118

44

преди 12 години

116Приятелю, ти сериозно ли го мислиш това? Ела, срещу скромна сума ще ти оправя счетоводството. И обещавам! Всичко ще е законно!

117

Анонимен

преди 12 години

"И от всичките ви мнения нечух един свестен довод за това, че това което е казал Найденов не трябва да стане. Само мрънкане... САМО!!!" 98 Информацията за пуснати бележки се съхранява в паметта на апарата, пази се на втория екземпляр на лентатата 1 година и дали ще я има и в НАП е все тая. Отделно всеки търговец всеки месец подава информация по фактури за покупките и продажбите. Може да се провери дали отчетеното като покупка от X е продадено от Y стига някой да си направи труда.

116

Анонимен

преди 12 години

115 - Па ти що мислиш, че само преки данъци се плащат:)))) Да избояваме ли - ЗМДТ, Акцизи, ДДС, осигуровки здравни и социални и т.н. и т.н.:))) Кой мислиш плаща косвените данъци:) Данъчната тежест на физическо лице не е само 10% по ЗДДФЛ:)

115

платен драскач

преди 12 години

ГЕРБ върна надеждата на хората!

114

106

преди 12 години

Ами нали си макро икономисче бе смятай :). *** пример на 2 бона какво ти прибират? Айде малко математика 30% осигуровки, демек 600 лв, 10% ДОТ още 140, плюс там некво ДДС-нце още 20% демек още 250 лв. та колко станаха :) кажи речи 1000. А акцизчета, а други държавни и местни данъчета, а всякви таксички, а кви ли не задължителни плащания към мутри като ГО. Дай да не ги смята и тях, че може и над 60% да идат. А ако към тях добавя парите да си пазя имуществото, да си плащам на докторята да ме лекуват, когато трябва, да плащам на даскалите за частни уроци, на бавачка да гледа детето, щото немало места в детските градини и т.н. и т.н. нещата ще изглеждат страховити :)))

113

44

преди 12 години

Последно,IwanИване, то и в БГ никой не плаща толкова, но явно колегата по-долу за когото ми се отнасяше мнението плащ. Защо, не зная!

112

Анонимен

преди 12 години

112 - Е след този пост предпочитам да съм ***, отколкото гербер:) започна да отричаш собствените си твърдения:))) Миличкият! Не е добро състоянието ти:))

111

Анонимен

преди 12 години

А ДОХОДИТЕ НА БОКО И ЦОКО ,КАКТО И НА ТЪСТА МУ...КОГА ЩЕ ГИ ВЪРЖАТ КЪМ НАП ?ВСИЧКИ ЗНАЯТ,ЧЕ БОКО ИМА БИЗНЕС СЪС ПАШАТА,ИМАТ ХОТЕЛИ СЪС ЗЛАТЕВ ПО МОРЕТО. ТЕЯ ДОХОДИ ДАЛИ СЕ ВОДЯТ НАКЪДЕ ???

110

44

преди 12 години

104Според теб как ще изхарчиш 103 лв. като имаш в джоба си 100? Все още май не си разбрал. Но мога да ти кажа ела ти да ме цункаш... не Боко. Пак ти обяснявам че не съм за ГЕРБ ти пак си повтаряш едно и също. Най-страшното е, че който и да дойде да ни управлява такива като теб ще си останат същите мизерници! Айде със здраве!

109

Iwan

преди 12 години

до 44в германия никой не плаща 60 % данъци :)ставката е диференцирана между 15 и 40 , като около 8000 евра годишно са напълно необлагаеми

108

a

преди 12 години

депутатите кога ще ги вържат с НАП ? че тея дни само с такива е пълна пресата и медиите, то не бяха лъчовци, съдийки, цецковци, и всякакви подобни

107

Vik

преди 12 години

Ей, Г-да Управляващи, Оставете хората да работят. Оставете бизнеса да поеме малко въздух. Стига сте мислили как да вземете и последния лев от безнеса. Държавата не може само да взима. Първо нека създаде условия за РАБОТЕЩ пазар и след това да го обложи с данъчна тежест.... Вярно- данъчните ставки са най- ниски в Европа, но какво от това след като потреблението постоянно се свива, межуфирмената задлъжнялост расте, същото е с лошите кредити, безработица, цени и тн.

