71

До ПРО

преди 12 години

Братушките отдавна не използват радарите като набрюдателни системи, радарите им за ранно предупреждение са с обсег 6 000 километра и са част не от наблюдателна, а от отбранителна бойна система А-135. Бате, лесно ви е на вас неграмотните, представяте си нещата по доста простоват начин.

70

До ПРО

преди 12 години

Изосставенето на САЩ в наблюдателните системи е осезателно, разполагането на радар за ранно предупреждение е "модерен" метод от Втората световна. Липсват им надеждни наблюдателни системи като руските. Осо, Прогноз, Окно * Око е система от космически спътници от първо поколение, които засичат изстрелване на балистични и крилати ракети. Око осигурява пълно и денонощно наблюдение на всички военни обекти на САЩ, и частично наблюдение на военни обекти на други държави. * СРПН-2 Прогноз служи като допълнение на системата Око, и освен ракети може да следи движението на самолети, вертолети, бойни кораби и подводници. В момента са постоянно активни само 2 спътника, а други 14 осигуряват частично наблюдение. Системата е в процес на разширяване. * Окно е оптико-електронен комплекс за космическо наблюдение на територията на Таджикистан. Окно може да наблюдава космическото пространство най-малко 300 дни в годината, и може да следи обекти, отдалечени на разстояние до 40 000 км от Земята.

69

До ПРО

преди 12 години

Брато, май не правиш разлика между засичане на цел, прехват и поразяване. Трите процеса са съвършенно различни, на този етап американците засичат стари ракети с малък обсег като Скъд с вероятност едва 25%, представете си прехватът и ипоразяването калко ще са ефективни срещу междуконтинентални ракетии като Топол, Булава и Синева.

68

Анонимен

преди 12 години

Има една разлика, и тя е в това, че едната държава откакто съществува, е впила алчни очички в ресурсите на другата и постоянно крои планове как да и види сметката.Другата пък го знае това и се е барикадирала подобаващо, та и да стане нещо, да не си тръгне сама.Има разлика, нали? Повече от сигурно е кой обича да си играе на войнички и от кого можем да очакваме да припали фойерверките... :)

67

Мунчо

преди 12 години

Требва да си много ***, та да спориш по форумите кой ще победи при конфликт между Русия и САЩ. Така или иначе, никой няма да разбере!Каквото и ПРО да имат и двете държаваи, достатъчно бойни глави ще успеят да стигнат до целите си, за да унищожат живота поне на половината земя, където сме и ние.Няма никаква разлика дали ще се взривят 1500 или 2500 бойни глави - доказано е, че след 500 взрива по 500 килотона следващата война ще е с лъкове...

66

Попай

преди 12 години

не ги мислете братушките за ***. До края на годината навлизат на въоръжение нови две атомни подводници от клас Борей, едната се казва Юрий Дългоруки, а другата Александър Невски, ракетите, с които ще са те са от съвсем ново поколение. Това е ракетата Булава, която вече е приета на въоръжение. Специално за нея-американците могат да я засекът едва когато се взриви над ракетните им шахти.

65

Попай

преди 12 години

Що се касае до флота на грузинските пумури. По време на битка бе потопен един грузински ракетен катер, друг бе ударен от ракета Оса, останалият флот бе потопен в пристанището от самолети су-24.

64

Попай

преди 12 години

Що се касае до войната в Грузия. Прочететете за грузинската армия, тя беше една от армиите в света с най-наситеното ПВО, загубата на няколко руски самолета се смята за нищожна при тези ситуации. Просто ПВО им бе заглушено и елеминирано от летящите на голяма височина су-34, така бе направен път за действието на щурмоваците су-25 които попдпалиха гащите на грузинската ***. Реално във войната братушките използваха много секретни технологии за заглушаване на масираното грузинско ПВО.

63

Попай

преди 12 години

А знаетете ли защо са толкова точни макар че са с ядрени бойни глави? Защото са предназначени да ударят директно американските шахти с ракети, американците за разлика от братушките нямат мобилни междуконтинентални ракети, които да бъдат дислуцирани и скрити.

62

попай

преди 12 години

Че като си говорим за стари ракети останали незасечени от американските системи какво да кажем за засичане, прехват и сваляне на ракети като Топол, тополм, Булава и Синева? Всъщност отклонението на тези ракети които имат радиус на действие между 8 000 и 11 000 километра знаетете ли какъв е? Едва 200 метра.

61

Попай до ПРО

преди 12 години

Голям си разбирач от ракети, кажи тогава колко стари ракети Скъд успяха американските радари да засекът изобщо при войните в Ирак? Дори ракети ОТР-21 с които ние разполамаге остават незасечени от радарите, прочети за последните два пуска направени по времето на президентството на П.Стоянов. На полигона имаше и хамерикански радарни системи, които не засякоха ракетите, подобни случаи имаше и в Ирак с ираксктата модификация на Скъд.

