23

шумкарин

преди 13 години

Айде, да ги садят по-бързо, та да има къде да се крият световните партизани.

22

Анонимен

преди 13 години

Да не са бастисали дядо ти та толкова ревеш? Ако е бил някой местен селски полицай, малко му е било.

21

Анонимен

преди 13 години

Да действат, че след 10-15 години като свърши петрола ще има много нужда от дървен материал за да могат да "обуят" ел. колите дето мислят. Тогава ще видите какво е возия, само с носталгия ще си спомняте за разбитите пътища в България.

20

Анонимен

преди 13 години

"Учените са категорични, че в 30-годишен период новата инициатива ще е много по-полезна, отколкото не особено успешните опити да се ограничи изсичането на гори."По принцип това казва всичко.Няма да престанат да изсичат дърветата (защото икономиката има нужда от изсичане на дървета).Всъщност нищо няма да засадят.Просто им трябва време.Обещават нещо, което не могат (а и не искат) да изпълнят.Бла бла."Хем искам да съм богат, хем искам екология".Е няма как да стане.Трябва да се промени икономическият модел.Не пазара да е определящ, а реалността да е определяща.Щом реалността не ти позволява да сечеш дървета няма да сечеш.

19

aleks

преди 13 години

do kato ima direktori ot DS ,donosnici,kato PEI4O B1RBANOV ot Slivenskata REGIONALNA DERKCIQ NA GORITE,tova nqma kak da stane,te gledat samo dalaverata i drugo ne gi interesuva.

18

Селски

преди 13 години

Първото нещо, което започна властта след 09.09.1944 г., беше масовото избиване на всички стойностни хора, знаещи и мислещи. И започна издигането на негодници.

17

ЗЕЛЕНИНАТА Е НАША

преди 13 години

Браво - превъзходна идея ! Има доста места в страната ни, където обезлесяването е в трагични размери - много беден народ от селските райони се издържа с незаконна сеч - да се обърне повече вниманиое и на този проблем - искам осъдени дървари секачи!

16

Пора

преди 13 години

НАЙ-ХУБАВОТО ПРИ Т.Н КОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ, ЧЕ СЕ ПАЗЕШЕ ГОРАТА И СЕ ЗАСАЖДАХА НОВИ ГОРИ НА КОИТО ДВАМА АНТИ-БЪЛГАРИ : КОБУРГА И ДОГАН С ИЗМЕКЯРИТЕ ОКОЛО ТЯХ ВИДЯХА СМЕТКАТА САМО ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ !

15

Анонимен

преди 13 години

Всичките *** ***! ДПС-то - на абажури! Убий *** - спаси дърво!

14

Дъб

преди 13 години

Ама "страхотна" новина сте оформили журналята! "Карта .. на земи годни за засаждане на гори беше ИЗГОТВЕНА...", "Възстановяването на горите е напълно възможно", "Най-голям потенциал за прилагане на проекта има в Африка и Азия". От това до "но предстои преходът към реализирането" има гооооляма разлика. А до заглавието - "Гори с размера на Русия се появяват по целия свят" - има огромна разлика. Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш!

13

Горски

преди 13 години

Първото нещо, което започна властта след 09.09.1944 г, беше масово залесяване и борба с ерозията.Първото нещо, което започна властта след 10.10.1989, беше поголовно изсичане на горите. Помня добре, защото като ученици ни спукваха да залесяваме борчета, които след 40 години станаха прекрасни гори.

12

лесничей

преди 13 години

това НАИСТИНА е инициатива , а ни празни приказки на всичкото отгоре , може да се реализира !трябват малко /доста/пари и воля !

11

Анонимен

преди 13 години

никаква помощ на гъсто населени и бързо размоножаващи се народи в природата популациите как се балансират

10

ДЖАБА

преди 13 години

Да се спре и презастрояването в големите градове Вместо построики да се засаждат дръвчета Стига на блокове и молове Посадете горички и паркове Направете спортни площадки и спрете старите автомобили

9

Манго

преди 13 години

много ли е тая териториянас *** дали ще ни затрудни, да я оглозгаме, до шушка

8

nacionalist

преди 13 години

ako se otsekat rucete ne *** ne e nujno da se sadiat durweta 6te ostane towa koeto go imame pone dnes po putia albena bal4ik sled obro4i6te ima6e 8 kamiona s durvesina dali skoro niama da ostane edin gol hulm tam a towa e nawsiakade iz bg kadeto da pogledne6 bezrazborna se4 i wsi4ko se iznasia za turcia kato otpada4en material

7

Анонимен

преди 13 години

Да, а какво ще ядем като хората на земята вече гонят 7 милиарда и продължават да се увеличават. С гора храна не става.

6

Ако...

преди 13 години

...всеки българин, който има физически сили, засади поне едно дръвче, България ще бъде по-добро място за живеене. Ако това се повтаря по два-три пъти в годината, може и да имаме шанс за по-чист въздух! А и на позабравените напоследък четири СЕЗОНА!

5

hristov

преди 13 години

Аз съм на мнение,че нищо по-хубаво от това не може да се направи с общи усилия.Дано да се реализира.

4

Лъчо Иванов

преди 13 години

Мдааа, да! Аз лично се заемам с програмата в България! Преведете средствата на банковата ми сметка - и днес - утре, започваме да садим дръвчета!