67

Анонимен

преди 12 години

Аз пък не бях разбрал,че САЩ са лидери в Космоса?!

66

61

преди 12 години

продължение:колко терористи е изчистила Русия - списъкът е дълъг - в Кавказ си имаха много.Русия не си налага политиката с война където скимне - отучила се е.А САЩ какво са направили в Афганистан примерно (добро за сравнение)- преди 8-9 години "ние победихме, с което руснаците не са се справили за 10 г!!!", са мо че самите са навъртели там над 10г и ...руснаците са контролирали сами над 90% от територията, САЩ с НАТО - около 30%. И то срещу руснаците са помагали и САЩ, а сега на талибаните...

65

61

преди 12 години

до 64,ако се зачетеш - Садам си е бил дръжка на САЩ, Мурабак също, Кадафи още си стои на власт. Доколко са терористи - много спорно. Забрави Осама - създаден от САЩ, Пол Пот - поддържан от САЩ по някое време.Аз гледам руснаците - не виждам дамечтаят за кока-кола, още по-малко за макдоналдс. Американско ПС - преди време погледнах частите на моите за "made in ..." нямаше 1 американска или европейска част.

64

Анонимен

преди 12 години

61 не знаем колко са създали, знаем за Садам, Милошевич, Мубарак, следва Кадафи за стотиците ликвидирани терористи няма какво да говорим, нещо с което Русия далеч не може да се похвали. Гледаме как Руснака мечтае за кока кола, макдоналдс, американско пс кола и т.н. Знаеш ли колко Руснака емигрираха за САЩ и колко Американци емигрираха за Русия :). Знаеш ли колко държави са толкова прости че да си продават териториите на САЩ ей така за жълти стотинки :). Не ми я хвалете Русия една пропадналстрана

63

Русофил

преди 12 години

На САЩ им беше необходим само един 11-ти Септември (дето самите те си го устроиха) , за да превърнат държавата в тоталитарен рай, и да си търсят извинение да гонят интереси по чужбина. Както дойдоха в Косово, така и тук може да пристигнат, да видим колко "свободни" ще ни направят.

62

Русофил

преди 12 години

Американците имат точно две места, на които животът е сносен - Холивуд и Манхатън. И понеже само тях рекламират, завалиите си мислят, че навсяъде е така. Що не проверите Детройт, или Харлем, или Комптън - защото няма да се върнете, затова.

61

61

преди 12 години

до 59, а колко диктатори създадоха... И като са свалили, де са направили нещо по-добро? Ирак, Афганистан? Рай за хората стАна там.А руснаците не са си тръгнали победени от Афганистан - набиха колкото трябваше, оставиха си свой човек, който се задържа няколко години. А САЩ в Афганистан какво правят? Колко ще се задържи техния след изтеглянето на НАТО - 2-3 месеца? Изтеглянето на войски изобщо не означава загуба, както се пробват да внушат последните години.

60

Анонимен

преди 12 години

имаш ли идея колко Руснаци емигрираха в САЩ и дори в Европа включително и България сигурно защото там в комунистания им е много хубаво. Никъде по света не ги искат и им налагат визи.

59

Анонимен

преди 12 години

56 не ни говори колко добре живеят руснаците ако не вярваш, че са трети свят *** и виж, ама не в световната витрина Москва, а се разходи малко из твоята любима Русия. Не знам 58 руснаците се прибраха от афганистан като победени и гледаме как разни бивши техни народи ден през ден им спретват по някой атентат. САЩ що терористи и диктатори свалиха не е истина, нещо за което русия не може да си помисли дори. Ама то да пукаш водка и да мрънкаш не е като да направиш нещо.

58

Анонимен

преди 12 години

Американците пък досега вървяха във Виетнам, в Ирак, в Афганистан... и навсякъде ги изпотрепаха.То затова и не са се засилили нито към Марс, нито дори към Луната - нали там няма нефт.

57

Анонимен

преди 12 години

Да 56 Руснаците се научиха да живеят чудесно тук на земята и затова мият кенефите по европа и САЩ и прехвърлиха тези си умения в космоса.

56

Русофил

преди 12 години

Мда, руснаците не кацат никъде... те просто си живеят в космоса... вече 25 години...Докато американците се наканят да пратят човек на друга планета, руснаците няма да имат нужда. Понастоящем така и така един руски автоматизиран апарат върши работа колкото един американски пилотиран. Пращането на завалии да гонят Михаля е американска специализация, все пак; не руска.А пък колкото руснаци умират от препиване, три пъти повече янки *** от затлъстяване. Факти, факти...

55

Анонимен

преди 12 години

до 53 хаха че световните шампиони по прекратени програми за Руснаците, все говорят коментират как ЩЕ направят нещо и все стигат до мкс и толкова. Я чети:dnes.bg/science/2011/02/22/zashto-sssr-ne-uspia-da-prevzeme-chervenata-planeta.111845Щяха да кацат на луната 1972-ра не успяха не успяха и 2002-ра няма да успеят и 2022-ра, то няма как да кацнат някъде, те дори на самолетоносач тук на земята не са кацали.

54

до 52

преди 12 години

А знаеш ли, че убитите при срутването на халето в което се пазеше Буран руснаци са повече от загиналите в совалките. А колко са убитите в курск, а колко са убитите от чернобил което си е било натягане на партията. Знаеш ли че повече руснаци умират от препиване отколкото американци във войни. Факти факти факти, говорете си не ми пречите.

53

Русофил

преди 12 години

Пак казвам - хвалете американците, когато програмите им успяват; не когато ги прекратяват.

52

Русофил

преди 12 години

Съжалявам, не мога да те чуя заради звука от ЕКСПЛОЗИИТЕ на "Чалънджър" и "Колумбия". Загубата на 14 души за теб да не би да е успех? Ако американците имаха акъл в главата, щяха да заземят тенекиите още през 86-та.Американците се включват в строежа на МКС, чак след като руснаците вдигнаха централните модули. Да не говорим, че без два "Союз"-а като аварийни апарати, станцията изобщо нямаше да има постоянен екипаж.

51

Анонимен

преди 12 години

Пич руснаците за пореден път се провалиха с буран, както с курск, с мисиите до марс с чернобил с кораба Булгария с глонасс и т.н. Совалките построиха мкс, ако не бяха те руснаците бая зор щяха да видят. Вкараюването на ужасно много пари за един полет осъществен без животоподдръжащи системи си е тотален провал.

50

Анонимен

преди 12 години

Буран никога не е бил представян като "гордостта на руската техника", а е бил просто демонстрация, че видите ли, совалките не са кой знае какво технологично постижение. Просто руснаците отрано са разбрали това, което на янките им отне 30 години - че тенекията просто не си струва риска и средствата.

49

...

преди 12 години

тва да твърдиш че Буран е по добър от Американските совалки е буквално малоумно...как може да сравняваш близо 150 успешни полета с един единствен полет...продалжил 3 часа...как не ви писна да споменавате тоя Буран...разберете че Руснаците ги е срам бе...оставиха я да ръждясва и поради липсата на подръжка хангара в който се съхраняваше се срути и я унищожи...тва ли е гордоста на Руската техника...потърсете снимки на Буран и ще видите излагацията на Русия...

48

47 - продължение.

преди 12 години

И САЩ, с по-добрите совалки, сега се налага да купуват места в "скапаните" руски капсули, които нямат катастрофи от няколко десетилетия, ще плащат на скапаните руски ракети да извеждат техните спътници.Лидерство в изследванията - вероятно ще си запазят, но в космонавтиката - ако загубят рутината, не се знае кога ще възстановят и настоящите позиции.