21

до 9

преди 13 години

искаше рецепта за козунак. дано ти бях полезна. като нямаш машина,ще го премесиш на ръка,не е много.написах рецептата на 2 пъти,защото не ми стигнаха символите. весел великден.

20

Анонимен

преди 13 години

Можеш да спираш машината, когато стигне до втасването и пакда я пускаш отначло. Две спирания и третия цикъл го пускашцелия.Като свърши целият цикъл, вадиш тестото с набрашнени илинамазнени ръце. Делиш на три или на шест топки, според зависиколко плитки ще правиш. Разточваш с точилката всяка топкакато за руло. Слагаш стафиди, ядки, корички, локум или каквотоимаш (плънката от смлени орехи, канела, захар и масло ечудесна). Завиваш и разтегляш с усукване. От три такива рулцаплетеш хлабава п

19

До 16

преди 13 години

Евалата Бабо Гицке :)))

18

Анонимен

преди 13 години

4 яйца (1 жълтък се отделя да се намаже отгоре)1ч.ч. пр. Мляко1 ванилия1ч.ч. захар1 с.л. ракия1с.л. мая на прах (разбива се в топличко мляко + 1ч.л. захар)оставя се да бухне1кг брашно1ч.ч. мазнина - равни части масло и олио.Маята се оставя докато повърхността стане на пяна. Случваломи се е пяната да е дълбока три пръста. Но и един е достатъчно.Козунака се пече във фурната (поне досега нямаше успешниопити с печене в машината). Меси се на програмата за тесто.Можеш да спираш машината,

17

Анонимен

преди 13 години

Нещо, в което се слага рафинирана захар не ми го хвалете.

16

Баба Гицка

преди 13 години

Дай козунака да изям и ще ти кажа дали го бива.И още нещо госпожо Кукушева,ние в *** на "фруктите" им казваме плодове.Така и не разбрах на какви "фрукти" трябва да ми мирише,някакви екзотични ли трябва да са ,защото у наше село освен мармалад и стафиди други плодове няма как да пъхнем вътре.И една препоръка - да намалите жълтата боя,защото почвам да бъркам козунака с кашкавала.Ха сега да ви е сладко!

15

Анонимен

преди 13 години

В магазините всички козунаци са ***- с растителни мазнини(маргарин), оцветители, подобрители...

14

Анонимен

преди 13 години

. Фрукти, мармалад, ядки, локум Че коя дума е нашенска ?Май само ядки...

13

до 10

преди 13 години

Като си платя интернета и си купя агне и пиене за козунак нямааа.

12

Пожарникар

преди 13 години

фрукти... Тая не е личувала нормала българска дума плодове?

11

до 10

преди 13 години

Дете, храната ми е интернета, за него спестявам от пенсийката - без знания не мога !Без козунак - нема да умра !

10

do 6

преди 13 години

Бабе, ако нямаш пари за козунак. Как си плащаш интернета.

9

ashim

преди 13 години

molya nyakoy da mi napi6e xybava retsepta za kozynak mersi

8

Анонимен

преди 13 години

Познава се единствено от мястото и начина по който излиза след консумация .

7

Оле!

преди 13 години

Хубав козунак по магазините няма. Всички са с някакъв изкуствен прекалено жълт цвят отвътре и вместо захар, са тъпкани с изкуствени подсладители. Всъщност повечето кифли по супермаркетите са същите.

6

баба Гошковица

преди 13 години

Що да го разпознавам - така и така няма да останат пари да си купя...

5

номер1

преди 13 години

ти, номер 1, можеш да пишеш на кирилица, но не го рпавиш и не ти се разбира изобщо, взе ми се в ръце, бе, жена

4

Сиганин

преди 13 години

След самозадоволяването с мотика, следва самозадоволяване и с козунак.

3

Анонимен

преди 13 години

2, именно :)Хубавият козунак се разпознава по това, че идва от печката в моя собствен дом ;р

2

Ето как

преди 13 години

Как да разпознаем хубавия козунак?Като си го направиш сам ...