30

до чичо 2

преди 13 години

бяга войника и слиза от покрива,а горе чака редицата от войничета...реда си: следващия тича и взема едно парче,тича и го хвърля в дупката и така нататък- снимано отвъртолета близо до тях. гледа го цяла българия тогава. тези войници са умрели още същия ден и го спират това харчене на хора преди да са събрали парчетата по покрива. след два дни докараха робот,направен за целта-да събира парчетата и ги хвърля в дупката при дстаналото гориво. но роботът отказа поради ужасната радиация-електрониката..

29

patron

преди 13 години

тия дни като завали не яжте зелени салати и краставици от бг.за6тото българските нямат никакъв контрол.питайте и купуваите само ако са гръцки и домати и краставици

28

"вервайте ми&qu

преди 13 години

На Такаши Курита не му вярвам.

27

Анонимен

преди 13 години

blackcatsystems/RadMap/map.html

26

до чичо 1

преди 13 години

при чернобил първо криеха няколко дни.после по БНТ показваха репортажи от въртолет над централата: на плоския покрив дупка с диаметър 10 метра,долу се вижда бъркоч от отломки и стопено олово,което хвърляха в дупката от въртолети. на покрива редица от войничета събират с ръце светещи в сламено жълто парчета гориво,нападали по покрива след взрива.всеки войник взема по едно парче с две ръце с ръкавици/парчетата са колкото пъпеш,но е уран и много тежи!/,тича и го хвърля в дупката ,после бяга ...

25

Speza

преди 13 години

Какво се кефиш ,че ще умрем ли бре ***

24

NoName

преди 13 години

Явно вече някой тука го е ударила радиацията..../имам впредвид Анонимния спамър/

23

Джапанче

преди 13 години

Радиацията край 2-ри реактор е 100 000 пъти над допустимата:english.kyodonews.jp/news/2011/03/81375.htmlЯко,а????

22

Анонимен

преди 13 години

Ама какво е това радиация никой не знае обаче всеки коментира.

21

инфо - дезинфо

преди 13 години

"Минимални количества радиоактивен йод бяха засечени на вр. Мусала".Какво значи "минимални колиочества"?В нормата ли са? Над нормата ли са?

20

patron

преди 13 години

ДО 28.ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙ ЗА ТИЯ ДУМИ АКО ТЕ ЗНАМ КОЙ СИ 6ТЕ ТЕ РАЗ4ЕКНА.МАИКА МИ СА6ТО ПО4ИНА ОТ РАК ТО4НО ЗАРАДИ 4ЕРНОБИЛ НА 56 ГОД.

19

Анонимен

преди 13 години

Япония е новата Атлантида - сама се самоунищожи, но ще повлече и света!!!!

18

Анонимен

преди 13 години

случилото се е факт и последици ще има,но не е ли това правилният момент в който,да се замислим трябва ли да рискуваме собственият си и този на децата ни живот ползвайки подобни източници?

17

patron

преди 13 години

и както го дават да вали тия дни познайте какво следва..................

16

Бекерел

преди 13 години

18, ти да не си психолог или психиатър...или разбирач някакъв екстрасенс, че дистанционно решаваш кой е изтрещял и кой не?Или си платен драскач по форуми?... Кажи ми,че ми стана интересно как с лека ръка казваш кой какъв е... Явно си печен или се мислиш за такъв.Относно къде има радиация - вижте този сайт, който ще ви излезе ако попитате Гугъл за nuclear radiation map - той излиза най-отгоре.Няма причини за паника! Спокойно ! Следете чужди сайтове и всичко ще е ОК.

15

patron

преди 13 години

до 13.ЕЙЙЙЙ КЕЛЕ6 ИМА6 ЛИ СИ ПРЕДСТАВА КОЛКО НАРОД УМРЯ ОТ РАК ЗАРАДИ 4ЕРНОБИЛ.ГОВОРЯ ЗА В БГ.десетки хиляди хора

14

Анонимен

преди 13 години

Какво означава АЯР?

13

чичо

преди 13 години

до;13Човек ,ако влезе при аварирал /спукан/ реактор - само за половин час започва да се разкапва в буквалния смисъл, започват да му капят месата и край! Така ,че проблема в чернобил и проблема в момента е много сериозен.Аз през 1986г. съм бил на 15г. и почти нищо не разбрах ,а ти сигурно си бил на татко ти в гащите.

12

непукист

преди 13 години

Ей, некой ден ше се изтепаме с тия ядрени централи! Я земетресение, я метеорит ше падне, системите за сигурност ще се прецакат и ше стане мазало!АЕЦ трябва да се строят на километри под земята!

11

14

преди 13 години

оловото поглъща много малка част от радиациятаруснаците,дето бяха на покрива на Чернобил бяха със специални оловени костюми,едвам издържаха по 2 минути горе,след това ги караха в болница и директно ги пенсионираха на 30-40 години