102

читател

преди 13 години

Вярно е , че във Виена си стои 12-метровата статуя на съветски войник , направена от 15 т бронз , но сред виенчани тя е известна с жаргонните наименования паметник на мародера, мемориал на неизвестния изнасилвач или тоалетната (24часа) Виена и виенчани могат да си го позволят , защото мародерите само са минали от там. В България се задържаха 50 години . Не мога да гледам паметниците им с аристократична небрежност.не мога да гледам , как "българи" им се кланят , унизително е

101

Ура, другари !!!!

преди 13 години

Да си ставаме пак НРБ и край ! Бойко разправя, че Тодор Живков бил герой ! Сега мавзолея на оня *** Димитров ще въстановяват. А ГЕРБ да се преименува на БКП, да не се крият вече. И без това повечето *** искат "соца" !

100

Случаен

преди 13 години

То такава гледка се откри, нямам думи. Буткаха мавзолея, за да направят паркинг. Супер.

99

Гражданин за EРБ

преди 13 години

"Рашидов възстановява мавзолея на Георги Димитров"Абе тези ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ *** ОТ ГЕРБ здраво са решили да реабилитрат КОМУНИЗМА!!!Нека даже построят и МАВЗОЛЕЙ НА МУТРЕНСКИЯ СИ ШАМАН, да има къде да се кланят като си замине мутрафона РазБойко!Бравос РазБойко!!!Бравос ЧЕРВЕН *** такъв...

98

VD

преди 13 години

Явно подготвят Бойко да сложат вътре......

97

Анонимен

преди 13 години

Господа, знам че има хора всякакви. На едни им пречи мавзолея, на други "шмайзера им бърка някъде. Какво да се прави, демокрация. Но в центъра на Виена има парк и фонтан до който се издига паметник руски войн, на когото каската, щита и знамето са позлатени. Стои си там и вероятно на никого не пречи. МОже би зако изрвним България до основи, от утре ще бъем други - Не. Ще си останем същото завистливо, подло и озверено племе. За съжаление.

96

свидетел

преди 13 години

Коментарите по тази статия ме карат да мисля, че чета работническо дело! УРА друари! Още 1000 години че си тънете у простутията ви.За това и сте най-мизерната д-ва в Европа.Лупайте боб и зелье и гласувайте за тия тиквеници, било червени, зелени, сини...сите са един дол *** дренки!!!

95

йаста13

преди 13 години

О, да, той щото Веждито направи ключа на София и вече от години му се радваме, та сега дайте още едно хонораче да му изплатим, тъй да си има човекът за харчене, за поредната дивотия, която по всяка вероятност ще се реализира, ама на хартия, като злополучния ключ.

94

ПОБЕСНЯЛ

преди 13 години

Абе, Рашидооов, абе, мултак!Аман от такива като тебе бе.Мавзолей ще ми прави. И кой ще сложим вътре? Националния предател, депутата от руската Дума, вожда и учителя Гошо Михайлович Тарабата Димитров ли? А до него Червенков и Тошо Правешкия. И да оставим място за Батето Славков, Малък Тошо и княгиня Калина Саксофонска, Принц Кирил Лондонски. Защо не и руснака Андрюша Карлович Луканков?А НДК ще си реставрира името Людмила Живкова, като подземието му (при метростанцията) стане втори мавзолей

93

убаво,но недовършено

преди 13 години

Трябваше да сложат там паметна спирала-стена с имената на загиналите за Независимостта и Съединението на България и в центъра й да поставят чешма за да пият от нея гражданите вода - от извора на идеята за независима, демократична и единяваща се в подкрепа на гражданите си истинска българска държава.Ако на Веждито му е останала поне гънка немулташки талант, може лесно да реализира проекта - "В памет на мъртвите - глътка жива вода срещу склероза у живите"

92

защото

преди 13 години

Защото беше грозна гробница в самия център на София.. Защото след събарянето и се "отвори" площада и се свърза естествения комплекс на Градската градине и Царския дворец ... Защото мнозинството нормални и почтенни софиянци не искахме и не искаме гробницата на сатрапа на българския народ , на продажника и алкохолика Димитров да стърчи в центъра на града ни. На г- н Бакърджиев - Благодаря за решителността и отговорния пред софиянци ход. Да беше съборил и "шмайзера" ..

91

П.

преди 13 години

Закриват филхармонии, театри и опери, откриват мавзолей. Звучи градивно и логично. Все така!

90

Венелин

преди 13 години

А след години да сложат там мумията на Бойко...

89

Анонимен

преди 13 години

Защо беше съборена тази сграда?Та тя беше част от миналото на България.Народ без история няма бъдеще,ама нейсе как да ви го обясни човек?И такива сгради са запазени в бившите соц страни,само че по *** Запад от нас...

88

Случаен

преди 13 години

Заводите, фабриките и селското стопанство трябва да се възстановяват, а не някакви мавзолеи. Накарай, този който взриви мавзолея да го възстанови с лични средства на същото място.Пълни кретении се творят в това правителство.

87

Цикория Алексиева

преди 13 години

Само СДС! Доло Бекапе. Лет ит би четирисе и пед години стигат, времето е наше.

86

Спонги

преди 13 години

Разбирам неприязъма ти към всеки който приема Георги Димитров за предател, но защо трябва да приема, че Галилей е осъден не разбирам. Това, че е прието да бъде подложен на изпитание , а не унищожен като Бруно са две различни неща. Не се закачай за печатните грешки. Нямам време и не проверявам какво съм написал. Наистина някои не могат да надскочат себев си. Боя се, че при теб навеждането е започнало от млади години.

85

коментатор

преди 13 години

Махането на мавзолея беше едиственото хубаво нещо което е направил Бакърджиев. Тази сграда беше просто един грозен изпонадраскан ***.Много по хубаво е да има градинки, вместо никому ненужни паметници на простотията.

84

kk

преди 13 години

Да изровят и възстановят и БАЙ Тошо!Да го сложат редом с Георги Димитров!Но да оставят място и за следващите...

83

Анонимен

преди 13 години

Прав си,че идеята е ***,но не си прав за комунистите и църквите.Поразходи се из манастирите огледай църквите и си спомни ако си ходил като дете в какво състояние са били.Поговори с по старите попове и ще разбереш,че така наречената комунистическа държава се е грижила за църквите като за паметници на културата.Сега когато всички се правят на вярващи демонстративно,когато църквата си ползва имотите ,храмовете са в окаяно състояние.