492

Анонимен

преди 13 години

Повечето хора са очаровани от представата за дракони. Децата най-много :)А до всички, които искат да слагат кръста, не сте ли се замисляли някога, че на кръст! е бил изтезаван човек. И че това е просто уред на който някой е бил разпнат и се е мъчил? Защо се кланяте на него, а не на някой друг символ свързан с Христос и с това че е бил спасител? Защо споменът за него в крайна сметка е болка и мъка. Замисляте ли се за това? Народ овце сме за жалост и каквото се поднесе, се изяжда без да се мисли.

491

franz

преди 13 години

bog da pazi bulgaria ot tamnite drakoni na 4ove6kata glupost

490

hm

преди 13 години

Брей, голям мъж, на възрастен човек шамари ще бие. Браво, Данчо, много си страшен и респектиращ, истински позьо.. така де, атеист. А пък аз ако те срещна на улицата ще мина на другия тротоар, че си много страшен, шефе!

489

Анонимен

преди 13 години

Драконите са много готини , оня ден пих вода от там и се снимахме с една позната.Ако слушаме попове и мудажихидини бял ден няма да видим ! Попа да си гледа църквата. България е светска държава !

488

Даниел - Атеист

преди 13 години

Всеки религиозен е своево рода един ***. На тоз *** Кирил владиката само шамари бих му бил ако го видя на улицата. Аман от религиозни ***.

487

Exjoy

преди 13 години

"На откриването на скулптурната група авторът Дарин Лазаров призна, че идеята му не е провокирана от китайската година на Дракона, а става дума за символи от царството на Хадес, тоест на ада. "Автор в. "24 часа"Аз като православен християнин никога не бих пил вода от тази чешма.

486

emigrate

преди 13 години

Драконите са страхотни, на който не му харесва да не ползва чешмата. А на Църквата, като не и харесва - да построи нещо с което да зарадва децата ни. Иначе нищо ново склонни сме да правим от мухата - слон.

485

Анонимен

преди 13 години

Oффф едно хубаво нещо да направят и те го изкараха зло... *** народ, бедна държава...

484

Иванова

преди 13 години

Но май по-добре е да не се слага кръст защото е двойнствено-по-добре да се сложи някаква табела с надпис, който обяснява за успокоение, че спорните драконе не са изображение на злото-нещо такова.

483

Иванова

преди 13 години

Поздравления за свещеника! Прав е-да слагат кръста .

482

вече нехристиянин

преди 13 години

няма разлика между православни и талибани, все същата стока са! Трябва да се забрани на поповете да приказват публично(на имами, ходжи и подобни - също)

481

Томов

преди 13 години

Пастафарианецо, заради такива като вас се руши сегашното общество.Спряха хората да вярват в летящото невидимо магаре. Загубиха истината. Погребаха ценностите си. Нека небесния Марко им прости и приеме във вечно-зелените задгробни поляни, където трева ще има за всички и ще могат да благославят името му и да се къпят в невидимата му светлина. Магар'амин.

480

Анонимен

преди 13 години

Да но твоето магаре не може да се мери Летящото Спагетено Чудовище. Р'Амен!

479

PPP

преди 13 години

А пропо, православен християнен съм и съм кръстен и вярвам в Господ Бог, но не приемам тълкуванията на поп Кирил!

478

Анонс

преди 13 години

Теси дракончета радват само дявола в лицето на нашите управляващи които са негови слуги

477

PPP

преди 13 години

В случая не Църквата ами някакъв си варненски митрополит Кирил вижда (от лицето на "бдителните християни") "лукавият" в скулптората на Дарин Лазаров. И другото което е, че дракона не изобразява сатаната (дявола) или злото, ами е символ на величествено могъщо създание, в което лице даже някои религии виждат Бог. И това, че поп Кирил си мисли, че като се навежда да си сипва или пие вода се "кланя" (навежда) на дявола си е негов проблем. Лъвът е също кръвожадно и човекоядно животно а пък си ги имаме тамън 3 броя на герба. А не се ли кланяме пред националният ни флаг питам аз?!?!?? По тази логика на поп Кирил и лъвът е символ на Сатаната щом яде хора и разкъсва други животни та даже и малките си изяжда понякога... Преди 20-30 години арабите осъдиха някаква американска фирма за обувки затова, че на подметката грайферът на някое място приличал на арабски йероглиф, който бил от Корана и по този начин обиждали мюсолманите като стъпвали с подмеките по земята с "надписа от Корана"... Така че, поп Кирил да си извади главата от гъ"а и да се огледа в кой век живеем и да не скверни дракончетата усмихнати дето радват децата на чешмата : )))

476

Анонимен

преди 13 години

Бог е творец, не кюре

475

прост

преди 13 години

Да им се направи на всичките църковни служители по един задължителен психотест. 100% няма да има достатъчно място на 4ти километър след това, а семинарията нараво ще трябва да я правят изтрезвително. Ако питате мен всички църкви да ги правят на музеи и поповете да ги пращат директно в чистота да видят какво е да бачкаш най-после. То бива бива хрантутници ама те вече прекаляват. Всичките отпрали едни търбуси и по цял ден нищо не правят.

474

Анонс

преди 13 години

Скулптора как ви лъже хитро и всички му се връзвате на тоя *** нямам думи просто

473

Томов

преди 13 години

до аз, да мисля че някой хора твърде лесно дават живота си. Я ще се разбият в кули близнаци, я ще се самоубият от нещастна любов, я ще се борят за свобода.Какво сте си приватизирали саможертвата като някаква ваша изконна ценност. Да не би хората преди Христос да не са се жертвали ?