186

Bo

преди 13 години

А преди това на същия завой минаха поне 5-6 автомобила със предно и всичко изглеждаше нормално при тях. Може би задното предаване носи по голямо удоволствие при шофиране но пък предното е по-безопасно и сигурно. До SDR естествено че ще си карам женската кола та тя си е моята хубавица. Ти ако хъммм имаш предпочитания към мъжки коли... :)))) ;) но вкусове всякакви (майтапя се)

185

Bo

преди 13 години

Ето ме. Благодаря за информацията. Все пак си мисля че на повечето съвременни коли 200к.с им е предостатъчно. С такава мощност скорости от 250 ки/ч не са особен проблем. Особено пък ако имаш и турбокомпресор. Но пък щом си рекъл че е по-хубаво за водача.. Тази зима наблюдавах нещо невероятно на един завой някакво бмв може би предпоследния модел на 3-та серия (те са толкова еднакви ще ме прощаваш) ;) се завъртя на 180 градуса движейки със не повече от 30 километра.

184

Глупав НАРОД

преди 13 години

Абе хора ... първо това БМВ е доста по нов модел от е36, второ това че някой си бил карал с не съобразена скорост и си блъснал колата в мантинелата не значи че колата му е ***! И трето, доста коли и то от най престижните марки са само със задно задвижване, колко американски марки са със предно предаване, колко ферарита сте виждали със предно предаване? И да ви кажа аз лично карам БМВ и то това лошото, калпавото е36 според вас и знаете ли при 140 спира без да поднесе и грам! Хайде със здраве!

183

ДО Bo..

преди 13 години

а на тоя сел.. так горе на снимката дето се е натрошил да му таковам м,амата!! б0клук!ако си прочел коментарите ми, драсни някой ред да видя, че е много късно, може да си си легнал и никога да не ги видиш

182

ДО Bo..

преди 13 години

за управляемостта зависи.. при предно може да си влизаш със газ в завоите и не поднася, но пък го има НЕДОЗАВИВАНЕТО, така че в това отношение дори със задно са по-добре управляеми.. все пак при масовите коли е доказано че май предното е по удачно, това при бмв и мерц са донякъде и традиции, примерно 1-ва серия на бмв тази малка количка, за всички критици е ясно, че с предно би била по-добра кола, но я правят със задно заради едната традиция, дори и мерца А класа е с предно!

181

ZAPOROVEC

преди 13 години

с предно предаване автомобили са добри при зимни условия - "ЗАПОРОЖЕЦА " няма грешка !

180

185лл186

преди 13 години

драсни някой коментар ако си прочел отговора ми, да съм спокоен че си го прочел:)

179

продължение на 185

преди 13 години

..........а това че може да поднася също е плюс за някои.. сигурно има и др предимства, сега не се сещам, ама това че при бмв е равномерно 50 на 50 разпределението на теглото и това няма как да стане с предно си е огромен +!

178

ДО Bo. Защо задно..

преди 13 години

ами защото и задното си има своите предимства.. ако се позаинтересуваш повече ще откриеш, да това е едното, че над 250 коня не става предното, но те повечето серийни баварки не са толкова мощни, други са причините, а на ПЪРВО МЯСТО Е ТРАДИЦИЯТА НА БМВ ДА НЯМАТ ПРЕДНО!!сред предимствата на задното са.. по-бързо ускорение, по-добра възможност за равномерно разпределение на баланса на теглото на колата отпред, отзад, по-приятно за шофера като дава газ, няма недозавиване, а това че може да поднас

177

Bo

преди 13 години

Благодаря за отговора, това внесе доста яснота по въпроса ми :)

176

ZAPOROVEC

преди 13 години

аз пък направих катастрофа със "ЗАПОРОЖЕЦ"и никой не разбра

175

Анонимен

преди 13 години

Добре де не разбирам много от шофиране но някой ще ми каже ли що тея коли продължават да ги правят със задно предаване. Нали със предно е много по-управляема? ------------- Зарадо по-доброто разпределение на масата върху двете оси, оттам по-добрата устойчивост в завой. Колите с предно са евтини и имат малко по-малки загуби на мощност в трансмисията, но спортните кои са със задни или 4х4. Между другото една от най-спортните алфи е Алфа 75, при която даже и скоростната кутия е отзад.

174

до 178

преди 13 години

*** ама 100 на 100 по умен от тебе :Д и не някое недорасло келешче дето разбира от коли :)

173

Alex

преди 13 години

Вън селяните от СОФИЯ.......................................София за софянци...........България за българи.....................

172

169

преди 13 години

173Добре че се появи твоя милост тиквеника да ме информира "колко съм зле".

171

169

преди 13 години

171Я прочети пак какво е написал 166 за е36 и заповядай отново тук!Той самият си признава че е сгрешил но бамбук като теб се появи да "УМУВА".Аман от ДЪРВЕНИ ФИЛОСОФИ от село!!!И няма да те питам за кого си гласувал на последните избори.

170

2

преди 13 години

По въпроса ти за задното предаване. Понеже и аз съм се интересувал като теб. На предно предаване няма как да се сложи двегател с повече от около 250 к.с., защото колата става неуправляема в завои. При задното предаване можеш да сложиш двигател и с 1000 к. с. няма да е проблем. Както знаеш повечето автомобили със задно предаване са бегачки.

169

SDR

преди 13 години

Щото е кеф да се карат :) Друга причина трябва ли ти? Карай си женската кола и не разговаря за мъжките работи дето не ги разбираш :P

168

Bo

преди 13 години

Нищо не се опита да ми обясниш. Просто ми изброи некви марки и ми каза че са със задно. Аз просто питах защо след като и баба знае едва ли не че тези с предно са по-управляеми продължават да правят автомобили със задно? Какъв е смисъла повече поднасят имат кардан.. отзад по- няма място.. Защо?

167

до 169

преди 13 години

лелелеле 169 брат яко си зле какво като не разбираш дали е неква скапана 3-ка или каквото и да било май като разбирш кое бмв какво е си голям тарикат.то тея като тебе разбирачи и шофьори правят тея катастрофи защото знаете всичко и можете всичко