113

Светла

преди 13 години

Към "аз" и "лекар"- Сигурно нивото ни на интелигентност е доста ниско, щом плащаме данъци и здравни усигуровки като ненормални, а после се налага да се лекуваме сами в къщи, да си поставяме сами диагнози и да се молим на едния бог да ни даде сили да преодолеем болестите. А в карйна сметка- не живеем в 15ти век. Да си мълчим значи, така ли? Няма как да стане! Не е необходимо да си гражданин с образование, за да цениш човешкия живот. Ясно?

112

Михаил

преди 13 години

Сега ще се появи и Супер Бойко, ще ви успокои мизерните селски душици, ще ви погали по главиците и ще ви каже, че всичко ще е наред след показна акция "доктори" и вие ще заспите спокойно. Всички са ви врагове, освен пожарникарчето. Същата показна акция като тази с измисленото бебе, дето не знам колко *** трябва да си, че да се вържеш.

111

до 107 и 109

преди 13 години

Наглецо! Лекарските грешки са на гробищата - и там е пълно с такива, както възрастни така и млади така и деца. Само един *** може да си помисли, че общия знаменател е за лекарското съсловие а не за пробитото ни здравеопазване като цяло. Само един подлец може да изказва безусловна подкрепа за колегите си от дадена гилдия. Това , че някои е *** не е порок , но да си подъл, нагъл, алчен и безочлив е!!! И аз ви прорукувам , че именно лекарското съсловие ще страда много от това.

110

Kremena

преди 13 години

И аз господине работя за малко пари, но това не означава че не си гледам съвестно работата. И докато съм на тази честота.. недейте да оправдавате лекарите и сестрите за тяхната безотговорност с ниските заплати - те достатъчно "странични" пари си докарват - една санитарка не пипва да помогне за по-малко от 20 лева. Що се отнася до статията - както се казва нищо ново под слънцето не се е случило. Поредния резултат на лекарското безхаберие. Видях с очите си преди 20 дена как щяха да уморят човек...

109

до 103

преди 13 години

Абе, каква мотивация, какви пари, бе... то като си некадърен и безотговорността ти е станала втора природа - няма оправия. Преди години мутри дъжаха няколко дена в гората на Аладжа Манастир гинеког, който беше скопосал мутренска булка и бебето, а кой знае колко при е взел преди това. Няма такава заплата, която да може да удолетвори свикналите да вземат рушвети. И сестрите са немотивирани не от заплатите си, а от това, че лекарите не делят с тях. Да стават санитарки -една *** струва пет лева

108

Анонимен

преди 13 години

До 107 А ти ако беше умен и най-вече възпитан, нямаше да си позволяваш обидни квалификации към хора, които не познаваш, нямаше да ръсиш глупости за баячки и най-вече щеше да разбереш, че не става въпрос за лов на вещици , а за търсене на СПРАВЕДЛИВОСТ. Нещо против да имаш справедливостта? Нещо против да имаш лекарите да са с авторитет?

107

и аз

преди 13 години

Хайде, започнете да се *** още от 10 годишна възраст и хванете всички срамни болести. После да ви видя кистите и всички останали износени органи. И с моите данъци хранете тая ***, пък после *** я оплаквайте по форумите, понеже си нямате личен живот. Моето семейство е попадало на чудесни лекари, както и на не толкова чудесни. Да слагате всичко под общ знаменател е типично за ПРОСТИТЕ ХОРА.

106

Светла

преди 13 години

Ние какво сме виновни за условията, в които работите? Да измират хората, така ли- защото са ви малки заплатите? Сменете си работата тогава! Който иска да си гледа качествено работата, ще го прави и няма да се оправдава с нищо. Какво значи немотивирани? Ако е ваше дете, ще ви интересува ли колко заплата взимате? Засрамете се!!!

105

аз

преди 13 години

Не ви знам нивото на интелигентност на всичките, ама май ви е около нивото на *** от новината. Хайде, като лекарите са ви толкова криви, ходете на баячки. Едно време хората са мрели като мухи поради липса на лекари и не са изкарвали до 30 годишна възраст. Хайде малко се стегнете и не пишете простотии като *** без образование. Само простите хора си организират лов на вещици. Като толкова разбирате - лекувайте се вкъщи!

