22

;)

преди 13 години

Очевидно "Сфера" на Майкъл Крайтън е изпреварила времето си с 15-тина години

21

Анонимен

преди 13 години

Дали, това което виждаме - слънчеви системи, съзвездия и др. не са елементи от едно или повече по-голями тела, а защо не и живи тела - организми, т.е. нашата планета и ние сме вътре в друго тяло

20

МарсоХод

преди 13 години

Като чета за дупки ми напомня да питам, вие снощи гледахте ли "белите дупки" как паднаха в мача ;-)

19

МарсоХод

преди 13 години

Ние си имаме всякви дупки във Варна. Големи черни дупки, бели дупки Имаме си дори и лунни кратери ( из доста вътрешни улички ) Това значи ли, че ежедневно преминавам в други вселени с автомобила си ?

18

Анонимен

преди 13 години

stiga s tia 4erni i beli dupki be - to, 4e si gi ima ima si gi v Afrika, Evropa..... ama gore dali gi ima e ne6to drugo.

17

Бам Бам

преди 13 години

"Глупости!" в началото са казвали и на Айнщайн. Не може да се говори, че в черната дупка всичко се унищожава по начин, като че си бил там хиляди пъти ... Най-логично е белите дупки да са "дупето" (или "устата" - зависи в кой от паралелните вселени си) на черните - т.е. комплект от "бяла" и "черна" дупка прави "червеева" дупка, през която се прави връзка между паралелни вселени. Това, което знаем със сигурност е, че нищо не се губи, а преминава от едно състояние в друго.

16

GGLUPOSTI !

преди 13 години

PAK GLUPOSTI !!! A IMA TOLKOVA VAJNI PROBLEMI !!!

15

Gen

преди 13 години

В БАН има специален отдел, чиято единствена функция е да следи внимателно за появяването на белите дупки

14

онбашията

преди 13 години

пълни глупости са това. даже и да има бели дупки, черната дупка накъсва всичко което влиза в нея. отделно че бели дупки очевидно няма, а вероятно и черни в строгия смисъл на думата няма, т.е. такива със сингулярност.

13

do 4

преди 13 години

просто са превеждали едно към едно от някоя статия и накрая се е получило суперкомпютърно уравнение :). Може би са искали да напишат, че уравненията са толкова сложни, че се изчисляват чрез суперкомпове.

12

Backo

преди 13 години

На тази простотия не и е баш мястото в рубрика "Наука", ама какво да се прави....:-)

11

чичо Митко

преди 13 години

Дори и аз, без да съм учен знам, че черните дупки пречупват и поглъщат светлината поради чудовищната си гравитация, тоест ако някой безмозъчен космонавт се опита да види "друга Вселена", като се гмурне в черна дупка, най-вероятно е да бъде сплескан до атомно ниво за части от секундата. Даже няма да разбере, че е умрял, толкова бързо ще стане. А учените ще има да цъкат с език и да му завиждат, че не се обажда, защото е в друга, по-добра Вселена :)))

10

атомен физик

преди 13 години

А как предмета ще запази своята цялост минавайки през черната дупка предвид приливните ефекти ??? И друго уравнението на Айнщайн при определени условия описва обекти извън времето и пространството - призраци ?

9

agostina

преди 13 години

za belite dupki ne sme 4uvali ama za 4erna dupka vseki znae.

8

Gosh

преди 13 години

da gi puskat tiq astrofizici v chernite dupki i da gi zariqt posle...

7

:)

преди 13 години

Темата е достатъчно сериозна, за да не се хареса на 'масовата аудитория'. А аЙдиторията аЙди да си Оди по чалгаджийските сайтове.

6

Анонимен

преди 13 години

Ако мойе някаква по-актуална информация - поне от последните 20-30 години хахахаха

5

Анонимен

преди 13 години

Глупости на търкалета. Тия за да си оправдаят бюджета през някой и друг месец вадят по някоя дедоказуема "новина" и видите ли колко много работели. Аз ще ви кажа, че има и пембяни дупки из космоса и ако не варвате може да отидете да видите. Всичките големи експерти станаха, а за 70 години космически полети са стигнали още до луната (и то е по въпрос) Безделници!

4

bamaamu

преди 13 години

"суперкомпютърни уравнения за теорията на относителността на Айнщайн, астрофизиците успели да изчислят белите дупки."късям си дипломата по математика:) за такива уравнения не бях чувал:) айде, отивам да изчисля слънцето :)***, по-***, бг журналист

3

Анонимен

преди 13 години

квазарите!!!!