117

до 114

преди 13 години

И какво да се промени в закона? Застрахователите да започнат да плащат по ГО и на пияни шофоьри ли? Или хора изхарчили 400 000 и кусур лева да представят документи за 12 700 и да претендират за още 200 000 - и номера да минава? Или след като съдът е осъдил някои за претърпяни щети, ти да можеш да осъдиш и застрахователя му? Що Горсови да не вземат да осъдят и "Хамър" че са произвели джипа, да осъдят и производителя на алкохола дето го е изпил Стависки... За тези дето твърдят че са прекарани от застрахователите - след ПТП щетие се оценят като % от стойността на автомобила. Застрахователите използват единен каталог в зависимост от марка модел и година на производство - колко струва и според процента щети ти се плаща. Ако ти оценят колата на 2000 лв., но ти си я купил за 4000 ти искат договора за покупко проджаба, само че Бай *** в догора пише не повече от 2000 лв че да спести от таксата за нотариус и държавата! А после застрахователите виновни.... виновни ама друг път..

116

Анонимен

преди 13 години

Каското отпада със сигурност, гражданската отговорност мисля, че не. То ако някой пияндур те натресе какво си виновен, че е пил. Застрахователя плаща и после да си търси парите от пияния

115

до 114

преди 13 години

Много си прав/а.Колко още жертви има които на са получили и 1/10 от това което плаща Стависки?Какво ще получат хората от Симеоновград ?

114

ъ

преди 13 години

Законът трябва да се промени!Законът, който обслужва частни интереси! Съдията в случая просто прилага онова, което депутатите са гласували. В известен смисъл Мануела е късметлийка.Какво да кажат жертвите, зад които не стои Въргал?

113

rock-n-rollah

преди 13 години

след анти рекламата преди няколко дни с абсурдното решение на съда, идва време и на рекламата - чрез отказване от парите от страна на застрахователите.

112

II

преди 13 години

ако аз съм внесъл пари по дарителка сметка, искам да знам какво точно се е случило с тези пари, до стотинка, как така не можел да даде отчет за толкова много пари ? Че то в Израел всичко е документирано, ти вярваш ли, че там има болница, която ще си позволи да не издаде документ ?? да бе, ама не !! Нека всички да накараме този комарджия да даде отчет пред всички хора, за какво са изхарчени тези пари, стотинка по стотинка. И после да съдим застрахователите.

111

Анонимен

преди 13 години

за всичко това безобразие е виновен корумпирания съд.

110

Анонимен

преди 13 години

Красимир Горсов бе осъден условно на 2 години и шест месеца затвор от Софийския районен съд. Той ще трябва да заплати 132 287 лева такава е стойността на парите, изтеглени от Горсов от дарителската сметка за лечението на дъщея му Мануела. Бащата поигра средсствата на хазарт. Горсов трябва да положи и две години общественополезен труд, както и да заплати разноските по делото в размер на над 6000 лв.

109

до 101

преди 13 години

Максим беше осъден да плати на Мануела 150 00лева.Освен това е внесъл оше 28 000 в дарителската сметка.

108

Анонимен

преди 13 години

Ами тоя дето уби толкова деца в Симеоновград как ще бъде осъден?И колко ще плати като е църковна мишка?

107

някой си

преди 13 години

В четвъртък в предаването ''Здравей България" таткото едва ли не заплаши че "ще започне работа за да има какво да яде Мануела".Това беше върха на наглостта - значи господина цял живот ще чака да го храни Стависки ли ?Ами ако момичето (както много други)беше пострадало в инцидент с някой неизвестен беден човек,без финансовите възможности на Стависки какво щеше да получи?Виновния в затвора,няколко хиляди от застраховката и това е.

106

До Ива

преди 13 години

Разбира се, че страните искат с решението да им се присъдят разноските, това е "наказанието" за страната, изгубила делото, за това че е завела неоснователен иск. Как иначе ще "обезщети" другата страна за причинените разноски и неприятни процедури, свързани с участието в гражданския процес, ако не с това поне да й възстанови разходите?

105

Анонимен

преди 13 години

Не следя темата със скандала отдавна,но имам въпрос. При положение,че Стависки е бил пиян,не отпада ли застраховката му(т.е. той сам трябва да изплати обезщетението на пострадалата)?

104

ива

преди 13 години

никой съд не би присъдил разноски по ГПК ако не са поискани от страната -така че застрахователя да не се прави на ощипан

103

ххх

преди 13 години

Вместо само да плюете и да си чешете езиците колко несправедливо било решението вземете и го прочетете!-1462 то така на изуст всеки може да плюе Съдебната система.

102

ll

преди 13 години

а що не се запитате, колко пари бяха дадени от застрахователите на убитите при катастрофата при гр. Бяла? николко ? Защото това руско момче няма лоби в България и баща му не е супер богат и известен, да плаща два пъти? В правото нямаше ли нещо като - не можеш да накажеш два пъти за едно е също нещо ? Като гледам този зализан комаржия, бащата , направо нямам думи..

101

Анонимен

преди 13 години

Разбирам дарителския фонд да съди застрахователите, някоя клиника която не си е получила парите, но не е ли малко нахално да искаш да ти платят разходи които не си правил с твои пари и за които нямаш документ? Близо 300 000 лева от дарения + 90 000 от присъдата по Максим+ 50 бона от застрахователи ги няма, а тези имат документи само за 12 700 лв? Няма съд които да им признае искането, не само у нас!

100

до 96

преди 13 години

Не е осъден защото беше по-важно да плати колкото се може повече пари за лечение на Мануела! Ако беше осъден ефективно, щеше да обжалва и преди присъдата да влезе в сила - парите му щяха да прехвърлени на място където няма как да бъдат пипнати, а той щеше да е в Русия! На фона на присъдите на Г.Калоянчев, Лора Караджова, председателката на градския съд в Перник (убили общо 6 човека, като двама от тях са пили повече и от максим) - присъдата срещу Максим е направо сталинска репресия!

99

Анонимен

преди 13 години

Жалби може да подавате на:

98

Анонимен

преди 13 години

ПО ПРИНЦИП СИ ПРАВ!