53

Анонимен

преди 13 години

Тези : Томанов, Василев и пр. са от преди новата ера-какво полезно в съвременен план могат да свършат с младите хора!Изобщо тези комисии отдавна трябваше да се закрият.Там работят само некадърници от време оно и просто държавата харчи пари за този дето клати гората.

52

Момиче на 17

преди 13 години

Няма да споря с вас,защото ми писна! Лека нощ!

51

new koz

преди 13 години

do 50,51. това което пишеш e практика, отделя6 се от стадото(задружния клас) показваш лош 'морал'(тъикато учителя не зависи от теб и няма морал) а действа на принципа на страха, отхвърлянето и ненавистта за контрол над масата тинейджъри. отделя време да те оплюе колко си несериоз, насъсква агресията на стадото към теб(така се подсигурява че има кой да мразяt) после буквално избърсва пода с теб за назидание на другите . това е най използваната система за дългогодишен стаж на бг учителите.

50

new koz

преди 13 години

в съветския съюз, тест преди промените. учениците имаха право да гласуват(да избират и оценяват преподавателите), като имат избор от по няколко преподавателя нa даден предмет и така които учител има най голяма аудитория получава по голяма заплата. който не става, си намирa друго поприще. без подбор няма резултати, а има формиране на мафиотски синдикат живеещ на гърба и за сметка на бъдещето на децата. това е от началото на 80 те v съветския съюз, а за сащ или англия по добре да не пиша kades

49

анонимен

преди 13 години

.. до никаде!Сега се извлякох от лошото ми положение и се пооправих,но късно и то именно защото учителите не правят нищо по въпроса с държанието и възпитанието на децата,защото училище не е само да ходиш и учиш уроци.България като цяло иначе отива на никаде. П.С не виня единствено учителите за тогаващните аномалии в поведението ми,защото и аз и проблемите вкъщи допринесоха,но никой не ми подаде рамо!

48

anonimen

преди 13 години

Хаха,четох ви коментарите и виждам,че много от вас не разбират,що за глупост е образователната система в България.На 18 съм и преди няколко години имах проблеми с нашите и със съочениците ми в даскало и започнах да бягам от часовете,а действията на учителите знаете ли какви бяха? Започнаха да ме обиждат и да ме подтикват за това,че станах не сериозен вместо да ми поговорят малко и да ми обяснят,че така няма да стигна никаде. След време се запознах с различните му крадци и побойници и стигнах..

47

Анонимен

преди 13 години

Агресията сред децата расте, хората почнаха все по-често да се самоубиват... всичко отива надобре :) Или поне според плана на Дянков :)

46

Момиче на 17 до 47

преди 13 години

Човече,ние българските ученици и ученички имаме същите права за които говориш с една малка разлика,че нямаме право да гласуваме преди 18 години.А ти на колко си,ако не е тайна и мъж ли си или жена? И за коя партия си?

45

new koz

преди 13 години

do 45. явно мисленето ти е тъмна индия, явно не са ме научили в училище какво означаваt 4овешките права. 4овешките права са "основните права и свободи, на които имат право всички хора. примери включват граждански и политически права, като правото на живот и свобода, свобода на изразяване, както и равенство пред закона, както и икономически, социални и културни права, включително правото да участват в областта на културата, на правото на храна, правото на труд и правото на образование

44

new koz

преди 13 години

do 44,40,38. незнам ама се хваща за главата като ви чета глупостите. каквото и да е наказанието. когато няма кой да го прилага адекватно, става оръжие за агресорите. има хора за 300 лв с години лежат а ковачки за милиони колко му дадоха. държавата е създаденa за народа не за депутатите /// училището е създадено за децата не за учителите. нито учителите нито депутатите искат да има промени и развитие.

43

Момиче на 17до 43

преди 13 години

Нали ти казах какви права имат българските ученици и колко пъти трябва да се повтарям??!! Учителите и директорите нямат право да ги удрят,нямат право да ги гонят от час,но последното не важи ако ученика започне да буйства! И запомни: не засягаш никакви мои интереси! Да,прав си: в Америка пълнолетието е на 21 във всички щати.За сборната присъда от престъпления не знам,но знам че бивши затворници ги взимат на работа по строителни обекти,или поне така съм чувала от роднини,които работят в Ню Джърси

42

men

преди 13 години

Оправията е и тази част на НК да се преработи - малолетни и непълнолетни.Много по - леки санкции има за тях, а на този етап от развитието на обществото си е наложително да се третират като пълнолетни някои, защото са си потенциални рецидивисти.

41

new koz

преди 13 години

До момиче на 17до 39. хаха явно адекватен дебат няма да има и то по толкова сеиорзна тема. все пак опитай се да ми каже какви права имат българските ученици????????? защото аз сi казвам тезата а ти нищо не казваш по същество, но бълваш спам явно засягам твоите интереси

40

sweden

преди 13 години

ee demokraciya batko kade e jivkovv :(

39

До момиче

преди 13 години

Darlin, знаеш ли колко е кратък пътя в Америка на училищния бияч до затвора? Понякога седмица. Понякога по-малко. Знаеш ли че в накой щати като станеш на 21 и си бил/била "гявол" преди тва те очаква сборна присъда от всичките ти престъпления. А когато излезеш от пандиза на 30 и нещо си си тотален аутсайдер и нищожество.Никой не иска бивш затворник на работа нали така? Тука на мамините ги водят на психолог и те му викат "К*****р" и се счупват от забавление.

38

Момиче на 17до 39

преди 13 години

Хайде сега,стига глупости! Прочети коментар 27,защото той много точно казва,колко много права има българския ученик.Точно толкова,колкото и американския ученик,но с тази разлика,че американския има някакви задължения,а българския няма.Но дори да има той не ги изпълнява.

37

new koz

преди 13 години

do 37. какви права имат учениците тука, може ли да ме открехнеш??? няма значение кога си родена образователната система е тоталитарна, създаваща послушни хора(към управляващите) без мнение и морал.

36

Bo

преди 13 години

Ми елементарно е.Наказанията за хулигани са символични.Навсякъде върлува мнението че ако си ***,бияч и изобщо някакъв вид гангстер си много "куул" Най-хубаво е повече хора да се плашат от теб.Когато за побой има 20 000 лева глоба и няколко години затвор "тигрите" много бързо ще станат "котенца". И без това повечето от тези "герой" са толкова безнадеждно комплексирани разглезени дечица че няма на къде..

35

Момиче на 17

преди 13 години

До 31:хахахаааа!Разбира се,че има закон за закрила на дупето-нали ти обясних,че американския учителя или директор нямат право да те шляпат по дупето без твое съгласие? До 34:искам да кажа,че не одобрявам тоталитарната система и съм родена по време на демокрацията.Просто давам за пример Америка,където дисциплината е по затегната,въпреки че там учениците също имат голями права като нашите.

34

new koz

преди 13 години

do35. много по лоши работи правят. но все пак ако сте прави вище резултатите и помислете кой е отговорен. но стига с родителите и телевизията, децата в училище се учат на морал там прекарват повече време отколкото с родителите.