152

до 153

преди 12 години

Ми Дона, като призоваваш толкова сърцераздирателно, че "... Трябва да се бориме за правата си,не да бягаме...", какво правиш 21 години като емигрант, и защо още си навън??? Айде връщай се де!? Ама не ти стиска, нали! Отдалеч лесно се приказва за "борби" и т.н. По-трудното е да съществуваш тук. Аз също заминавам съвсем скоро, защото просто това също трябва да се опита, докато съм работоспособен, а не защото тук не мога или не искам.

151

Анонимен

преди 12 години

до 58,ей такъв мъж ако имам ще го убия с лопатата,*** селянин еиииии...

150

Стан

преди 12 години

Към моментара 137: Да такава е реалната действителност на запад, НО ако успееш да заработиш толкова пари и да платиш всичките тези услуги, то получаваш качестено обслужвате! А тук какво е - плащаш малко ( но все повече) и получаваш НИЩО! Как да искаш да продължаваш да го правиш и как да се чувстваш полезен и на себе си и на обществото?

149

Анонимен

преди 12 години

Има спасение щом не и се живее на тая в София да отиде на село.А може и от там да е дошла и чак сега да е разбрала,че от релсите на трамвая ток не хваща...

148

НСС

преди 12 години

ми да... я да помисля малко за Бъкингам.....аха сетих се!Ми да, Бъкингам е много кофти място, площада пед него е толкова тъпо ориентиран, че почти винаги слънцето ти блести в обектива. Много гадно място за снимки... Мамка му!

147

Анонимен

преди 12 години

Като си мрънкало и в Бъкингамския дворец да те настанят и там ще намериш за какво да мрънкаш!

146

Иван

преди 12 години

Българската нация е болна в душата си - трагедия.

145

но комент

преди 12 години

Стига с тия приказки за рая,където ще отидем като тука не ни харесва.Стягаш се, напрягаш мозък, мускули нерви за да изкараш максималното количество пари на което си способен.Дали тука или там-все тая.

144

an

преди 12 години

ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МУТРЕСТАНИЯ Е ЗАРАДИ ХОРАТА КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ В ТАТОВО ВРЕМЕ. АКО НЕ СИ ПРОМЕНЯТ МИСЛЕНЕТО И МАНТАЛИТЕТА ДРУГАРИТЕ МУТРО-*** ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ БЕЗОТГОВОРНО И БЕЗНАКАЗАНО ОЩЕ СТО ГОДИНИ.ТОЧНО ОТ ТОВА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ДРУГАРИТЕ. ТЕ РАЗБРАХА ЧЕ КАКВИТО И КРАЖБИ ДА НАПРАВЯТ ЗА КОИТО В ДРУГА ДЪРЖАВА НАРОДА ЩЕ ГИ УБИЕ С КАМЪНИ. ОСТАВАТ НЕДОСЕГАЕМИ. ТОЧНО ТОВА НАРОДА ТРЯБВА ДА ПРОУМЕЕ.БАЙ ТОШОВОТО ВРЕМЕ СВЪРШИ ПРЕДИ 21 Г. С ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВА ВЕЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА.

143

Дона

преди 12 години

Коментара на 137 е невероятно точен.Моля ви не се заблуждавайте че, някъде ни чакат с отворениобятия и там е наистина рай.Нищо подобно,навсякъде независимо колко си интелегентен иобразован,способен специалист ,те третират като чужд.За застраховки,наеми заеми и други разноски,никойне споменава,защото всички само се хвалиме...Никъде не е розово,и знаете всеки камък си тежи на местото.Повярвай те ми, аз съм емигрант от 21 години.Трябва да се бориме за правата си,не да бягаме...

142

но комент

преди 12 години

Отиде *** по света и зяпа богаташките квартали.И си мисли, чи той там ще живее, такива коли ще кара.пълна заблуда-социален статус не се променя с проманя в географското положение.Ако си на дъното тука, на дъното ще си и там.И ако някой си мисли, че там дъното ухае на рози-в голяма грешка е.

141

Анонимен

преди 12 години

То ако беше само топлата вода с мед да я намажеш. Сега като авторката няма топла вода, ще и дойде после прекрасна сметка да се чуди от къде са и я измислили. За да и сложат бойлер, ще трябва да отсъства от работа, а после и на заплатата ще и се отрази. Поставянето на бойлера още дни-ще трябва да си вземе отпуск. После майстора ще каже, че му е нужна някаква част, но я има в еди кой си магазин и се почва ходене по мъките и т.н.

140

Great Expectations

преди 12 години

Като чета подобнни публикации, си мисля, че си заслужаваме дереджето... Ако си ходил в чужбина и ти е харесало, едва ли може да очакваш, че като слезеш от самолета ще завариш нещо ново. Всичко е въпрос на управление на очакванията, едва ли автора на статията патува за първи път със софийския градски транспорт??? Който през лятото си е доста редовен и непретъпкан. Чоглаво ми е, че има хора, които си мислят, че ако им мирише на парфюм, ще се почувстват по-добре. Винаги има 2 страни на едно нещо...

139

Анонимен

преди 12 години

имам роднини в Америка и в Кипър, там също си имат пролеми, дори мислят да се връщат

138

Анонимен

преди 12 години

Честно да ви кажа се изненадвам от всичките тези негативни коментари. Ако действително това е някакво мерило за обществените настроения изилиза, че трябва да си стоим, да се примиряваме с всичко и да мислим позитивно. И да правим повечко секс,та да сме удовлетворени. Преди месец пътувах за чужбина и реших на летището да потърся автомат за минерална вода. Тъй като не го намерих попитах в едно кафе, а сервитьорката ми заяви, че не чувствала длъжна да ми го показва. За такива неща става дума!

137

НСС

преди 12 години

до 140,Виждам, че показваш логична мисъл ама сетне извода или предположението ти не е вярно! Нали ако ти кажа, какво ще правя и от къде ще имам доходи, хиляди покорители на София ще скочат пак да я превземат. Няма да се издам!

136

до Ралица Ковачева

преди 12 години

Не ти харесва -Чао!Кво ме брига че приятелите ти са емигрирали,или,че бойлера ти е за смяна?Аре у лево!Щом не ти харесва-Чао!Да не си мислиш.че всички са такива *** като теб и се занимават с битовизми,защото са самотни като теб и са без мъж?Айде изчезвай!*** ревлив!

135

но комент

преди 12 години

Хубавият живот в Америка е с годишен доход над 200 хиляди долара.който смута че може да ги изкарва-да върви.Другите да си седат на задниците, щото после нвръщането е трудно, ако не и невъзможно.

134

Дедка

преди 12 години

Аз предпочитам да решавам дребните битови проблеми без много суетене, да се радвам на хубавите неща, да оценявам това, което имам и да се радвам на живота. Истината е, че песимистите си остават нещастници, където и да отидат. Познавам много хора, които емигрираха и, повярвайте ми, повечето продължават да са нещастни, защото негативизмът е вътре в тях, той не идва само от средата, а е цялостна нагласа. Мърморкото си е мърморко, ако ще и в рая да отиде. Научете се да се радвате, по-лесно е!

133

Гларус

преди 12 години

На много места по света съм живялмного п*тки съм еб***л, доволна жена досега не съм видялвсички мрънкат , нещо им липсва, нещо ги сърби, нещо им мирише, все нещо не е както трябваи винаги не те, а някой друг виновен