60

питащ

преди 12 години

Че откога Турция е враг на Иран??Освен,ако едните са сунити,а другите шиити,тогава е възможно.И да не забравяме ,че в Европа има много турци.Учудва ме лавиращата политика на Турция между ислям и САЩ.Няма друга такава мюсюлманска държава!?.

59

До 61

преди 12 години

А вече няма мърдане. В нато лесно се влиза ама трудно се излиза:) виж кво стана с германците които се опъваха за Либия. американците веднага им пуснаха една бактерийка за размисъл:) сега май вече ще помагат. така че и тук така ще стане, я бактерия я вирусче я терористи...ние им ги знаем всичките методи. убедителни са до болка:)

58

НАТО

преди 12 години

Пълни глупости са твърденията на руснаците,че Топол М и РС 24 могат да пробият всяка ПРО. Не можели да бъдат засечени не могат да бъдат прихванати и унищожени!Това са голи приказки изразяващи безпомощност "нет аналаги в мире" пък е върха на пропагандата и световното(руско) самозаблуждаване! Плановете на Роналд Рейган от 80-те години(които разцепиха ссср) за така наречения "Звезден щит" се възобновяват под ново име ПРО!До 10-на години русия ще е в НАТО,другия вариант е много по-унизителен за нея!

57

ПРО

преди 12 години

В русия всичко е гола пропаганда! Всяка руска ракета е унищожима от ПРО.В първия етап от полета си когато бойната глава не се е отделила от ракетата носител и не се е разделила на няколко бойни блока! Тогава също ракетата не може да маневрира! Точно за това е предвидено ПРО.Естествено че руснаците ще дрънкат че ПРО е не ефективно.Ако няма никакъв ефект от него дали САЩ щяха така настойчиво да искат пълното му разгръщане?руснаците осъзнават превеса който дава ПРО на САЩ но упорито го ниглежират!

56

Лопаткин

преди 12 години

То затова нашите политически партии никога не се различават по програма и идеология, когато дойдат на власт. Вече се изредиха всичките и разбрахме, че само крадат. Разликата е, че едните се отчитат в руското посолство, а другите в американското и малка част - в турското.Така си имаме ръководители за всякакви случаи. Сега се надуват американците и ние пускаме да ни управляват разни СДС-та и БиБи. Ако обаче руснаците излезат по-корназ, имаме си за такива случаи БСП. Ако пък Турция, пак сме ОК

55

въх бат гочо лътна

преди 12 години

амчи то на *** малко им трябва. само руснаците да се откажат да ходят на холидей в турция и да им забранят всякакъв внос в русия и са готови. а после ко прайм?

54

Анонимен

преди 12 години

Маааааааааалиииииииииииииииии и ние барабар петко с мъжете сме тръгнали с нато мато за къв х.й ни трябваше това нато не знам. Тея луди руснаци ще ни светят маслото докато спим що се врем зорлем между шамарите не знам. Дето се вика докато атовете се ритат магаретата си го обират. мъка мъка:)

53

Анонимен

преди 12 години

до 54 Вече свърши авантата руснаците вече нищо не дават просто така. Ако построят напълно прото то тогава може ама докато не е построено да бързат да дават нещо от себе си за въздух няма да стане. Най-вероятно ще сложат Искандерите в калининград и ще кажат махайте прото и ние махаме ракетите. Така че руснаците също не пасат трева.

52

до 54

преди 12 години

А аз пък мисля че не е залъгалка, щото само руснаците пречат на тея *** да поробят целия свят а ако победят руснаците не само на щатите им се отвързват ръцете в целия свят ами и всички благини от русия ще се присвоят е тва е пиниза. Я виж с либия кво стана кадафито каза че ще въвежда златен динар в африка и ще се откаже от долара и му се случи случка. така че който не иска да продава реални благини за зелена туалетна хартия му се случва случка. руснаците вече минаха на йоани и рубли с китайците и американците вече се чешат по главите щото ако всички се откажат от долара ще стане страшно. ще им се наложи да плащат реалния нефт за реално обезпечена валута а това вече е честен бизнес а на американците хич не им харесва чесния бизнес на тях им дай далавера. така че руснаците вече са наясно за кво става въпрос и ако потърсиш в гугъла руски форуми по темата ще видиш че от ракетите с малък и среден обсег никой не се е отказвал просто страната им е голяма и има къде да ги покрият а кви заводи за атомно химическо и биологическо оръжие имат под земята не е истина. жална им майка на американците ако стане напечено. руснаците 2 пъти са го яли големия и всичко помнят, третата световна няма да е на тяхна територия. на един от форумите един луд руснак даже вика че ако стане някъв киляф руснаците могат да си взривят ядрените бомби на своя територия демек за щатите нищо да не остане. а друг вика че системата "мъртва ръка" при която има заложен сценарий на ядрена война при положение че целия команден състав на руснаците е мъртъв е усъвершенствана и действа. ни ми се мисли кво ще стане ако има такава система щото целта е една целия свят. а руснаците имат оръже достатъчно 3 пъти да я унищожат тая планета.