104

Анонимен

преди 13 години

До 103Да, така е! Моя приятелка стана шеф на провинциална общинска болница и беше такава три месеца, защото това е срока на предизвестието и за напускане. Знаем какво е в болниците, но кажи ми ти, който имаш съсловна организация, събирате се, общувате с колеги И СТЕ СЪС СИЛА И ВЛИЯНИЕ В ПОЛИТИКАТА, какво направи точно ти за да смениш системата в здравното осигуряване, която е вредна за теб и убива нас? За съжаление е нормално да искаме "убити" лекари след като има убити пациенти.

103

до 103

преди 13 години

Прав си! Ужасно си прав! Мотивацията е нулева , парите малко , системата порочна. За жалост. Но това драги ми не е оправдание. И аз ти се чудя на теб и на всички вас - недоволните, можещите и знещите , защо протестирате за заплати през година две а не излезете на протест срещу некадърните си мениджъри , срещу системата , срещу глупавите закони ? ЗАЩО ? Ние ще ви подкрепим! Но не и да гледаме бездушието на демотивираните лекари , които търсейки работа в чужбина седят и лапат заплата от ЗЗОЛ

102

Светла

преди 13 години

Няма контрол, никой не търси отговорност- нито на лекари, нито на съдии, нито на полицаи, нито на администрация.... Списъкът е много дълъг, за жалост. Страшно е това, което се е случило! Още по- страшното е, че сигурно пак ще се случва!!! В повечето болници из цялата страна гледат на пациентите не като на хора, а на като парче месо в хладилника- ако оцелее добре, ако се развали- на ***. Ние ли да кажем как е правилно да работят лекарите или Здравното министерство? Само лапат пари- СРАМ!!!

101

Лекар

преди 13 години

Чета и Ви се чудя!Ще ни убивате,в затвора ще ни вкарате,"око за око,зъб за зъб"...Знаете ли какво е да работиш в държавна болница?!Нека Ви обясня-евтини лекарства,*** операционна,клинична пътека,която те задължава да направиш само това и това,отклониш ли се-право при директора за обяснение!Немотивиран сестрински персонал"Повикала медицинската сестра, която дошла и заявила,че всичко е наред",а и как да бъде с 300 лв заплата.В тези условия,повечето добри лекари напускаме страната.Там не псуват

100

относно 95

преди 13 години

Според мен : Кистата на яйчника дава симптоми на спукан апендикс, отишла е спешна с болки , отворили са я за апендикс ( по съответната КП) , оказало се е киста, отстранили са я , отстранили са и здравия апендикс за да отчетат и двете КП в здравната каса, получила се е инфекция следствие лошата хигиена в болницата(или са забравили вътре я инструмент я марля) и е било въпрос на време да дойде фаталния изход.

99

относно 95

преди 13 години

Според господина който очевидно е чел много, младата *** на 14 години е правила безразборен секс и след контакт с друг *** с голям и заразен *** е получила киста, спукал и се е апендицита и е получила сепсис. А лекарите са я приели за да установят часът на смъртта. Естествено че от тях нищо не е зависело. *** са виновни.

98

13579

преди 13 години

Навсякъде по света лекарите допускат грешки. Българските лекари са от най-добрите. Но те трябва да си понесат последствията за грешките. Всяка рискова професия трябва да има застраховка "Професионална отговорност" или нещо такова...

97

Анонимен

преди 13 години

Според аутопсията 14-годишното дете е починало от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност ???? Да бе да това да не е някоя старица на 80 година ? Пфууууу фалшиви лекари !!!!!!

96

Anelia - VARNA

преди 13 години

( do: burgazliikata ) vsi4ko koeto si napisala e samata istina , no si zabravila samo edno , eto tova: LEKAR = TARGOVETS

95

Мария

преди 13 години

Господина с ник/ българин/ явно си много загубен щом мислиш,че все хората са прости а лекарите са цвете.Тук нестава въпрос дали ни харесва или не а за човешки живот. И моли се да не ти се случи на теб или на някои твои близък . питам се каква е цената на един човешки живот та някой се правят на господ?Жалко за детето за един живот неизживян,за мечтите му много,много жалко....жалко и за този господин който мисли толкова дребнаво,но то това си е до въспитание и култура явно тук липсват и двете.

94

дфг

преди 13 години

Та един път някой лекар не излезе виновен...Популацията на колорадския бръмбар , ъгъла на въртене на земята и т.н. са виновни , но лекар не...От всички изгониха маса народ за некадърност и корупция , само при лекарите не...