143

не на ценовия терор

преди 13 години

Държавната репресия над хората вече не е полицейска, а финансова. Тихи финансови удари. Докато млъкнеш. И умирай тихо.Затова трябва да се борим за власт - да отиде във всички и ние да пишем законите. Как да сме ефективни обаче? Самите "организатори" на протеста нещо... edname4ta.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=325603&df=45&dflid=3Трябва да ги подпираме!

142

Аз

преди 13 години

Нима ни е трудно да разбереме,че чиновниците в европа имат нужда от високи заплати !От къде, ако не от акцизи на горива , алкохол и цигари ?! Ако намалеят приходите от тези пера , ни очаква акциз на водата ! Държавните служители се превръщат за съжаление в неизбежната ламя, която изяжда богатството на всички държави !

141

Бензин 3 лв.

преди 13 години

Цената на бензина ще се понижи с дебелата сопа, а лешперите с акцизите да си направят един форум и там да си обсъждат ставки, ДДС, акцизи и останалите начини за изкуствено надуване на цените.

140

t666

преди 13 години

до sisisi Те и сега бензиностанциите са даже под 10% - 10-14 ст печелят. Другаде е проблема.

139

Аркан

преди 13 години

Това е единственото мнение по същество, което дава решение, при това правилно, при това дългосрочно и родолюбиво. Колкото и да харесвате Бойко, по - добре е да жертваме него, отколкото цял един народ.

138

ff

преди 13 години

чуждото дете растe много бързо.то отвънка в старите демокрации лесно се дава акъл... бачкаш небачкаш минава едно олигофренче с джипче за 150 000 ЮРО дето не може и да се подпише ,че се казва ЙОСКО и гледаш и тъпееш и бегаш далече да не те прибие на пътя щото накрая могат и тебе да глобят

137

възмутен

преди 13 години

Това правителство трябва да бъде свалено въпреки, че и аз съм ги подкрепил с гласа си, защото няма нужната воля да се справят с проблема. Но свалянето трябва да стане така, че цял свят да разбере, че с народа си неможе да се гавриш и издевателстваш. трабва да стане положението такова, че на следващите избори да няма кандидатури на народни представители и министри. В противен случай и ние по-младите няма да сме живи да видим България променена, а нашите деца???

136

bgf

преди 13 години

Рафинерията в Бургас е Руска собственост. България отказа нефтопровода Бургас-Александруполис. Русия не успя в този момент да вбие "нефтения" клин в ЕС, чрез България. Затова "Империята" отвръща на ударът и разрушава икономиката на България

135

Аркан

преди 13 години

Не това как ще се понижат цените е важният въпрос, а как ще се повишат доходите?

134

Към 133

преди 13 години

Големия проблем на някоИ е, че каквото и да правят не могат да ни изтребят. Ние винаги оцеляваме, без значение какви са условията, приходите, разходите, природата, слънцето, вятъра, дъжда и т.н. Е даваме малко-по голяма разходна норма на умрелите, но важен е крайния резултата. Пък и нали вече всички знаем, че след всяка смърт идва нов живот. Жална им майка на всички останали народи дето имат какво да губят!

133

клиента

преди 13 години

На бензиностанция съм виждала по 10 човека персонал. Трима наливат бензин отвън, а вътре една камара досатни девойки, които досадно ти предлагат да си купиш нещо. Да оставят по един двама и ще си намалят разходите.

132

Аркан

преди 13 години

Има още един проблем, който е базисен. В България всички управляващи от двайсетина години насам, в това число и тези сега смятат, че трябва да инвестират приоритетно в резултата (магистрали, например, които са повече резултат, отколкото ресурс), отколкото да инвестират в човешкия ресурс, който има свойството да се възпроизвежда по - бързо от останалите и е единствения, без който не може да се произведе резултат. Това също следва да се промени. Всичко започва с човека и се прави заради него.

131

glavatar

преди 13 години

Прочетох почти всички мнения тук,във всички има смисъл,но няма смисъл от всичко това докато не падне някоя зелка,както би направил Капитан Петко Войвода,какво по дяволите още чакаме да се случи,с една заплата да напълниш половин количка в супермаркета ли? Още по-лошо ще става.Явно има план за изтребването на Българите.

130

6veicarec

преди 13 години

problema na vsi4ko e ostarialoto mislene i formirane na ikonomika i ceni az nesum 4ul v bg za tolkova godini da se zagovori za po4asovo zplastane na truda za minimalni sredni i visoki stavki tova e osnovnia problem na niskite doxodi v bg 4e niam po4asovo zplastene v firmite i dokato se formira po ostarialia na4in rabotanata zplata niam skoro da se polu4at normani doxodi

129

Аркан

преди 13 години

Плюс това вложете и малко логична мисъл в разсъжденията. Равнището на доходите е такова в България, каквото е. Т.е. качването на цените, логично води до намаляване на потреблението, а това води до намаляване на приходите от данъци и на печалбите. Т.е. това е спиралата на обедняването. Няма как хората да платят повече, отколкото имат и затова избират да живеят по - зле, което от своя страна води до намаляване на трудовата им активност и така вече 20 години.

128

Patzolino

преди 13 години

"Как ще се понижат цените на горивата у нас?"Отг. Когато 95% от населението мине на алтернативни горива, като например ел. коли. Тогава ще ни се молят и ще ни правят промоции, отстъпки, аванти и т.н. да им купуваме бензина, ама ще видят само това .!.То като с БТК-то - докато си единствен и всички зависят от теб, си правиш квото искаш. В момента, в който стане конкуренция - почваш да подгъваш краченца.

127

Анонимен

преди 13 години

"Не смятам, че е възможно едностранно на нашата страна или на друга да се разреши отстъпление от минималните ставки, защото това би нарушило конкурентния принцип в общността."---------------------------------------------------Каква конкуренция бе Богданов: Колко конкурентен е българина на западняка с нашите 240 лв мин. заплата и 500-600лв средна заплата? По кое точно сме конкурентни. Ами ние така ще измрем тука бе. Скоро няма да покриваме жизнения минимум с ниските си заплати и високи цени.

126

6veicarec

преди 13 години

do 122 da prav si niama da ti se vdigne zaplatata pove4e zastoto tia e ograni4ena na teb netise dava normalna rabotan zplata na teb ti se dava stat primerno 700 leva na mesec i krai za razlika tuk ni se plasta na 4as i kakto dobre raboti6 ot 07.30 do 18.30 i vzima6 primerno po 10 evro na 4as ti smetni kolko evro ste ti e na den i si smetni za meseca kolko ste ti e zplatata tuk problema e soc ikonomikata po koiato se raboti oste

125

до125

преди 13 години

с тази програма ли москва стана най-скъпия град в света

124

хахаха

преди 13 години

не искат да ги намалят иначе ето им лесен начин : има акцизи нали? както при цигарите...и цениет на цигарите са еднакви навсякъде...емм ей така да им наложи държавата и за петрола и да сложи ниски цени :) и да намалят цигарите мамка им пари за отрова ни искат !!!! Господ да ги убие гадните комунисти