306

Niedersaxon

преди 13 години

Ами смей се, не съм в България. Мога да те уверя че от тези 70 милиона 25 са кюрди които само чакат да стане патакламата:)

305

RQZANA KARABINA

преди 13 години

6te ni izhvarlite hahahahahaha taka ne sam smql otdavna. Kom6iite 4akat samo tova.70 milyona sa i imat nad 2 milyona armiq. Tozi pat ne o4akvayte bratq rusi da vi ottarvat ot novo.Za6toto te vi razbraha kakvi *** ste.

304

Niedersaxon

преди 13 години

Кофти e нали? Да се мислиш за турчин да се вреш из Български сайтове и да пишеш на латиница, А?

303

Анонимен

преди 13 години

OT batak sim cico taka sizdadohte mnogo volen siderovtsi

302

Анонимен

преди 13 години

TOVA NE GO KAZVAM as kazvat go vasi i cujdi arheolozi i profesori

301

Анонимен

преди 13 години

Az ne sim bil tam no i tvoya pradyado ne e bil

300

DO VALENTIN

преди 13 години

koy ti kazva ce ne me iskat be smota za tuy li jiveya v turtsia gyaur vikat na tiya deto ne viarvat na gospod turtsia vinagi e otvorena za nas no nie sme na vsyakide ti li ste mi kajes kide da jiveya

299

Niiedersaxon

преди 13 години

Ти си бил там, и си наясно. Със целите просташки изопачавания на историята Знаеш, че всичко това е лъжа. Прадядо ми е от Зли дол, сега квартал на Априлци.

298

TURK

преди 13 години

CYALATA VI ISTORIA E PILNA S TAKIVA GLUPOSTI KATO BATASKOTO KLANE viarvate na kartinki i vasi uceni i cujdi go kazvat Проф. Кръстьо Манчев.

297

Анонимен

преди 13 години

- Има ли такъв прецедент в света?- Не съм чул за такъв. Но гледайте, нашата история е написана от национални позиции, ама гръцката и тя е от национални, и сръбската. Те се пресичат една в друга. Това, което е за нас е истина, за сърбите не е. И обратно. Ще кажа конкретен пример - 1916 година ние завоювахме Моравието. Влиза там българска войска, прави се българска администрация, преименуват хората, правят ги българи, училищата правят български, арестуват хора, препращат ги насам-натам, мобилизират сърбите, издава се вестник Моравски глас. Има историци, които пишат какви големи българи са тия моравци. А те въстават, има голямо въстание срещу нас и ние трябва да го напишем в учебниците най-сетне. Да знае българският народ какво е било. И това се повтаря 1941, 1942 година пак още веднъж. И сега пак някой ми пише за моравските българи, иска още веднъж да ходим там. Ами не ни ли стига два пъти? Много често в нашата история няма македонци, те са българи, защото през 1941 година ни посрещнали не знам как си. И никой не е написал как през 1944 година са ни изпратили. Ама и това трябва да се напише.- А как са ни изпратили там?- Как, гледали сме като И с това посрещане. Ами ние 41-а година как посрещаме Хитлер? После 43-а година как плачем за цар Борис - аз съм свидетел на това. После 44-а година как посрещаме руснаците, после 46-а година как посрещаме Тито, 48-а година как го ругаем, после 49-а година как крещим на площадите Смърт на Трайчо Костов. Това за какво е доказателство, че хората са манипулирани, че вървят като стадо.

296

TURK

преди 13 години

- През турско робство ли?- Не го наричам турско робство. Знаете ли какво е робство? Роб е този, който е собственост на някого, когато нямате собственост. Ако аз съм ваш роб, трябва вие да сте мой собственик. В османската империя такова нещо не е имало.- Хората са имали имоти, нали?- Имали сме богати хора, имали сме училище, имали сме всичко. А Стефан Цанев написа Българските хроники и как ги написал, в сума ти страници, какви сме били роби. Роби, та роби! Ама Османската империя е космополитна държава и роби не е имало, като производително население. Никой на никого не е бил собственост.Ние имаме цяла колония в Цариград, в Измир.- Вие не ми отговорихте на въпроса, защо българите в Батак са потърсили закрила в църквата?- Ами заради тая толерантност. В Османската империя не е било допустимо мюсюлманин да влиза в християнска църква. Това е. И Копривщица е имала някакво самоуправление. Там турчин не е можел така свободно да ходи. А има предание, че в Неготин - сръбски град - турчин не е можел да мине през града с подкован кон. Защото тропа и безпокои хората.

