59

57

преди 13 години

Да, но ЕС вече похарчиха 100 милиарда евро, за да имат гърците добри пенсии и заплати.

58

Анонимен

преди 13 години

Гърците са големи гадове! Години наред живееха на версия, а сега искат цената на този гуляй да им го платят еврпейците или гърците живеещи в чужбина!

57

Анонимен

преди 13 години

51, кризата през 1997-*** година за теб може да се е случила много бързо, но хората разбиращи от икономика от години виждаха, че вървим към пропастта!Същото в момента е и в Гърция! Икономистите поне от 15 години предупреждават гърците, че харчат много повече от колкото изкарват, но профсъюзи, пенсионери сравняват гръцките заплати с германските и казват, че стандарта им бил нисък! Когато ги изключат от еврозоната и ги тресне хиперинфлацията изведнъж гърци ще осъзнаят колко тежка е кризата!

56

до 51

преди 13 години

Мнозина забравят обаче, че до кризата при Виденов доведоха договорите на СДС и Желев с МВФ, с които се освободи курса на долара и цените. А и САЩ и до ден днешен не са изплатили нито долар компенсация на България, заради блокадата на Югославия и спирането на българския износ.

55

Анонимен

преди 13 години

Гръцките демократи първо прогониха милиони гърци от родината си, а сега им искат пари назаем. Да си искат парите от "демократичните" САЩ и ЕС и техните банки, които именно ограбиха Гърция. Такава съдба чака и България, която се превръща във фашистко-полицейска-демократична държава и скубе гражданите си.

54

Марш, елиногоруни!

преди 13 години

Времето настъпи гръцките горуноси да си вървят в Африка. Македония, Тракия, Епир и Тесалия - БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ отново!

53

Анонимен

преди 13 години

без тия, когато тези хора бягаха от "хубаво" . сори. ние понеже сме търпеливи от безобразията на комунистите, можем и със свити колани. а те винаги са били ларж. сорка.

52

до 30

преди 13 години

ЕЛЛИНАС САРАКАЦАНОССТАВАТ гръцки граждани. И за година - две добиват право да получат пенсия. Казах, 500 евро. Но си щи харчат в България. За там са малко, но за нас добре. Да не мислиш, че като си сложил такова име и ще впечатлиш някого. Вече много хора са сърбали попарата на гърците. И е верно, че са и мързеливи и неграмотни. Я, като си запознат дай сведение колко процента са шестокласници. Ако на един грък му говориш за елинска, не българска, история, култура, митологияще те гледа като извънземно. НО МНОГОКРАТНО СЪМ ЧУВАЛ ОТ ТЕХНИТЕ УСТА, ЧЕ И НАЙ-ГЛУПАВИАТ ГРЪК Е ПО-УМЕН ОТ НАЙ-УМНИЯТ БЪЛГАРИН.А, истината е че те са твърде ограничени хора.

51

бойкоТ

преди 13 години

като си говорим за онея заплати от по 1-2 долара, а помните ли че онази криза нещо много добре беше организирана и се случи някак адски бързо от днес за утре, и някак веднага склонихме да подпишем споразумението за включване в МВФ, от което още ни боли гъзЪ. Баси съвпадението, или просто са ни добри артистите...

50

Анонимен

преди 13 години

Така ли? А кой им разправяше години наред да си сложат финансите в ред и да лъжат по-малко БВП? Точно тези гърци, на които им бе писнало от гръцкия "социализъм". А кой стачкуваше "до дупка"? Кой затваряше целево границите с България?Айде, стига помощи за мързелани!

49

Дедо Гаджа

преди 13 години

Така ли? А кой им разправяше години наред да си сложат финансите в ред и да лъжат по-малко БВП? Точно тези гърци, на които им бе писнало от гръцкия "социализъм". А кой стачкуваше "до дупка"? Кой затваряше целево границите с България?Айде, стига помощи за мързелани!

