здрава ръка,хайде не ми прави такива сравнения че ми се плаче от вас хуманните работници та вие нямате право на грешки бе,за какво са ви дипломи тогава като елементарно грешите,вървете в кланиците и никой няма да ви търси грешка как сте забили ножът в гърлото на животното,не разбираш ли не ставаш е при вас.

156

Лекар BG

преди 13 години

Няма да навлизам в полемиката.Изказвах лично мнение. Всеки има своята истина. НО има огорчение ще Ви кажа --- хирург съм, познават ме много хора. Спасил съм стотици хора за 30те ми години практика. Има много като мен, но защо почти никога медиите не говорят за това....?

155

до 155

преди 13 години

Някой като не може да си върши работата и е некадърен , го уволняват , при всички професии. Какво е по - различно при лекарите ?

154

до 155

преди 13 години

Ами тогава какво ? Да си кажем стават грешки и да отминем с усмивка ли ? Ами ако беше вашата жена , пак ли така щяхте да разсъждавате ? Това е недопустимо , защото е можело да бъде избегнато с рутинните изследвания , които не са направени . Никой не Ви е карал да ставате насила лекари ! Навсякъде се допускат грешки и навсякъде всеки си носи последствията от тях !

153

Лекар BG

преди 13 години

Можете да негодувате и да не сте съгласни с мен, да ми давате отрицателни оценки...Само искам да си помислите с ръка на сърцето, всички Вие във Форума - според собствената ви преценка - Какъв е средно месечно, броят на грешките, които допускате на работното си място въпреки професионализма Ви и старанието, което влагате в ежедневния си труд?Да плюете или не, лекарят е един човек, точно толкова, колкото и Вие, живее и работи точно като Вас в унизителни за образованието му мизерни условия в BG

152

Необходимо уточнение

преди 13 години

Няма спор, че медиите са голяма власт, но с нея не бива да с злоупотребява!Според DNES.BG "След операция от апандисит в Своге тя изпада в клинична смърт" - Господа журналисти. Хирургичната интервенция НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛА! Само че това става ясно, когато се види материала излъчен по БТВ. Болната изпада в клинична смърт при подаването на упойката ПРЕДИ започването на операцията!

151

до 147 мед сестра

преди 13 години

точно така не описали никакви интервенции нищо после горките били в стрес! а родителите на момичето в какво са? това е недопустимо да се случи, значи тия хора са некомпетентни селски касапи и трябва да бъдат съдени! дипломите им в клозета а те на кирковския да продават домати! когато това се случи поне на един другите малко ще се замислят! бих ги удушила...........познавам подобни нещастници само самочувствието да им имаш!

150

НАЙ-ВЕЛИКИ И ПРЕВЕЛИ

преди 13 години

Е ТО НАСКОРО ЕДИН МЪЖ ОСТАНА БЕЗ РЪКА СЛЕД АНГИОГРАФИЯ, ПРИ КОЯТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ СЕ ОКАЗА ЧЕ СЪРЦЕТО МУ В ЗДРАВО.ОБАЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ЕСТЕСТВЕНО СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ!!! ВЪПРЕКИ ЧЕ СА С 2 ЛЕВИ РЪЦЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ В СВЕТА!

149

do kaka от мед сестр

преди 13 години

отворена си много виждам но не си в час!! не си лекар нито сестра и нямаш напредстава найстина колко са безотговорни и самонадеяни някои от тях!!а да не говорим как с излишни операции точат касата!а до това какви са им очите всеки сам избира какво да работи не мислиш ли?!здравеопазването ни е пълна скръб това е истината, добрите лекари отидоха в чужбина....... така че не дрънкай глупости това като ета да няма подписи и тест за упойка е груба грешка и безхаберие по точно!