73

Айдуци

преди 13 години

Ха - ха :) Кравата, която бе придворна комунистическа певачка - Валя Балканска с виещият й глас била некъде в космоса..А стига ве..Делю Хайдутин в космоса е измислен герой за да допълни комплекса за национална малоценност. Докато айдуците в България грабят и тарашат бедния народ, дядо Йоцо гледа космоса :)По тъпанарски сюжет няма

72

Анонимен

преди 13 години

кви извънземни, кви 5 лева ве братче?.. тия от НАСА едва ли ще открият друга планета пайнер със същите силиконови блондинки

71

Анонимен

преди 13 години

Очевидно не правиш разлика между килограм и тон (един тон е хиляда килограма), но пък за сметка на това знаеш думички като "тръстерите"!!!И по всичко личи, че добре си обмислил какво да напишеш, за разлика от другите маймуни.

70

мд

преди 13 години

По принцип аз не виждам нищо лошо да се ипращат сонди,апарари и каквото и да е, за да се търси друга форма на интелект,някъде из открития космос,все пак любопитството кара човечеството да се развива,и трябва да сме горди че на Апарата има и Българска песен ,редом до други велики произведения

69

Анонимен

преди 13 години

Тази сонда е нещо като кънекшън към Фейсбук, по по галактически - сами се набутахме с адреса и снимките си.Дано само некои галактоидни хакери да не ни 'акнат изозаде :)

68

Tina

преди 13 години

Нима човешкият разум е насочен към мир, разбирателство и хармонично съжителство?Нима не сме ние войнстващата цивилизация?Не можеш със сигурност да кажеш дали са добри или лоши.Гордея се, че българска песен лети в Космоса.Тя показва, че все пак на Земята има и духовна извисеност.

67

Анонимен

преди 13 години

Най-много да дойдат с някои лазери и да ни изпепелят за да заживеят те!Защо си мислят ,че извънземните ще имат нашето мислене и разум. -----------това мислине принадлежи на нас хората в планетата земя, ако намерим друга да изпепелим всичко живо, защото вече нашата планета я пре*бахме и ни трябва друга за да избягаме от природните бедствия

66

до 63

преди 13 години

А защо мислиш, че ние не искаме да завладеем някоя планета? Нали това търсим.. планета с възможност за обитаване.. просто си търсим "Нова къща" или Нови проблеми!

65

Tina

преди 13 години

"невъзможно е човек да отпътува това разстояние и да се срещне с извънземните"Кое те кара да мислиш, че невъзможното за хората е невъзможно и за извънземни цивилизации?

64

Зайо

преди 13 години

Като бутилка с послание, пусната в океана :)

63

Глупости

преди 13 години

Сами си търсим белята, тези които прихванат това ще са със сигурност по-развити и не толкова добронамерени,особено ако имат проблеми с климата.Най-много да дойдат с някои лазери и да ни изпепелят за да заживеят те!Защо си мислят ,че извънземните ще имат нашето мислене и разум.

62

Анонимен

преди 13 години

Имайки предвид мащабите на космоса, вероятността някой да намери това апаратче е милион пъти по-малка от тази да си изпуснеш обицата от 10 000 метра прелитайки над Сахара и след това да се върнеш и да си я намериш.

61

Перничанина

преди 13 години

Само 61 000 км в час ли... с голфа го минавам на втора с ръчна!

60

Срещата е Невъзможна

преди 13 години

Вояджър за 33 години неможе да излезе само от слънчевата система. дори и да има и да се открие живот, някаде извън слънчевата система, невъзможно е човек да отпътува това разстояние и да се срещне с извънземните.Също така вярвам, че земните условия са неподходящи за извънземните и те никога няма да стъпят крак на нашета планета...но не е лошо, да се вярва и в това, че учените от НАСА имат ясни доказателства за извънземните иначе как може едно правителство да харчи милиярди за изслидвания в кос

59

Of

преди 13 години

Доспа нескопосано преведена статия. Termination shock, heliopause не са им много понятни на DNES. И не се наближава хелиосферата, защото той е вътре в нея. както и да е.

58

В

преди 13 години

Според мен космическите апарати са излезли от строя, може и да греша, но те са "бонбандирани" от множрство дреби частици - космически ***.. надали са издържали толклва време.

57

Вояджър

преди 13 години

Електрическата енергия на борда се генерира от три радиоизотопени термоелектричени генератори. Генераторите на апаратите работят с плутоний, чийто разпад води до отделянето на топлина, част от която чрез термодвойка се превръща в електрическа енергия. При конструирането си те са предоставяли около 470 Вт енергия при 30 В прав ток. Използваният плутоний-238 има период на полуразпад от 85 години, като по този начин годишно произвежданата мощност намалява с 0,81%. От друга страна ефективността на т

56

Genata

преди 13 години

Да ви таковам у заглавията. Хем е стигнал до края ама хем ще мине края след около 5 годиниА вочджър черпи енергия от "A radioisotope thermoelectric generator" който не и е нужед за да я задвижва а за да излъчва данни към земята

55

Анонимен

преди 13 години

На плочата са записали че сме удобна храна за този който я намери, шанса е 50/50 добронамерена раса извънземни да намерят плочата и да ни дойдат на "гости" ако са заинтересовани.Изглежда и преди 33 години са си мислили че ние сме единствените разумни същества в галактиката и няма от какво да се страхуваме .

54

Koko

преди 13 години

I da ni namerqt ne se znae kak shte im ponesat zemnite usloviq. tova che sa blagopriqtni za nas ne oznachava che i za tqh shte sa takiva. kislorodat moje da se okaje otroven za tqh, no nie sme se prisposobili, ili pyk te moje da jiveqt v atmosfera ot seren dioksid i tn. Taka che uspokoi tazi dusha malko. Nqma da ni zavzemat taka barzo kakto v hollywood im se iska :)