35

до 30

преди 13 години

Пенсар, вземам в пъти по 400, но не е само за мене проблема! А за мои колеги от университета, добри инженери които карат таксита, докато край мене 20% от персонала са пенсаци който не знаят от къде се пуска копмютъра но иначе са инженери ползващи аутокад. мене ме изпитваха за технически английски, но тях не... да не мислиш че го знаят!

34

работещ

преди 13 години

В България се търсят специалисти по всичко с минимум 2 дипломи, стаж поне 5г. и да са на възраст под 25г. Средно заплащане 300лв. Осигуровки не се плащат или върху минимална заплата. Работно време - поне 12 часа, вкл. и събота.

33

До 24

преди 13 години

Ще ти кажа направо - ако едиственото което можеш да предложиш на работодателя ти са двете ти ръце е напълно нормално да не получаваш повече от 500 лв. и на никой работодател да не е кой знае колко заинтересуван да те задържи при себе си! Ако обаче си умен и находчив, ако с работата си наистина допринасяш за просперитета на фирмата никой работодател няма да иска да се раздели с теб и ще ти увеличава заплата във всеки възможен момент!

32

ДО 28

преди 13 години

*** въпрос : Защо по наше време ,....дипломите ги признаваха в чужбина ,а сега ---НЕ ?ИМАШЕ РАБОТА И ПАРИТЕ НИ СТИГАХА ,А СЕГА ---НЕ ?И ОЩЕ ,И ОЩЕ?

31

некой си

преди 13 години

До 25 : Явно ти продаваш домати (на женския пазар най-вероятно) но май търговията нещо не върви а...........?

30

педесе лв. разходи

преди 13 години

до 20Абе само най- мързеливите и залухави долнопробни *** лаете, че пенсионерите ви взимали работата. Ако ставаше нещо от тебе, досега щеше да си си намерил свястна работа и нямаше да цивриш, че някакъв пенсионер взимал 400 лв. заплата вместо теб.

29

ЩО БЕ

преди 13 години

КАЛИНКИТЕ ,КАК СИ НАМИРАТ РАБОТА ,....И ТО КВАЛИТЕТНА ---МИНИСТЕРСКА ?А КАКВО ЛИ СТАВА ПО-НАДОЛУ .....?ВСЕКИ 2-РИ В БГ ---НЕГРАМОТЕН ,...НКОЙ ЛИ МУ ПУКА !

28

до 26

преди 13 години

МОЖЕМ, пенсако! Можем! Но идва едно тотално обезверено поколение - което благодарение на вас не вярва че със знание и можене може да постигне нещо! Защото вашето поколение превърна връзкарството и курварството в средства за намиране на работа, за сметка на моженето и знанието!

27

BBB

преди 13 години

При мен има няколко млади "таланти". Едното моче се дипломира в ТУ - Габрово с дипломна работа като за техникум. Другия се кани да става доцент в "сливенското МЕИ".... Третия е ром вишист с бизнес администрация.... НЯМАМ ДУМИ ДА ОПИША ЗА КАКЪВ МЪРЗЕЛ, НЕГРАМОТНОСТ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ СТАВА ВЪПРОС! НЯМАМ ДУМИ ДА ОПИША КОЛКО СА НАГЛИ, БЕЗОТГОВОРНИ И КАК СЕ СКАТАВАТ! Аколко бели са направил еле тоя умния от сливенското МЕИ......

26

до 20

преди 13 години

Ние сме до тук ,мислете му вие ,младите,.....нали всичко знаете....? НО НИЩО НЕ МОЖЕТЕ !

25

До 17

преди 13 години

Виж какво приятел айде стига с това работодателите търсят някой да им работи за без пари! За работодателя ти си просто един изпълнител с които той сключва договор и очаква от теб да му свършиш определена работа, най-естественото нещо на света е той да търси идеалната пропорция цена качество! Ти ако искаш да си купиш домат от пазара и на едната сергия ти продават скапани домати на висока цена, а другата хубави и евтини домати ти от коя сергия ще си купиш домати?

24

Анонимен

преди 13 години

На бизнеса са му нужни хора който да работят за минимално заплащане а да извършват работа на 500 %.Бизнеса е на принципа няма незаменими хора, няма значение колко сте добри и колко добре си вършите работата и колко е доволен шефа ви от вас ако отидите и си поискате по голяма заплата ще получите отговор пари няма като не ти харесва знаеш какво да направиш.

23

НЕКА ,

преди 13 години

Дянков да търси работа на безработните ,след като съсипа малкия и среден бизнес...!

22

KALT

преди 13 години

Във България за жалост, всякакъв вид труд е превърнат в едва ли не срамна работа. Модерно е да си нищоправещ лентяй, а да работят глупаците. Срамна работа няма. Работил съм общ работник на строеж, но от никого никога не съм хленчил.

21

Анонимен

преди 13 години

Млатите специялисти обучавани във ВУЗ от незнаещи и неможещи в пълен курс на обучение, с курсове за квалификация, за още пари, щели да ги обучат?! Дабе, да! Ако реалният сектор, не прецени и не реши да си създате кадъра, то кадъра си остава само с дипломата, без покритие!

20

Анонимен

преди 13 години

Явно 3ма от 12 човека тука са пенсионери. Г-да пенсаци, нали се сещате че накрая ще си останете сами с *** и ченгетата - тогава ще ни търсите със свещ, защото хем няма да можете да работите поради годинките си, хем няма да има кои да пълни НОИ че да за пенсии! Но няма проблеми, продължавайте да заемате работни места като смятате че 400лв + пенсииката ви стигат! Да видим докога ще имате пенсия!

19

.......13

преди 13 години

ТОЧЕН СИ ...!

18

некой си

преди 13 години

Не знам как е в Европа и другите дъжави , относно образуванието , курсовете за допълнително обучение и т.н. но тук в БГ на бизнеса му трябват балами .Балами за да могат да ги действат и да им работят за жълти стотинки . Нямало специялисти , еми кой млад висшист ще ти стои тука за некви мизерни пари !!!

17

mene

преди 13 години

Истината е някъде по средата. Работодателите търсят специалисти да работят почти без пари. Разни хора търсят работа като специалисти, без да имат знания, за много пари. Истината е, че вече има много малко качествени хора на пазара на труда. Да ме извинят хората във форума, но никой не ви знае способностите и никой не е длъжен да ви предлага работа. Който е умен и къдърен и го е показал е на добра работа с добра заплата. Стегнете се малко - комунизма отдавна си замина.

16

ОО, НЕ

преди 13 години

Имах 10 работника ,сдал съм ги на Дянков ,той да им бере гайлето !Утрепаха ни от измислени данъци и негласни такси ......няма рима ,НО Е ВЯРНО!