295

TURK

преди 13 години

можете да го напишете или не, аз го приказвам ще го кажа и на вас - защо тия батачани са били в църквата? Ами в гората нагоре да бяха побегнали. Задавал ли си е тоя въпрос българинът - защо се крият в църква? Защо четата на поп Харитон се крие в Дряновския манастир? Ами да хванат гората. Това е първият въпрос. Вторият въпрос изклани били 5000 души на дръвник. Колко време трябва да се извърши това нещо? Пет хиляди души да бъдат заклани, главите им да бъдат махнати, следващия, следващия Той най-малко една седмица трябва да трае. Това е практически невъзможно. И трети въпрос. Колко е голяма тая църква. Били ли сте там? Колко да е голяма - ами да събере, да събере двеста, триста души, как пет хиляди? Тия въпроси българинът задал ли си е? Ами не ги е задал, защото няма кой да му ги каже, и ако някой като мене му ги зададе, ще отиде в затвора. Или няма да може да разчита на никаква кариера. Аз не искам това, вече съм пенсионер, не ме интересува. Само ако ми вземат пенсията ще ме разсипят. Но не вярвам да стигне дотам. Като заключение сега ще кажа. В османската империя е имало религиозна толерантност. Още 1354 година, когато са взели Цариград султанът е повикал патриарха и му е предоставил патриаршията. Патриархът в Османската империя е имал ранг на везир - министър. Имало и обесени патриарси, но тази институция е съществувала през цялото време.

294

TURK

преди 13 години

- Виждате ли, а ако развея патриотарско знаме - всички ще ме подкрепят. Ето това е. Тези хора бяха изкуствоведи, те казваха и показваха, че картината която е създадена за Баташкото клане, е сътворена десетина или дванайсет години след събитието. И това нещо там е инсценирано, направил го е тоя, който е правил картината. Той е довел хора да се инсценира случката. И след това ние сме възприели тази картина като исторически извор, а тя е художествено произведение. Това искаха да ни кажат хората. А се явиха тука политици и имаше заплахи, че ще я убиват тази жена.

293

TURK

преди 13 години

Турското робствонеправилните понятия !Калин Димитров Нека разгледаме понятието турско робство.Дали това е турско?Не, не е.Защото тогава не е имало Република Турция, а Османска империя.Дали е робство?Не, не е.Защото робството е социално-икономическа система, при която на определена личност - наречена роб - се отнема личната свобода и му се налага принудителен труд. Робът се третира като стока и собственост на неговия притежател това е дефиницията на термина в wikipedia.Той няма право на земя, къща, образование, лични вещи и прочие. А българите по онова време са имали право да притежават собственост земи, къщи и т.н. Имали сме собствени училища, църкви, манастири тоест имали сме изява на духа и духовно развитие.

292

turcin

преди 13 години

Проф. Кръстьо МанчевПроф. Кръстьо Манчев: Баташкото клане е било практически невъзможно.Не е имало турско робство !

291

oulf brunbayer

преди 13 години

- Не. Фотографии, които са инсценирани. Пьотровски инсценира снимки, които после му служат като образец за картината. Той не е посетил Батак през 1876 г., не е виждал с очите си клането и се опира на известни съобщения и инсценираните фотографии. После в колективната памет границите между оригиналните документи и по-късните изображения се размиват. Всъщност това е напълно нормален процес, Батак е само един добър пример за този типичен механизъм за формиране на историческите обраzets

290

TC

преди 13 години

jalko ne sim v bigaria

289

TC

преди 13 години

as nisto niama da zagubia kato viarvam no ako gospod go ima neste i da mislia za tezi koito ne viarvali na gospod:hz.ALi

288

Niedersaxon

преди 13 години

Скоро ще ви извърлимм от там от където дойдойхте..

287

Анонимен

преди 13 години

Братя Българи всичко е маскировка. Потърсете в гугъл "ПЛАНЪТ РАН-ЪТ - ПРОГРАМАТА ЗА РАЗОРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ" и ще ви стане ясно какво става в БГ !!!!!!!