132

Анонимен

преди 5 години

И какво остана от голямата им империя-парче земя и камънак по Анадола.Били имали индустрия-който смее нека си купи нещо произведено в Турция!После ще се чуди как да го поправя.Като капак на всичко днешният им султан взе,че се скара с президента на САЩ!Тръмп започна да въоръжава кюрдите,та ония като ги подпукат ще се наложи и турски бежанци да приемаме.Но те са лесни-имат си роднини в Западна Европа,та у нас няма да искат да останат!Един ден ще граничим с Кюрдистан,а не с Турция.Кога-Тръмп знае!

131

кво спорите бре

преди 5 години

Има една приказка,че когато фактите говорят,и боговете мълчат!Има фермани издадени от падишаха относно робите.Имало ли е пазар на роби?Имало е!Верно,че към края на османската империя занятието е било полулегално.Верно е,че дори по времето на Ататюрк е имало пазари на роби макар и нелегално.Държава/империя,в която има пазар на роби е робовладелческа,та дори и УСА,особено в южните щати в период от историята й!А кой и как възприема историята си е негов субективен проблем.

130

Анонимен

преди 5 години

Това че русофилите си измислят история е факт - Руската империя не освобождава България, тя не води войни с Османската империя с тази цел, напротив целта й е да присъедини нашата територия, като по този начин си подсигури плацдарм за окупация на заветната цел Босфора и достъп до Средиземно море. Практически от началото на 19 век Османската империя или болния човек в Европа са крепи единствено, защото великите европейски сили не могат да се разберат как да си я поделят.

129

Горан

преди 5 години

''-Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета?- Не знам, ага.-АЗ така заповядах!!! Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.'' Хараланееее, добре че Левски е отдавна мъртъв! Видна издънка си ти от тоз народ същия... Предателския, страхливия!

128

Анонимен

преди 5 години

17 български въстания за 450 години ! Против кого ли ?

127

Анонимен

преди 5 години

Пример за това е султанският ферман от средата на 19 век, който разрешава българите да издигнат в центъра на османската столица импозантната църква Св.Стефан, която и до днес краси Истанбул.------------------------------------------А преди това как е било? Защо е имало нужда султана да издава ферман? А с условията за построяването наясно ли си? А с това, че по него време султана вече е бил подложен на натиск от вън заради документираните зверства извършвани над нашето население?

126

Анонимен

преди 5 години

Явно всички съвременници на "съжителството" са били руски *** и лъжци. Ботев, Вазов, Стоянов... са си фантазирали нещо. Наш Харалан знае по-добре. Той помни.

125

Анонимен

преди 5 години

Баташкото клане в България беше между септември 44 и март 1945 г.Комунистите клаха народа стократно по-жестоко от който и да е било друг варва фин в света.

124

Анонимен

преди 5 години

Даже по-лошо от робство е било! Защото на робите господарят осигурява подслон и храна. Така е било в Римската империя, така е било и в САЩ. А в нашият случай?

123

Марин

преди 5 години

Прабаба ми е казвала, колкото и да е зле по царско или комунизъм, по-лошо от турско няма. Русофобството е една голяма болест. Готов си да продадеш дедите си само и само да покажеш колко е лоша Русия. И нормално в онова време шепа народ е дръзнал да възстане. Другите стояли като плъхове в дупките си така както драскат днес и обясняват колко е било хубаво по Турско.

122

Анонимен

преди 5 години

Прав е Харалан Александров. В продължение на 500 години турско владичество, българите не губят индексите на си, а само за 45 години руско окупация насмалко да ни съединят с чеченците и чукчите и ни изтрият от картата на земята !

121

Стратег

преди 5 години

Значи, терминът "турско робство" никак не пречи на алъш-веришът с Турция, никак не пречи на това, Бойко да прави съвместниз аседания с Ердоган, но много пречи на федерализацията на България с Турция, основната илюминато-масонска идея и визия за Бъдещето на Балканите. Нещо, което прави и Бойко сега с малките политически партии - окрупнява ги;))) Така окрупнени, в едно кюспе, всеки задоволен в него, на Балканите нема д аима повече конфликти. Тъй смятат, масоните.

120

extremist

преди 5 години

Пример за това е султанският ферман от средата на 19 век, който разрешава българите да издигнат в центъра на османската столица импозантната църква Св.Стефан, която и до днес краси Истанбул.--------------------------------КЪДЕ Е СУЛТАНСКИЯ ФЕРМАН КОЙТО ГЛАСИ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА РОБИ?ИЗВИНЕТЕ - ГРЕШКА! ТАКЪВ НЯМА

119

Анонимен

преди 5 години

Освобождението е метафора на руска окупация, а доказателство за това са многобройните съветски паметници !---------------------------------------------Май ти се размива времето и пространствоти. Сега и за съветския цар ако кажеш нещо ще избиеш рибата... :)))

118

Анонимен

преди 5 години

Арменския геноцид наричан още арменски холокост, е извършен систематично от Османската империя. Арменския геноцит се характеризира с масови кланета и насилствена масова депортация на над 1 милион арменци.Скоро очаквайте да кажат че арменците са умрели от някаква зараза.

117

Анонимен

преди 5 години

Добре не е било робство съгласен съм, но не е било и смешното определение "присъствие". Факт е че е имало ислямизация, отвличания, кланета, третиране като втора ръка хора /рая/ и т.н., за религиозни свободи е много смешно да говорим, като цяло българина макар и с право на частна собственост, бизнес, образование и т.н. е бил подтиснат, знаел е че във всеки момент османците са може ли да му отнемат всичко, да убият него и семейството му и т.н.

116

Анонимен

преди 5 години

Робство 19 век е имало в Русия и Африка!Крепостните са били със статут на домашни скотове!Това продължи до преди тридесет години.За това народа там е толкова злобен агресивен и отмъстителен.Целта на комунистите бе да направят и нас такива.

115

Анонимен

преди 5 години

Само руското това, руското онова четем в дойчевелската пропаганда на тоя безродник. Голяма мистерия е защо нищо не се споменава за писанията на Юджийн Скайлър и Дженюериъс Макгахан. Те са хамериканци - наши ора, пък гледай как удобно ги забравя хараланчето. За Виткор Юго, Оскар Уайлд и други видни общественици, застанали в защита на българската кауза в навечерието на Априлското въстание и след него, също нищо не виждам. Харалане, ако има ад, имаш специална резервация за там. Без климатик.

114

Анонимен

преди 5 години

По Турско хората са можели свободно да изповядват религията---------------------------------------------------------------------За това ли старите църкви са на 5 метра под земята, а други са строени умишлено да приличат на стопански постройи без камбанарии и кръстове (камбанарии се строят чак след освобожденито)?

113

Анонимен

преди 5 години

До бай СпироБаташкото клане е последствие от априлското въстание не е било някакво ежедневие. Има ралзика.