48

Анонимен

преди 13 години

44, ако принудят гърците да излезнат от еврозоната и да си върнат драхмата точно за два месеца заплатите ще им станат 200 евро, че и по малко!Спомняш ли си как по време на хиперинфлацията през 1997-*** година в България имаше хора които изкарваха по 1-2 долара на месец!

47

Пич

преди 13 години

Гръцките банки от край време източват икономиката на България против всякакви правила на ЕС. Същото правят и гръцките фирми - сключват договори помежду си без оглед на цени и качество, само на принципна на гръцкия национализъм. Заплатите в гръцките фирми за една и съща позиция се различават в зависимост от националността на работника. Това се случва и в България и навсякъде където има гръцки капитали. Крайно време е българското правителство да сезира ЕС за тези безобразия.

46

до 45

преди 13 години

Истинските гърци са с африкански произход-от земите на днешна Етиопия.Тук са дошли неканени и са се натрапили на нашите стари ТРАКИЙСКИ/български/ земи.Ние сме ви приели, цивилизовали сме ви, а вие за благодарност сте ни ограбвате историята и културата,и сте ни окупирали земите ни чак до о-в Крит. Не случайно днес на о-в Крит живее местно население европейски антропологически белези-синеоки,светли кожи и коси.Вие каракачаните сте наши Тракийски сънародници,но гръцката пропаганда ви е размътила

45

САРАКАЦАНОС ХРИСТО

преди 13 години

да баце, знам...а ти знаеш ли когато излезе проблема с ФИРОМ ЗА името на Македониа,точно влахите и арванитите БЯХА ГОТОВИ ДА ТРЪГНАТ КАМ СКОПИА И ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ФИРОМИ ЗА ТОВА ЧЕ СЕ ОПИТАТ ДА КРАДЯТО ОТ ЕЛЛАДА! ТОВА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ 1992-1994..ВЛАХИТЕ И АРВАНИТИТЕ СА ЕЛЛИНОМАХИ -ВОИНИЦИ И ПАТРИОТИ НА ЕЛЛАДА!

44

Анонимен

преди 13 години

писна ми да слушам колко зле били гърците. Там народа живее добре. Държавата им като институция може да е на минус хиляда хиляди милиарда долара, ама народа живее добре и винаги ще живее добре. Едва ли от това, че са фалирали заплатите им ще станат по 200 евро скоро (както са у нас)

43

личен опит

преди 13 години

Абе Киро тук 1200 евро ти се виждат много,ама като отидеш там ще видиш за какво става въпрос и докъде ще ти стигнат!Недей се прехласва по гърците,ако бяха много способни нямаше да са на този хал!Хайде със здраве!

42

знаещ

преди 13 години

А ти да не си мислиш, че в Гърция всички са етнически гърци. В Гърция има около 1 млн. армънско /влашко/ население- т.нар. цинцари или както ги наричат "ВЛАХИ". Почти цялата област Тесалия, Епир, както и обширни територии в гръцка Македония се населяват от влахи. Повечето от тях разбира се са с гръцко етническо самосъзнание вече, но много от тях си пазят армънското у себе си. Районът на Атина, в Епир, в Пелопонес, о-в Евбея, о-в Саламина е с арбанашко /албанско/ християнско население

41

ДЪБЛИН

преди 13 години

С гордост мога да кажа,че 1/3 от живота ми мина в работа и живот по "белият" свят,не мога и да се оплача от липса на пари-сега чакам с "нетърпение" да направят същото и със заможните българи-вече съм приготвил 100 000 евро за сТАНИШЕВ

40

до 37

преди 13 години

Абе , аланкоолу, от тия 7 млн. дето викаш , че живеели в България, колко от тях сме истински Българи? Махни поне един милион ***, още 1 млн. турци, помаци и други мюсюлмани, после махни власите, каракачаните, армъните, македонците, гагаузите, руснаците, гърците и други християнски малцинства и реално , я оставаме 4 млн. етнически Българи, я не оставаме...