28

баба Гана

преди 13 години

"Да произвеждаме храни и да ги продаваме на гладните" Б.Борисов. Прав е. Имаме голяма територия с неголямо население и може да произвеждаме в пъти повече храна.

27

Анонимен

преди 13 години

Socialna kriza? pff nie sme sviknali sveta da mu misli :D

26

дедо Ташунко

преди 13 години

Ще излезе, че Малтус е бил прав, макар че теорията му е човекомразеща ...Благата, се размножават по аритметична прогресия, а броя на хората по геометрична. Затова са необходими войни, за да намалее броят на хората и благата да стигнат са всички...Ужасно, но много вярно...

25

Анонимен

преди 13 години

Sveta ima nujda ot 3-a svetovna che da se poizchisti loshia material :) a i da si opravi ikonomikata:)

24

Анонимен

преди 13 години

Погрешен планетарен модел. Един *** в златна тоалетна чиния и има имение колкото малка държава, друг спи под мостовете. Убеждават те, че алчноста движи прогреса и света напред, но там има пропаст. Намалена раждаемост, образовение, недопускане на съсредоточавене огромен ресурс в ръцете на единици. Имаме ли време за това? Не! Следва рестарт. В Книгата, един опит за съхраняване на знанието има спомени за предишния рестарт. Казва се потоп.

23

Анонимен

преди 13 години

Най-големият проблем на човечеството е сушата и наводнението,тези две неща причиняват инфлацията,таз година Китай и САЩ,миналата Русия...Сушата може да бъде овладяна с поливане,но наводнението не може...Все си мисля като решение ГМО...трябва да го преразгледаме.

22

Анонимен

преди 13 години

А ще стане още по интересно на квадратните кратуни като им привърши петрола.

21

rumen221

преди 13 години

Приятели,Националния ни интерес е Благоденствие на Българската нация, и за християните и за мюсулманите!!!- ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърни министри или да се прави на Президент!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 4-5%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара, всички селскостопански плащания да са за Собствениците на земя и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шест Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене...

20

5552

преди 13 години

Множащо се население, 8-10 деца в семейство в развиващите се страни, изсечени гори, ерозирали и изтощени почви, замърсени води, които са все по-малко;увеличаващото се население води до нови заболявания и епидемииНезнам дали ще е 2012, но Земята не е безкрайна и също така природата като е унищожавана, незнам дали ще понесе всичко това без последствия.Естествено че ограничените ресурси ще поскъпнат!Естествено че споменатите страни трябва да помислят за семейно планиране ако искат да оцелеят!

19

Анонимен

преди 13 години

АБЕ ***,КАК ДА НЕ Е РЕШЕНИЕ БРЕ,ПРИ СОЦИАЛРИЗЪМ НЯМА ДА ИМА ДЪРЖАВИ И КОНКУРЕНЦИЯ,НЯМА ДА ИМА ИЗБОРИ И САМОВОЛНОСТ АМИ СТРОГА И СИЛНА РЪКА НАД БЛАГАТА,КОИТО ДА БЪДАТ РАЗПРОСТРАНЯВАНИ РАВНОМЕРНО,А НЕ САЩ ДА ГЪЛТА А ДРУГИТЕ ДА ГЛАДУВАТ И ДА ТЪРПЯТ ИНФЛАЦИЯ...

18

Анонимен

преди 13 години

Ние тука поне сме си свикнали на социални кризи. Ха-ха

17

Анонимен

преди 13 години

САЩ да бъде победен в войната ,забравете за демокрацията и си представете бъдещето така:СЪЕДИНЕНИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЩАТИ...ГЛАВЕН ОРГАН НА ВЛАСТТА: НАРОДНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ,ЕС ЩЕ БЪДЕ ЗАМЕНЕН ОТ СЪЮЗ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕПУБЛИКИ СЕСР....В СОФИЯ,ВЪВ ВСЕКИ ГОЛЯМ ГРАД В ЕС ЩЕ ИМА МАВЗОЛЕЙ С ТРУПА НА ДЕЙЦИТЕ НА НОВИЯТ СТРОЙ,ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СРУТЕН ПАМЕТИКА НА С.АРМИЯ,ЗА ДА ОТМЕСТИ МЯСТО НА ПАМЕТНИК НА ОБЕДИНЕНА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИОННО-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА НАРОДНА АРМИЯ - ОСРСНА...

16

Апис

преди 13 години

Ленин и Сталин и философите стигнали до идеите за социализма ще ги хранят. *** тъпанарите. Много ясно, че ще се гласува. Планетата може да произвежда блага Х като Х се увеличава в зависимост от технологиите като например изкуствените торово. Обаче консумацията У се увеличава по бързо заради две неща - нарасване на населението в глобален мащаб и нарастване на покупателната способност в развитите страни. Айде сега отивайте да спите.

15

Анонимен

преди 13 години

Инфлацията не може да бъде спряна, а социализмът не е никакво решение. Причините да стигнем дотук са много. Първата от тях е че вече сме почти 10 млрд., а това е абсолютния максимум който планетата може да поеме. Втората е почвата. Почвата е изтощена, превърнала се е в пепел, без никакви полезни съставки и се поддържа само чрез изкуствени торове. Всяка обработваема площ трябва да се оставя незасята веднъж на 3-4 г. или поне да се сменя културата, но това не се прави - не можем да си го позволим.

14

до 13

преди 13 години

прав си

13

Анонимен

преди 13 години

Вижте ги тези от снимката,да ви приличат на етнос,когото споменаваме с псувни?Точно такива етноси от ***,без интелект,но с огромен нагон..без работа и доходи,но с много чавета....превземат света със секс.....А кой ще ги храни?....Не им стига акъла,че да го помислят....

12

Анонимен

преди 13 години

Ще излезе,че социализмът е правилното решение.То няма да излезе,в съзнанието на сериозните философи това винаги е било така.Само лява идея за обединение на ресурсите,а не пръскане на ресурси от страна на САЩ и ЕС,без алчност от страна на САЩ и ЕС,които задушават народите по света и им пука само за тях.Ще изчезне думата конкуренция.В тези времена се гответе за нова революция,за нов и различен комунизъм,за нов по-голям съветски съюз,за нов ЛЕНИН,СТАЛИН.

11

Faron

преди 13 години

celtu e da se namali naselenieto na zemiata

10

Анонимен

преди 13 години

Трябва да бъде направено всичко,за да бъде спряна инфлацията,ако правителствата по света не искат да бъдат мощно атакувани.Никой няма да може да спре омразата ми и всичко хищническо у мен,ще излезе най-лошото и най-взривоопасното в хората и мен,силна енергий за убийство и кръв.Да се готвят правителствата по света за мощни войни по цялата планета,ако не направят нещо.Нещо спешно.

9

Ми да спрат да се плодят толкова.