106

мими

преди 12 години

бла бла...който и когато и да вържат все тая. тези, които крадат най-много няма да са засегнати. ще дойде време, когато няма да има от кого да вземат. тогава тежко ни и горко!

105

До 44

преди 12 години

Данъците се определят основно и най-вече от признаване на приходите, а не на постъпленията, разплащанията. Ако всичко се признава за разход на фирмите, и ако на крайният потребител се връща част от ДДС-то, то цялата иканамика ще е на светло! Но не е това целта! И преди, когато въведоха касовите апарати и сега при свързването им с НАП, целта е някой да стане тежък милионер, преди всичко, и евентуално да се увеличат малко приходите в бюджета.

104

44

преди 12 години

101E как така стана, че трябва да плащаш 60% от доходите си като данъци? Да не си гражданин на Германия? Та като те гледам как си си научил микрото ми е ясно защо. Хвани прочети и някой закон. Може да ги понамалиш малко ;)

103

98

преди 12 години

Ми как да чуеш свестен довод като на теб мисленето ти го няма :))). Доводи всякакви и повечето са свестни. Кажи ми друга държава дет на вимето на крамата слагат измервателен уред и след като няма да можеш ще си зададеш два прости въпроса: Толкова ли са *** ония, че не го правят или Миро е най-умния човек света. И понеже тоя с говеждото с диоксин е *** като *** помисли що в белите държави не го правят. Със сигурност не са по-глупави.

102

Анонимен

преди 12 години

98 - И що си противоречиш:))) Ми като си изкарал 100 лв и изхарчиш 103 не е ли повече от това, което си изкарал:))))) Нали не можеш да харчиш пове от това, което си изкарал! Я си погледни предните постове:)) Мамин сладък гербер:) Бегай да те цунка Боцето за пламенната защита:))

101

Анонимен

преди 12 години

НИЩО НЯМА ДА СЪБЕРАТ,ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИ!ДЯНКОВ С ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ АКЦИЗ Е СЪБРАЛ ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО ПАРИ,ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЦИГАРИТЕ. ЦЯЛАТА ИМ ПОЛИТИКА СЕ БАЗИРА НА ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ И ПОКЕР, НЯМА НИЩО ИЗДЪРЖАНО. ЩЕ УВЕЛИЧИМ ТУКА, ЩЕ УВЕЛИЧИМ ТАМ,АКО СТАНЕ ЩЕ УВЕЛИЧИМ ОЩЕ,АКО НЕ СТАНЕ ЩЕ НАМАЛИМ.. АМА ОТ МНОГО "АКО" МИРИШЕ !

100

Пламен

преди 12 години

До # 96Напълно съм съгласен с теб.Аз мисля по същия начин.На държавата и дреме за мен - защо мен трябва да ми е зор за държавата.Не съм плащал данък винетка гражданска и преглед вече няколко години.И въобще не мисля и лев да им давам.Колкото мога ще скрия.

99

ха-ха-ха - 95

преди 12 години

Е аз с такива МАКРО не можем да се мерим. Аз съм си просто микроикономисче :). И за мен нещата стоят така - изкарвам няколко бона на месец. Ако си платя данъците и осигуровките алчната държава иска да ми гушне нейде към 60% от това, което съм изработил, срещу което обаче аз не получавам НИЩО. Следователно на мойто микро ниво е по-добре да ги икономисам и със спестените пари да си осигуря това, което държавата би трябвало да ми осигури срещу данъците, но не го прави. А ти си плащай щом искаш :)