33

вили

преди 13 години

8 хиляди лева на тир. Кой колко печели и как се разпределят. Вносителя декларира занижената стойност, която инспектора приема. и така 1 кг домати се омитяват на 0.56 ст. Идват от Македония и съгласно Протокол 4 на ЕС, македонската фирма издава сертификат ЕВРО.1 който автоматично освобождава стоката от мито. 20 т. домат х 0.56 ст = 11200 лева ДС х 20% ДДС = 2240 лева налог., който надлежно вносителя заплаща. И така на пазара идват дъмпингови домати, които удрят по БГ производителите. По нанатък >

32

UFO

преди 13 години

До 30 --- Браво бе Любомирчо, то излиза, от думите ти, че ДС се е грижела за здравето и образованието на нацията. Я стига вече глупости от червени промити мозъци!!!!!!!

31

роро

преди 13 години

До Вили.Правилно,но тук е пълно с тъпани,които и понятие си нямат от митническа документация.Но за коментари са винаги готови.Капон дрънка глупости и простолюдието и вярва.Танов го е казал:Контрабанда има, когато без знанието на митническите органи се извършва вкарване, и то на външна граница. В случая е заявено пред митницата и може да се отнася единствено за митническа измама. По този въпрос многократно всеки месец провеждаме национално съвещание", подчерта той.

30

Любомирчо

преди 13 години

до 14До дан - Да приятвлю истина е ДС е държала наистина много канали и за наркотици и за контрабанда и много успешно е цакала в същата игра ЦРУ и другите тайни служби на западните държави с които са се съревновавали. Продавли сме и оръжия за има няма 2 миларда на година. Много от тези пари са идвали зада можеш и ти да имаш безплатно здравеопазване , образование итн... Тези канали са служели на България. Разбира се отивали са и за подпомагане на различни режими обаче парите са били наши

29

Таласъмчо

преди 13 години

По Нова тв Ваньо Танов се правеше на девствена ***, а в същото време по БТВ Мария Капон му изкарваше кирливите ризи. Танов участва в голямата кльопачка и самият факт, че все още е шеф на митниците означава само едно- шефовете над него кльопат от същия казан.

28

ХИТЛЕР

преди 13 години

Г/ЖО КАПОН ИЛИ /КАПО/СИГУРНО СЕГА СИ КАПО ЗАТОВА ЗАПОЧНА ДА СЕ ПОКАЗВАШ И ХАПЕШ, ДОСЕГА ТЕ НЯМАШЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ.СЕГА НЕМОЖЕШ ДА ОБЛИЖЕШ ЧЕРПАКА .Е ТАКА Е.

27

вили

преди 13 години

ТАРИК - Консултативния модул за омитяване на стоки на ЕС, определя ставките за внос на стоки от трети страни, като преференциите, референциите и мерките за движение на стоки със съответни регламенти. Преди ЕС, българското законодателство беше определили защитни мерки - референтни цени на вноса на плодове и зеленчуци за определени периоди - сезонни мерки. Също така имаше квоти и плафони за безмитен внос на стоки, суровини и др.предствляващи интере за икономиката.Сега интересите са концентрирани>

26

прасчо

преди 13 години

Оружие,амфети....туй е от времето на Фатик баба и Тато.....реката си тече,кучетата си лаят.....

25

Rudi

преди 13 години

Такова ще е дереджето винаги, докато управляват бивши комунисти и милиционери. ще си стоим на последната дупка на кавала в целия ЕС и нормалния човешки свят.

24

Нов моралист

преди 13 години

Да не е изкочил някой запис с Мишо Цигарата или Мишо Амфетамина :)

23

вили

преди 13 години

При омитчването следва пълен документален и физически контрол на предтавяните стоки. Следва манифестиране по електронен път и деклариране на ЕАД(единен административен документ) също по електронен път. В комплекта вносителя попълва документ ДС1 в който се описва формирането на цената. И в този момент митнически служител или се съгласява с цената или не. Това е момента в който заработва добрата стара схема и се удра на пазарлък. Искам да кажа, че голяма вина имат и вносителите, които предлагат>

22

Анонимен

преди 13 години

надявам се все повече хора,да мислят като 7,защото това е истината .

21

сс

преди 13 години

Само масови арести и осъждани на корумпираните митничари и свързаните с тях мафиотски структури и политици на високо ниво. Липсата на реални действия показва обвързаност на всяка власт с това явление.

20

UFO

преди 13 години

Не мога да забравя, че тази М.Капон за последно беше в партия "Лидер" на набезизвестния Ковачки. Това е достатъчно лоша атестация за да и повярвам въобще.

19

хаха

преди 13 години

Стига глупости бе! Кога ще пуснат 'Под прикритие" 2 сезон. :D :D :D

18

Моряк

преди 13 години

Никой не иска да коментира задържаните български моряци в Гърция.Кой е наредил на кораба да се качат цигарите?Контрабанда ли са цигарите, или не?Нещо мирише и никой от Правителството не се наема да даде отговор.Дали Бойко ще прати Фалкона да ги прибер?Консула в Атина знае много, но отказва да говори по въпроса.

17

вили

преди 13 години

Декларираната стойност на внасяните стоки е т.н.митническа облагаема стойност,върху която се начисляват всички вземания като мито, ДДС ,акциз. И аз от понеделник слушам по медиите некомпетентни изказвания от неподготвени журналисти. Това не е контрабанден канал, това е документална измама и корупционна схема. Корупционната схема тръгва от входно МЪ или МП. Там се предствят документите и се прави ОДВ - обобщена декларация за въвеждане. И се задейства Т1 до МУ за приключване..следва продължение>

16

Анонимен

преди 13 години

Смърди на корупция.

15

да..да...

преди 13 години

Всичко това което казва Капон е точно така и това го знае всеки .

14

Анонимен

преди 13 години

"комунистите създадоха контрабандните канали още през 70-те години на миналия век и досега ги експлоатираха доста активно""Хан Аспарух създаде държавната администрация по тези земи преди повече от 1300 години и от тогава тя продължава да ни експлоатира.