182

ива

преди 13 години

до 188Не мисля ,че е нагло при все че масово хората взимат по 500 лв. заплати в България.Нагло е да искаш повече платими от нашите данъци при все че децата ни са неграмотни по твоя вина.

181

Анонимен

преди 13 години

Уж здравето и децата са най-важни, а всички вкупом плюят против учителите и лекарите и най-големия грях, в който ги обвиняват е, че искат да им се плаща за работата. Свикнахме от соца за здраве и образование да не даваме пари.Нормално е, ако колата ни се развали, да платим на гаражния майстор 500 лв за ремонта за един ден работа, но ни се вижда изключително нагло, че учител може да получава същата заплата за цял месец.

180

така че.....

преди 13 години

Другите са хора колкото вас, сигурно много по-добри в работата си сравнение с вас. Но, вие няма как да знаете, това защото те не парадират, колко са добри и какви пари заслужават. През няколко месеца занимавате цялата общественост какви пари заслужавате и колко са ужасни всъщност децата.

179

до 183

преди 13 години

Напротив, погледнете коментарите по-долу и ще видите с какви епитети описват учителите! И никой не е казал, че те са най-зле, но В НИКАКЪВ случай не са добре, както някои се опитват да изтъкнат. Винаги има и по-зле и по-добре! Дали сме обсебени от мисълта за пари- вас това не ви засяга, но все пак се стремим да живеем нормално с огомни усилия, които имаме смелостта и волята да положим, а не да чакаме наготово и всише милост!

178

alice_in_wonderland

преди 13 години

Еми при все че децата масово са неграмотни,че внимание не им се обръща и не получават нужния минимум в училище даже им са много тези 700 лв.Все пак 80% от хората из България/без София/ взимат по 300-500 лв заплати на месец и си спукват задниците от бачкане за тези пари.

177

Анонимен

преди 13 години

Виж аз подкрепям учителите да взимат големи заплати - но срещу тях трябва да дават и адекватното на децата. За голямо съжаление това в много от случаите не е така. А и още нещо - Като месечна заплата е малко но като погледнем реално колко взима един учител на работен час нещата стоят малко по друг начин - 800 лв на 22 дена са 36,36 лв ако има по 6 часа учебни се падат по 6лв на час. Само че учителите май не работят по 5 дена в седмицата по 6 учебни часа а имат и доста ваканции така че сметката е

176

така че.....

преди 13 години

Никой, никого не плюе зависи как ги възприемете коментарите. И в този ред на мисли някой от тук присъстващите във форума зададе въпроса, как се живее с 500 лв в днешно време? Някои хора госпожо, господине не получават, дори никакви доходи, но вие няма как да знаете, това, защото сте обсебени от мисълта за пари!Ако, това ще ви успокои има и много по- зле от Вас.

175

до 180

преди 13 години

И в София едва ли има такива заплати! Говорят глупости, за да предизвикат още веднъж завист и омраза към учителите! Майка ми е учител от 25 години, сега в София взима 500 чисто. Като платим сметките и нищо не остава! Налага и се да работи на още две места (общо на 3 с учителската професия: сутрин излиза в 7:30 и се прибира в 22:00) и не за да пестим- това е невъзможно, а за да живеем нормално! Знам тя как се чувства и ми е ужасно болно, повечето от вас и представа си нямат на какво са подложени!

174

така че.....

преди 13 години

Защо си мислиш, че допускам да се чувствам зле, защото на теб, така ти е кеф!?

173

лъвица

преди 13 години

Нищо вярно няма в това.....може и да има такива заплати , но в София...

172

POCEH

преди 13 години

къде па видя остроумие??? аз директно си те обиждам, ама си толкова зле, че май не знаеш и какво си писал, язък ти и за 2-те "висши", къде си ги получил, сигурно в син сити

171

учител

преди 13 години

Аэ съм учител с 35 години стаж.Брутната ми заплата е 800.Докога ще плюете по учителите!Оставяте лекарите,эапочвате учителите и ги редувате.Поэор!

170

така че....

преди 13 години

Росене, вземи да млъкнеш какво ще кажеш! Кой те излъга, че си много мил и драг остроумен и велик? И кой ти е казал, че си учител? Научи се да четеш и Приятен ден!

169

така че...

преди 13 години

МНОГО СИ ЗАБЛУДЕН И ПРЕДПОЛАГАМ И НЕЛИЦЕПРИЯТЕН ТАКИВА ЗАБЛУДЕНИ ЛЮДЕ КЪДЕТО НИЩО НЕ ЗНАЯТ А ГОВОРЯТ КОЛКОТО И ДА НЕ Е БЕЗ ХИЧ! НЕ СИ ЗАПОЗНАТ ИЗОБЩО НЕ СИ РАБОТИЛИВ В ПОДОБНА СФЕРА И С ПРИБЪРЗАНИТЕ СИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И ЗЛОБАТА КОЯТО ЛЪХА ОТ ВИРТУАЛНО ПРОСТРАНСТВО СПРЯМО МЕН НЕПОЗНАТИЯ МИ КАЗВА МНОГО РАБОТИ ЗА ТЕБ! НО.... АЗ ЩЕ СИ ЗА МЪЛЧА!ПРИЯТЕН И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН!

168

didi

преди 13 години

Погледнете наредбата за заплатите в средното образованиеСпоровете са излишни! Учителите са под средната за страната!Стартовата е 450лв бруто! Може би тези суми са такива, защото средното прослужено време е над 20г,т.е.над 20%.Тази професия е застаряваща! Жалко за децата ни,че ще бъдат обучавани от вече амортизирани и остарели учители!Замислете се!!!

167

Анонимен

преди 13 години

Съгласна съм, че има много учители, които не само не си вършат работата, но и са срам за системата, но НЕ МОЖЕ да слагате всички под един знаменател! Има много коректни и всеотдайни учители, които обичат професията си и не желаят да работят друго, нещо повече- посветили са живота си на децата! И не защото са луди, с психични отклонения или нещо подобно! Аз познавам такива учители! А заплатите са унизително ниски !!! Живее ли се нормално в днешно време с 500лв.?

166

POCEH

преди 13 години

167, язък ти за учението, с това първично мислене едва ли имаш и средно и не позна, не съм учител

165

така че....

преди 13 години

ПРЕСТАНИ ДА МЕ ЗАПЛАШВАШ! И НЕ СИ СМЕНЯЙ НИКА ТОВА НЕ ТЕ ПРАВИ ПО РАЗЛИЧЕН!

164

така че.....

преди 13 години

ТИ ЗАПЛАШВАШ ЛИ МЕ?

163

така че.....

преди 13 години

Деца са ще шумят, ще се смеят, ще пеят, ще крещят, защо вие да не би да сте били по- различни в ученическите си години?Вие, какво искате от децата да стоят мирно и да отговарят и говорят, когато само ги питате, за да ви е спокойно разбираш ли на вас, учителите?! Много искате от децата и нищо не давате, така не може ходите на училище за да ги възпитавате и да им давате знания не за друго! Това ви е професията и в това са ви задълженията. Ако не ви харесва винаги можете да си смените професията!